E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που άφησαν εποχή, κυρίως...εκτός Βουλής

Όσοι έζησαν το παλιό ΠΑΣΟΚ, ήταν πολύ τυχεροί...

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που άφησαν εποχή, κυρίως...εκτός Βουλής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ελληνικός λαός μετά τη πτώση της δικτατορίας έχει ανάγκη για δημοκρατία. Το αγαπημένο σπορ του Έλληνα, ήταν και παραμένει οι εκλογές. Θέλει να μπαίνει στο παραβάν ο Έλληνας, θέλει να ψηφίζει, να διαμορφώνει καταστάσεις, να νιώθει υπεύθυνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εποχή αλλαγών λοιπόν η περίοδος μετά τη χούντα, και ο Ανδρέας Παπανδρέου, έξυπνος και διορατικός, δεν θέλει να αναλάβει τα ηνία του κόμματος που διετέλεσε πρόεδρος ο πατέρας του. Ιδρύει καινούργιο κόμμα, βάφει πράσινο τον ήλιο, το βαφτίζει ΠΑΣΟΚ, και λανσάρει καινούργιο σλόγκαν. Είναι ώρα για ΑΛΛΑΓΗ.

Όλη η Ελλάδα μιλάει για αλλαγή. Από τις μπουάτ της εποχής μέχρι τα μπακάλικα, όλοι συζητούσαν ένα πράγμα. Τώρα είναι η ώρα της αλλαγής. Όχι ότι ήξεραν τι ήθελαν να αλλάξουν, αλλά μια αλλαγή καλό κάνει. Βέβαια εκλογές, με ένα ασπρισματάκι στους τοίχους ή να αλλάξεις γκαρνταρόμπα, έχει διαφορά, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους Έλληνες.

Ανδρέας Παπανδρέου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έρχεται λοιπόν η Αλλαγή, το ΠΑΣΟΚ κυβερνά. Ηγετική μορφή του ο Ανδρέας Παπανδρέου. Γοητευτικός, μορφωμένος, εξαιρετικός ρήτορας. Οι μισές ελληνίδες είναι ερωτευμένες μαζί του. Σε κάθε του ομιλία μαζεύονται χιλιάδες κόσμου για να τον δουν να κουνάει ηγετικά τα χέρια του. 

Το ζιβάγκο που φοράει γίνεται εθνική φορεσιά. Όσοι έραβαν πουκάμισα, το γύρισαν στο επαναστατικό ζιβάγκο για να επιβιώσουν. Εκτός από πρωθυπουργός όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν και λάτρης της καλής ζωής. Ρωτήστε ένα σημερινό 50άρη αν θυμάται το νεύμα του προς τη Δήμητρα Λιάνη, να κατέβει από το αεροπλάνο. Κορυφαίο στιγμιότυπο. Όλη η Ελλάδα μιλούσε για μήνες για το εκσυγχρονιστή Ανδρέα, που έσπαγε το συντηρητισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Δεν άφηναν σου λέει οι Ελληνίδες τους άνδρες τους να ανέβουν στο αεροπλάνο. Φοβόταν μην ερωτευθούν τις αεροσυνοδούς. Αυτός ήταν ο Ανδρέας, ο απόλυτος σταρ της εποχής, εντός και εκτός Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευάγγελος Γιαννόπουλος

Ομάδα μόνο με προπονητή δεν γίνεται. Το ΠΑΣΟΚ διέθετε εξαιρετική ενδεκάδα, βάθος στο πάγκο. Από τα κορυφαία στελέχη του, ήταν ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Κορυφαίος δικηγόρος και ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος, υπουργός με σπουδαίο και μεγάλο έργο, αλλά είχε και τη στόφα του σταρ. Ποιος θα ξεχάσει που είχε βαφτίσει τα σκυλάδικα, πολιτιστικά ιδρύματα. Ποιος θα μπορέσει να αμφισβητήσει, ότι ήταν μεγάλος χορευτής, αφού όποτε έμπαινε τσάμικο, πάντα έσερνε το χορό. Αθυρόστομος, δεν μιλούσε με ξύλινη γλώσσα, ενώ όσοι τον εκνεύριζαν, απολάμβαναν τη χαρακτηριστική του μούντζα.

Δημήτρης Τσοβόλας

Από τους καλύτερους δικηγόρους της χώρας. Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με έργο που θα ζήλευαν πολλοί πολιτικοί, αλλά άμα τολμήσεις να προφέρεις το όνομά του, κάποιος θα πεταχτεί και θα πεί "Τσοβόλα δώστα όλα". Είναι η εποχή που το ΠΑΣΟΚ κάνει πολιτική παροχών, και ως υπουργός Οικονομικών, ο Δημήτρης Τσοβόλας, γίνεται ο αγαπημένος υπουργός της Ελλάδος. Ο Βαρουφάκης ήταν απλός κομπάρσος, μπροστά στο πόσο αγαπητός, ήταν ανά την Ελλάδα, o Δημήτρης Τσοβόλας.

Άκης Τζοχατζόπουλος

Ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος, κορυφαίος υπουργός για αιώνες, παρά ένα ψήφο Πρόεδρος στη μετά Ανδρέα εποχή. Από όπου παιρνούσε ο Άκης Τζοχατζόπουλος γινόταν σεισμός. Ποιος Σάκης, και ποιος Μουζουράκης. Στη Θεσσαλονίκη, αν ήθελες να έχεις μαγαζί της προκοπής καλούσες τον υπουργό να ρίξει ένα ζεϊμπέκικο. Πείτε ότι θέλετε, αλλά το ζεϊμπέκικο του Άκη Τζοχατζόπουλου, ήταν αξεπέραστο, βαρύ, αντρίκιο, λεβέντικο. Όταν διετέλε υπουργός Άμυνας, ο τότε Καμμένος, σούβλα δεν γυρνούσε στα στρατόπεδα αν δεν έβγαινε φωτογραφία ο υπουργός. Πιο καλά έτρωγες στον ελληνικό στρατό, παρά σε γκουρμέ εστιατόριο στο Κολωνάκι. Να τα λέμε και αυτά...

Γεώργιος Παπανδρέου

Ο νεότερος. Γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, με λαμπρά πτυχία, διετέλεσε υπουργός με πολλά χαρτοφυλάκια. Ώσπου ο κόσμος ήθελε ένα Παπανδρέου ξανά να κυβερνήσει. Καλοκάγαθος, δεν μας χάλασε το χατήρι. Είπε ''Λεφτά υπάρχουν', εννοούσε τα δικά μας, φταίμε και εμείς που δεν ζητήσαμε διευκρινήσεις, ενώ από τις μεγάλες στιγμές του, η δεντροφύτευση που επιχείρησε, χωρίς να αφαιρέσει τη γλάστρα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

Σήμερα

Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Σήμερα

Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Χτες

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Χτες

O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Χτες

Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς

Πώς η κλιματική κρίση μεγαλώνει την ανισότητα των φύλων

Χτες

Οι γυναίκες και τα κορίτσια περνούν ακόμα πιο δύσκολα

Tι συμβαίνει στη Δυτική Όχθη; Η κόλαση του πολέμου συνεχίζεται πέρα από τη Γάζα

Προχτές

Ο πόλεμος στη Γάζα έχει μεταμορφώσει και την κατεχόμενη Δυτική Οχθη σε τόπο μάχης

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει σοβαρά τη γονιμότητα

Πριν 3 μέρες

Τα ανησυχητικά συμπεράσματα μελετών που παρουσίασαν επιστήμονες στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Τι έχει πει ο Νοστράδαμος για το Ισραήλ, το Ιράν και τον Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο

Πριν 3 μέρες

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή όπως ήταν φυσικό ήρθε και η πρόβλεψη του Νοστράδαμου

par: 27
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.