E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

H Ινδή σχεδιάστρια που παντρεύτηκε Έλληνα και φτιάχνει μοναδικά αντικείμενα βοηθώντας το περιβάλλον

Φτιάχνει μοναδικά αντικείμενα από πλαστικές σακούλες στην Αθήνα

H Ινδή σχεδιάστρια που παντρεύτηκε Έλληνα και φτιάχνει μοναδικά αντικείμενα βοηθώντας το περιβάλλον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Eκεί που οι άλλοι βλέπουν σκουπίδια, εκείνη βλέπει μια τσάντα, ένα μπρελόκ, ένα χαλί! Η Diti, από το πρότζεκτ Théla κατάγεται από την Ινδία, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε Έλληνα, και τώρα ζει στην Αθήνα δημιουργώντας υπέροχα πράγματα με πολλή φαντασία και πολλές πλαστικές σακούλες :)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Diti, είσαι από την Ινδία! Αλήθεια, πώς έφτασες στην Ελλάδα;

Ναι, είμαι από την Ινδία, όπου εργαζόμουν ως γραφίστρια. Συνεργάστηκα με πολλές επιχειρήσεις όπως μία εταιρεία ρούχων δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου και εργάστηκα και σε πολλές ΜΚΟ που παρείχαν μόρφωση και δουλειά σε κοινότητες.

Εφόσον ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας μπορούσα να αφιερώσω χρόνο για ταξίδια και να πάω σε σεμινάρια γιόγκα μιας και εξασκώ και αυτό το επάγγελμα. Καθώς ταξίδευα και ζούσα σε διαφορετικά μέρη στην Ινδία προσέφερα εθελοντικά εργασία σε οργανώσεις που με ενέπνευσαν - από τις βιολογικές καλλιέργειες και τις βιοτεχνικές κοινότητες μέχρι τα τοπικά σχολεία του χωριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πήγαινα επίσης συχνά στο Λονδίνο, αφού η αδερφή μου και τα ανήψια μου ζουν εκεί! Στο πρώτο μου ταξίδι λοιπόν, σε ένα σεμινάριο φωτογραφίας, γνώρισα τον μελλοντικό μου σύζυγο. Αυτό έγινε πριν 10 χρόνια. Από τότε είμασταν φίλοι και συναντιόμασταν που και που στο Λονδίνο ή ακόμη και στην Ινδία. Έπειτα γύρισε στην Ελλάδα. Πριν δύο χρόνια αποφασίσαμε πως η φιλία μας έπρεπε να εξελιχθεί και γίναμε ζευγάρι. Πέρυσι παντρευτήκαμε, οπότε να μαι, εδώ στην Αθήνα! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο είσαι εδώ στην Ελλάδα λοιπόν, φτιάχνεις υπέροχα διακοσμητικά από πλαστικές σακούλες! Μίλησε μας λίγο για αυτό!

Φτιάχνω με πλαστικές σακούλες διάφορα πράγματα. Ξεκίνησα αυτήν την πρωτοβουλία για να μειώσουμε την ποσότητα πλαστικών μιας χρήσης που καταλήγουν στους ωκεανούς μας και να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο και να δείξω και τις εναλλακτικές λύσεις! Τα πλαστικά μιας χρήσης όπως τα πλαστικά καλαμάκια, οι πλαστικές σακούλες, τα καπάκια του καφέ και τα μπουκάλια νερού καταναλώνουν πολύ ενέργεια και πόρους για την κατασκευή και χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά πριν πεταχτούν στα σκουπίδια! Η φύση αυτού του πλαστικού καθιστά πολύ δύσκολη την ανακύκλωση. Τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν στις χωματερές και χρειάζονται 10-1000 χρόνια για να αποσυντεθούν και μετατρέπονται σε τοξικά σωματίδια που μολύνουν το χώμα και το νερό μας. Όταν καταναλώνουμε αυτό το χώμα (με τη μορφή τροφής) και το νερό αυτά τα επιβλαβή χημικά εισέρχονται στον οργανισμό μας. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στους ωκεανούς μας, όπου πάνω από εκατομμύρια θαλάσσια ζώα και πουλιά πεθαίνουν κάθε χρόνο αφού έρχονται σε επαφή με αυτό ή το μπερδεύουν για φαγητό.

Είμαι οικολόγος από συνήθεια. Η αγάπη μου για το σχεδιασμό, για να φτιάξω τα πράγματα με τα χέρια μου και για να ζήσω με σεβασμό ως προς την βιωσιμότητα και την οικολογία, με ενέπνευσε τελικά να ξεκινήσω την Théla.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς είναι η ζωή στην Αθήνα;
 
Μου αρεσει πολυ εδω! Τα καλοκαίρια είναι ηλιόλουστα και ζεστά που μου ταιριάζουν και αν και η κυρίαρχη γλώσσα είναι Ελληνική, μπόρεσα να τα καταφέρω με τα Αγγλικά. Ασχολούμαι με το Théla, πηγαίνω σε μαθήματα γιόγκα, διδάσκω crochet & yoga και μαθαίνω Ελληνικά. Αισθάνομαι ότι η Αθήνα έχει κάτι για όλους, όταν κοιτάξει κανείς στα σωστά σημεία. Όντας vegan, έχω βρει τόσα vegan εστιατόρια, κοινότητες και αγορές και από τότε που εγκαταστάθηκα εδώ έχω πάει σε πολλά γιόγκα και vegan festivals.


 
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτιάξεις ένα προϊόν;
 
Όλα τα προϊόντα Théla είναι χειροποίητα με πολλή αγάπη και σκέψη - οι πλαστικές σακούλες συλλέγονται ξεχωριστά, πλένονται και στεγνώνουν στο χέρι, κόβονται σχολαστικά με το χέρι σε νήματα και τελικά πλέκονται και ράβονται χέρι σε μοναδικά κομμάτια! Το χαλάκι ή το Chatai για παράδειγμα, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα προϊόντα, κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας πάνω από 50 πλαστικές σακούλες και η όλη διαδικασία κατασκευής διαρκεί περίπου 5 ημέρες.

http://thela.design/

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Σήμερα

Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Χτες

Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Χτες

Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Προχτές

Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Προχτές

Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Προχτές

Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

4 εθνικοί ύμνοι που δεν έχουν καθόλου στίχους

Πριν 3 μέρες

Ποιες χώρες δεν περιλαμβάνουν λόγια στον ύμνο τους

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.