E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Freddie Mercury

Ο θρύλος των Queen

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Freddie Mercury
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 στην Ζανζιβάρη της Τανζανίας. To πραγματικό του όνομα ήταν Farokh Bulsara. Οι γονείς του ήταν ινδικής καταγωγής, με τον μικρό Freddie να περνάει τα περισσότερα χρόνια της παιδικής του ηλικίας στην Ινδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ηλικία 12 ετών θα ξεκινήσει μαθήματα πιάνου στην Ινδία, όπου φοιτούσε σε οικοτροφείο αρρένων. Ο διευθυντής του σχολείου ανακάλυψε το ταλέντο του και προέτρεψε τον ίδιο και τους γονείς του, να αφιερωθεί στην μουσική. Στις αρχές του 1964, η οικογένεια επιστρέφει στην Ζανζιβάρη, αλλά η βίαιη επανάσταση που ξέσπασε δεν θα τους κρατήσει για πολύ εκεί.

Όταν έγινε 18, η οικογένεια μετακομίζει στην Αγγλία, όπου ο Freddie θα ασχοληθεί για τα καλά με την μουσική. Από το 1970, ύστερα από συμμετοχές σε πολλά συγκροτήματα, θα ιδρύσει τους «Queen», μαζί με τον Brian May και τον Roger Taylor. Ένα συγκρότημα που έμελλε να αλλάξει την ιστορία της ροκ μουσικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφορεί το 1973, έχοντας το όνομα του συγκροτήματος. Το κοινό άρχισε να λατρεύει ήδη τους «Queen», όχι μόνο για το ιδιαίτερο στυλ τους αλλά και για την «μαγική» φωνή του τραγουδιστή. Τα επόμενα άλμπουμ «Queen II» και «Sheer Heart Attach» θα γίνουν επίσης μεγάλες επιτυχίες.

Το μεγάλο μπαμ έγινε με την κυκλοφορία του θρυλικού δίσκου «A Night at the Opera». Για την ακρίβεια έγινε λίγο πριν την κυκλοφορία του. Κι αυτό γιατί το συγκρότημα εμπιστέφτηκε ένα τραγούδι στον φίλο και ραδιοφωνικό παραγωγό Kenny Everett, ο οποίος ξετρελάθηκε τόσο μαζί του, που το έπαιξε δεκάδες φορές στην εκπομπή του, χωρίς την άδεια των «Queen». Ο κόσμος το λάτρεψε και το έψαχνε παντού, όμως ήταν ακυκλοφόρητο. Το τραγούδι αυτό ήταν το «Bohemian Rhapsody», που εκτόξευσε τον δίσκο όταν κυκλοφόρησε στο No1 των charts. Πολύ αργότερα, το συγκεκριμένο τραγούδι θα ανακηρυχθεί το «τραγούδι της χιλιετίας» από το Guiness Book of Records.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Chris Smith, o φίλος του Mercury που έπαιζε πλήκτρα στην μπάντα Smile, αναφέρει ένα περιστατικό από εκείνη την εποχή, λίγο πριν την μεγάλη επιτυχία. Ο Freddie Mercury συνήθιζε να λέει ότι θα γίνει ροκ σταρ, αλλά κανένας τότε δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά. Μια νύχτα και ενώ καθόταν στην αγαπημένη του παμπ, φαινόταν λίγο απογοητευμένος. Ο Smith τον ρώτησε τι έχει. Ο Mercury σηκώθηκε αργά και κουνώντας το κεφάλι είπε: «Δεν θα γίνω ροκ σταρ...Θα γίνω θρύλος». Κι έτσι και έγινε...

Την δεκαετία του ’80, οι Queen απολαμβάνουν την δόξα. Τα άλμπουμ «Jazz», «The Game», «Hot Space» και «The works» θα γίνουν επίσης επιτυχίες, με τα τραγούδια που έγιναν hit να πληθαίνουν όλο και περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1985, οι Queen θα συμμετάσχουν στο Live Aid μαζί με την αφρόκρεμα της ροκ και της ποπ μουσικής. Ο γιατρός του είχε συστήσει να μην τραγουδήσει λόγω ενός προβλήματος στον λαιμό του, όμως ο Freddie βγήκε και έδωσε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες και συγκινητικές συναυλίες στην ιστορία.

Στην μουσική, ο Freddie Mercury ήταν ανοικτός σε όλα. Έτσι ήταν όμως και στα εpωτικά του, έχοντας επαφές και με τα δυο φύλα. Περισσότερο με άνδρες. Εκείνη την εποχή ο Mercury, όπως λένε οι φίλοι του, έλεγε πως κάνει «τα πάντα, με τους πάντες». Η θανατηφόρα αρρώστια του AIDS είχε κάνει την εμφάνισή της και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, ειδικά στους ομοφυλόφιλους, με τον κόσμο να μην είναι πολύ ενημερωμένος. Το 1987, ο Mercury μαθαίνει ότι πάσχει από AIDS αλλά δεν το ανακοινώνει.

Παρόλο που το 1989, οι Queen θα βγάλουν το άλμπουμ «The Miracle», δεν θα κάνουν περιοδεία, με την ασθένεια να έχει καταβάλλει τον τραγουδιστή. Στα video clip εμφανιζόταν αδυνατισμένος και κουρασμένος.

Φίλοι και γνωστοί αναφέρουν ότι ο Mercury υπήρξε πολύ γενναίος και το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να τραγουδάει. Το 1991, οι Queen θα κυκλοφορήσουν τον δίσκο «Innuendo», που σημαίνει «υπονοούμενο». Το τραγούδι «The Show Must Go On», θα λειφθεί από όλους σαν το αποχαιρετιστήριο του. Και ίσως ήταν. Αν ήταν, υπήρξε ο ιδανικότερος αποχαιρετισμός.

Την ίδια χρονιά, στις 24 Νοεμβρίου ο Freddie Mercury άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 45 ετών. Μια μόλις ημέρα πριν είχε ανακοινώσει πως πάσχει από AIDS. Η θρυλική του μορφή και η «μαγική» του φωνή, είναι τεράστιο κομμάτι της ζωντανής ιστορίας της ροκ. Το άγαλμά του κοσμεί την πόλη του Μοντρέ στην Ελβετία, όπου ο Mercury μαζί με τους Queen είχε περάσει αρκετό χρόνο ηχογραφώντας τραγούδια που ακούγονται μέχρι και σήμερα...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.