E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσακαλώτος: Θα έπρεπε να καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός γιατί είναι άδικος

Νέα κρίση ειλικρίνειας του υπουργού Οικονομικών

Τσακαλώτος: Θα έπρεπε να καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός γιατί είναι άδικος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι ο προϋπολογισμός δίκαιος; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα» αναρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με απόλυτο τρόπο δεν είναι δίκαιος αυτός ο προϋπολογισμός!» ήταν η απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συνέχισε: «Αναγνωρίζουμε επιπλέον ότι είναι ένας προϋπολογισμός μέσα στις συγκεκριμένες πολιτικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν διεθνώς και στην Ευρώπη».

«Είναι ένας προϋπολογισμός που αυξάνει την δικαιοσύνη όσο μπορεί και ανοίγει δρόμο για έξοδο από μνημόνια;» ήταν το επόμενο ερώτημα που έθεσε ρητορικά στον εαυτό του ο υπουργός Οικονομικών.

Και υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι επειδή είναι άδικος τον καταψηφίζουμε και εμείς και πάμε σε εκλογές για να έρθει άλλος συνασπισμός. Δεν το επιλέξαμε. Επιλέξαμε να παλέψουμε μέσα στους συσχετισμούς. Δεν βλέπω από Αριστερά να υπάρχει καλύτερη στρατηγική πως θα πάμε από το Α στο Β και πως θα ήταν καλύτερα στο Γ. Δεν είμαστε στο Γ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος, παρά την κρίση ειλικρίνειας που επέδειξε στο κλείσιμο της ομιλίας του, κατά την έναρξη επανέφερε τα λεγόμενα «ευκλείδεια μαθηματικά». Είπε δηλαδή πως η αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά ένα δισ. το 2018 σε σχέση με το 2017 είναι στην ουσία 189 εκατ. ευρώ!

Η αύξηση ένα δισ. ευρώ που καταγράφεται στον προϋπολογισμό είναι 456 εκατ. ευρώ από το φόρο εισοδήματος και 439 εκατ. ευρώ από τον φόρο κατανάλωσης. Η αύξηση φόρου εισοδήματος είναι 178 εκατ. ευρώ από αύξηση του ΑΕΠ, 278 εκατ. ευρώ από εφαρμογή διαφόρων μέτρων (48 εκατ. ευρώ θα είναι από airbnb, 41 εκατ. ευρώ από την κατάργηση απαλλαγής βουλευτών, 121 εκατ. ευρώ από έκπτωση φόρων ιατρικών δαπανών, 68 εκατ. από κατάργηση έκπτωσης σε παρακρατούμενους φόρους).

«Αυτή είναι η αύξηση φορολογίας από εισόδημα» είπε, για να προσθέσει: «Η αύξηση του φόρου κατανάλωσης οφείλεται στην αποθεματικοποίηση καπνικών προϊόντων. Άρα, από το σκέλος εισόδων η μόνη διαφορά είναι τα 189 εκατ. ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, υποστήριξε πως το πρόγραμμα της ΝΔ για μείωση φορολογικών συντελεστών με παράλληλη μείωση δημοσίων δαπανών οδηγεί είτε σε απολύσεις είτε σε μείωση μισθών: «Είτε θα απολύσετε έναν στους δέκα εργαζόμενους ή θα μειώσετε τους μισθούς κατά 10%».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της απώλειας εσόδων μέσω φοροδιαφυγής, λέγοντας: «Ο Κύριός μας στην Αγία Γραφή είπε πολλά και σοβαρά για την φτώχεια και την αγάπη. Έκανε όμως ένα λάθος. Είπε ότι είναι πιο εύκολο να περάσει η καμήλα από το μάτι της βελόνας, από το να μπει ένας πλούσιος στον παράδεισο. Εσείς στη ΝΔ τον διαψεύσατε. Βάλατε τους πλουσίους στους φορολογικούς παραδείσους. Όταν συζητάμε για πλουσίους και καμήλες, οι δικοί σας πλούσιοι κερδίζουν, διαψεύδοντας με επιτυχία τον Κύριό σας».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η EasyJet αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ έως τα τέλη Οκτωβρίου

Σήμερα

Νεότερη ενημέρωση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, για τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, στον απόηχο της ανάφλεξης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Βραζιλία: Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 20 πτώματa σε προχωρημένη σήψη σε πλοίο

Σήμερα

Οι vεκροί εκτιμάται ότι δεν είναι υπήκοοι Βραζιλίας αλλά πιθανά από την Καραΐβική

Παραιτήθηκε ο αμφιλεγόμενος εκλεκτός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Μάρκους Πίπερ

Σήμερα

Αντιμέτωπη με πονοκεφάλους φαίνεται πως είναι η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενόψει των ευρωεκλογών 2024

Αλβανικά ΜΜΕ για Μπελέρη ‑ Δήμα: Το κόμμα Μητσοτάκη έβαλε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές δύο Αλβανούς

Σήμερα

Ο Πύρρος Δήμας «προκάλεσε αναφέροντας τον όρο `Βόρεια Ήπειρος`» - Βουλευτής σχολίασε «είναι να αυτοκτονείς με την κατάντια της Ελλάδας, που έβαλε υποψήφιο έναν καταδικασμένο»

Λονδίνο: Επισκέπτες σε πάρκο προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Σήμερα

Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία

Αυτό είναι το κτίριο που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Σήμερα

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.