E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Η δολοφονία του John Lennon

Έσβησε ένα μεγάλο κεφάλαιο της παγκόσμιας μουσικής

Σαν σήμερα: Η δολοφονία του John Lennon
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδρυτικό μέλος των The Beatles και πρωτοπόρος της ροκ σκηνής, ο John Lennon, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά που γέννησε ποτέ η μουσική. Γεννήθηκε το 1940 στο Λίβερπουλ. Ο πατέρας του ήταν ναυτικός και η μητέρα του χορεύτρια. Οι γονείς του χώρισαν και ο John πήγε να μείνει στο σπίτι της αυστηρής του θείας Mimi και του άνδρα της του George. Λάτρευε την μητέρα του ενώ την αγάπησε ακόμα περισσότερο όταν στα 17 του του χάρισε την πρώτη του κιθάρα. Ένα χρόνο αργότερα η μητέρα του πεθαίνει σε τροχαίο. Ο John λέγεται πως δεν ξεπέρασε ποτέ το γεγονός. Ήταν όμως η αιτία να έρθει κοντά με τον νεαρότερο του Paul McCartney που είχε επίσης χάσει την μητέρα του από καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπούδασε στο Κολέγιο Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ και εκεί γνώρισε την πρώτη του γυναίκα, με την οποία απόκτησε έναν γιο. Η The Beatles άρχισαν σιγά σιγά να δημιουργούνται κάνοντας πρόβες στο υπόγειο του σπιτιού του Paul. Αργότερα στην μπάντα μπήκε και ο George Harrison. Μετά από πολλές αλλαγές ονομάτων, το 1959 το συγκρότημα παίρνει την ονομασία που το έκανε διάσημο.

Στην αρχή εμφανίζονταν στις pub του Λίβερπουλ και στο Αμβούργο της Γερμανίας. Στις pub του λιμανιού της Βρετανίας θα τους ανακαλύψει ένας μάνατζερ και θα τους «στείλει» να ηχογραφήσουν το πρώτο τους σινγκλ, το «Love me Do».Οι The Beatles γίνονται η μεγαλύτερη μπάντα του κόσμου, με τα μέλη της να μην μπορούν να βγουν από το σπίτι, καθώς υπήρχε κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα από τους λυσσασμένους θαυμαστές. Η «Beatlemania» είχε κάνει την εμφάνισή της και κράτησε για κάτι λιγότερο από μια δεκαετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τριγμοί μέσα στο συγκρότημα και η σύντροφός του Lennon, Yoko Ono, που ανακατευόταν συνέχεια, έφεραν την διάλυση τους το 1970. Ο Lennon ξεκινά την σόλο καριέρα, που ποτέ όμως δεν έφτασε στα επίπεδα των The Beatles. Κορυφαία στιγμή του ο δίσκος «Imagine» το 1971, με το ομώνυμο τραγούδι να παραμένει αθάνατο, κυρίως λόγω του αντιπολεμικού του μηνύματος.

Το 1971 μετακόμισε στην Νέα Υόρκη, όπου έμεινε μέχρι και την δολοφονία του. Το 1973 χώρισε για δυο χρόνια με την Yoko Ono, με την οποία όμως επανασυνδέθηκε και τελικά την παντρεύτηκε το 1975 στο Γιβραλτάρ. Απέκτησαν ένα παιδί την ίδια χρονιά. Πέντε χρόνια αργότερα, η ίδια η μουσική θρήνησε τον άδικο χαμό ενός μεγάλου καλλιτέχνη, όταν ο John Lennon δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, από έναν θαυμαστή του με ψυχικά προβλήματα. Λέγεται πως την προηγούμενη μέρα, δεν του είχε υπογράψει αυτόγραφο στο ίδιο σημείο, αν και δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί. Ο John Lennon και οι The Beatles είναι μέχρι και σήμερα ένα μεγάλο κεφάλαιο της ροκ αλλά και της παγκόσμιας μουσικής.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 7 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 7 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 7 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.