E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο αραβικός «πόλεμος» δισεκατομμυρίων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Τα πετροδόλαρα που άλλαξαν για πάντα το άθλημα

Ο αραβικός «πόλεμος» δισεκατομμυρίων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ποδόσφαιρο είναι αγαπητό σε όλον τον κόσμο. Πολλές φορές έχει καταφέρει αυτό που δεν έχουν καταφέρει ποτέ κράτη και θρησκείες: να ενώσει ανθρώπους. Όμως εκτός από το αθλητικό ιδεώδες, αποτελεί και έναν από τους καλύτερους τρόπους διαφήμισης. Και οι ιδιοκτήτες των ομάδων ξέρουν πως αγοράζοντας ένα λαοφιλές σωματείο, τότε διαφημίζουν και τις εταιρίες τους αλλά και τον εαυτό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Άραβες τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τον χάρτη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Επενδύουν δισεκατομμύρια, προσπαθώντας να κατακτήσουν τα πάντα. Ίσως εκτός από την διαφήμιση, να είναι και ένα παιχνίδι εξουσίας μεταξύ τους. Πολλές ομάδες έχουν Άραβες ιδιοκτήτες ή επενδυτές. Όπως η Άρσεναλ που το 29% της ομάδας το έχει μια επενδυτική εταιρία ιρανικών συμφερόντων.

Φυσικά αν θέλουμε να πούμε για Άραβες ιδιοκτήτες, δεν θα πάμε ούτε σε εκείνους της Μάλαγας, ούτε σε εκείνους της Λιντς. Δυο είναι οι ισχυρότεροι, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Ο Σεΐχης Μανσούρ, ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι και ο Νάσερ Αλ – Κελαϊφί, ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι με διαφορά οι δυο ομάδες που έχουν πάντα την δυνατότητα να διαθέσουν ένα μεγάλο ποσό για οποιονδήποτε αθλητή. Όση κι αν είναι η τιμή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο, όπως λένε οι κακές γλώσσες, είναι ότι ο ιδιοκτήτης την Μάντσεστερ Σίτι είναι λάτρης και γνώστης του ποδοσφαίρου, ενώ ο πρόεδρος της Παρί, δεν είναι παρά ο μπροστάρης μια επενδυτικής εταιρίας. Ο Εμίρης – ιδιοκτήτης της Σίτι, είναι προσωπικά μπλεγμένος στα τεκταινόμενα της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τρόπος τους και οι στόχοι τους δεν διαφέρουν πολύ. Από ένα σημείο και μετά, τα λεφτά που επενδύουν κάθε χρόνο δεν είναι μόνο για να κατακτήσουν τίτλους, να πουλήσουν φανέλες και να αυξήσουν το πρεστίζ τους. Το θέμα είναι και το ποιος θα κυριαρχήσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι δυο τους είναι «άσπονδοι» εχθροί, που εκτός από τα ποδοσφαιρικά έχουν να χωρίσουν και τα εθνικά τους θέματα, αφού το Κατάρ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Και ένας τρόπος να εκτονώσουν την αντιπαλότητά τους έχει μεταφερθεί και στο ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάτε πώς η μεταγραφή του Νεϊμάρ αυτό το καλοκαίρι, η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών, έγινε εθνικό θέμα στο Κατάρ, με το περίφημο τρικ της μεταγραφής για την αποφυγή του Financial Fair Play.

Η αλήθεια είναι πως η ένταση του πολέμου δεν θα μειωθεί μεταξύ τους. Πόσο μάλλον τωρα, που είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν η μια την άλλη, με το ντέρμπι πλέον να ονομάζεται ειρωνικά «El Cashico» ή «El Golfico». Οι Άραβες έχουν ξεκινήσει ένα άτυπο «πόλεμο» στο ποδόσφαιρο, που ίσως του κάνει καλό. Ίσως και όχι...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Πριν 11 ώρες

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Πριν 11 ώρες

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πριν 11 ώρες

Στις 19 Μαρτίου του 2019

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.