E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σάλος με τον Ματ Ντέιμον: «Αλλο να σου ακουμπήσουν τον κ... και άλλο βιασμός»

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του γνωστού ηθοποιού

Σάλος με τον Ματ Ντέιμον: «Αλλο να σου ακουμπήσουν τον κ... και άλλο βιασμός»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/12/2017 | 17:15

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του γνωστού ηθοποιού Ματ Ντέιμον, ο οποίος μίλησε για το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον Χάρβεϊ Γουάνισταϊν που συντάραξε το Χόλιγουντ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ξέρω ότι δεν θα ήθελα να παντρευτεί κάποιον κοντινό μου. Αλλά αυτή ήταν η έκταση των όσων γνωρίζαμε. Εννοώ, πώς δεν μας προκάλεσε έκπληξη, Έτσι, όταν ακούς ο Γουάινσταϊν αυτό, ο Γουάινσταϊν εκείνο, εννοώ κοιτάξτε αυτόν τον τύπο. Φυσικά και είναι γυναικάς», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ABC News «Popcorn With Peter Travers.

O Ντέιμον είχε συνεργαστεί με τον Γουάινσταϊν στο οσκαρικό «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ», την παραγωγή της οποίας είχε αναλάβει η Miramax.

Σε μία εφ' όλης της ύλης συζήτηση με τον Travers την Τρίτη ο Ντέιμον αναφέρθηκε στον Γουάινσταϊν και άλλους εντός και εκτός του κόσμου του θεάματος, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί δημοσίως φέτος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Travers τον ρώτησε πώς αντιδρά που ο κόσμος βρίσκεται σε μία εποχή που άνθρωποι κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και ο ίδιος είναι πατέρας τεσσάρων κοριτσιών.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε αυτήν την κομβική περίοδο. Και θεωρώ ότι είναι σπουδαίο. Θεωρώ θαυμάσιο το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που νιώθουν δυνατές να πουν την ιστορία τους και είναι απαραίτητο... Πιστεύω ότι υπάρχει ένα φάσμα συμπεριφορών, σωστά; Και θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Ξέρετε υπάρχει διαφορά μεταξύ του να ακουμπάς τον κ... κάποιου και του βιασμό ή την αποπλάνηση παιδιού,. σωστά; Και οι δύο αυτές συμπεριφορές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και να εξαφανιστούν δεν χωρά συζήτηση σε αυτό, αλλά δεν θα πρέπει να συγχέονται, σωστά; (...), δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Και ζούμε σε αυτήν την κουλτούρα της οργής και θα έπρεπε και αυτό να το διορθώσουμε αρκετά με κάτι του τύπου: για ένα λεπτό. Κανείς μας δεν ήρθε στη ζωή τέλειος. Ξέρε τι εννοώ. Η περίπτωση του Louis C.K.: δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες. Δεν εντρυφώ σε αυτό, αλλά διάβασα την ανακοίνωσή του η οποία είχε κάτι που έμοιαζε με ένα είδος "σύλληψης". Όταν βγήκε και είπε "έκανα όλα αυτά τα πράγματα και αυτές οι γυναίκες έχουν δίκιο, σκέφτηκα ότι αυτό είναι ένα δείγμα κάποιου ανθρώπου που θα μπορούσαμε να το δουλέψουμε. Όπως όταν μεγαλώνω τα παιδιά μου, αυτή η έννοια της προσωπικής ευθύνης είναι το σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο που πρέπει να μάθει κανείς πριν βγει στην κοινωνία», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έκρηξη» από Μίνι Ντράβιερ και Αλίσα Μιλάνο

Οι επίμαχες δηλώσεις, όμως του «Ξεχωριστού Γουίλ Χάντινγκ» προκάλεσαν κύμα οργής με πολλές ηθοποιούς, όπως η Μίνι Ντράιβερ και η Αλίσα Μιλάνο.

«Θεέ μου, σοβαρά; Είναι πολύ ενδιαφέρον (προφανώς και χωρίς καμία έκπληξη) το πώς άνδρες με τέτοιες απόψεις για τη διαφορά μεταξύ της σεξουαλικής παρενόχλησης, επίθεσης και βιασμού των γυναικών αποδεικνύει ότι είναι εντελώς κουφοί και ως εκ τούτου συστημικά μέρος του προβλήματος», ήταν η αντίδραση της Μίνι Ντράιβερ μέσω Twitter στις δηλώσεις του Ντέιμον, ένα μήνυμα που έγινε ταχύτατα share στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι Μίνι Ντράιβερ και Ματ Ντέιμον υπήρξαν ζευγάρι τo 1998, την εποχή που συμπρωταγωνιστούσαν στον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντιννγκ». 

 Σε αντίστοιχο αιχμηρό τόνο απάντησε και η Αλίσα Μιλάνο, η οποία τόνισε σε σειρά μηνυμάτων: Δεν εξοργιζόμαστε επειδή κάποιος μας έπιασε τον πισινό σε μία ταινία. Εξοργιζόμαστε επειδή μας κάνουν να το αντιλαμβανόμαστε ως κανονικό. Εξοργιζόμαστε επειδί σιωπήσαμε για τόσο καιρό. Υπάρχουν διάφορα στάδια στον καρκίνο. Μερικά θεραπεύονται, μερικά όχι. Αλλά παραμένει καρκίνος»

«Υπήρξα θύμα κάθε τέτοιου είδες σεξουαλικής επίθεσης τις οποίες περιγράφεις. Όλες πληγώνουν. Και όλες συνδέονται με μία πατριαρχία συνυφασμένη με  έναν κανονικοποιημένο, αποδεκτό -ακόμη και ευπρόσδεκτο- μισογυνισμό», αναφέρει σε άλλο μήνυμά της η Μιλάνο, απευθυνόμενη σε πρώτο πρόσωπο στον 47χρονο ηθοποιό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σήμερα

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.