E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί οι ζητιάνοι στο Ντουμπάι βγάζουν περισσότερα λεφτά από εσένα;

Δε θα πιστέψεις τα ποσά που κερδίζουν από τους δρόμους

Γιατί οι ζητιάνοι στο Ντουμπάι βγάζουν περισσότερα λεφτά από εσένα;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι γνωρίζουν ότι το Ντουμπάι είναι μια πλούσια περιοχή, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι είναι τόσο πλούσια, που ακόμη και οι ζητιάνοι εκεί μπορούν να κερδίσουν μια μικρή περιουσία παρακαλώντας για χρήματα. Μάλιστα, η επαιτεία στο Ντουμπάι είναι τόσο προσοδοφόρα ώστε πολλοί άνθρωποι έρχονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα νόμιμα, με ταξιδιωτική βίζα τριών μηνών, έτσι ώστε να μπορούν να γεμίσουν τις τσέπες τους με χρήματα από τους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μπορεί αυτό να ακούγεται απίστευτο, αλλά μερικοί από αυτούς τους «επαγγελματίες ζητιάνιους» μπορούν να κερδίσουν έως και 73.500 δολάρια ανά μήνα. Αυτό είναι περισσότερο από ό, τι πληρώνουν ετησίως οι περισσότερες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα πολλές, η μάστιγα των επαγγελματιών ζητιάνων, οι οποίοι επωφελούνται από τη γενναιοδωρία των πλούσιων πολιτών του Ντουμπάι έχει γίνει θέμα στο διαδίκτυο εδώ και τρία χρόνια και παρά τις προσπάθειες της τοπικής αστυνομίας για την εξάλειψη της, εξακολουθεί να θεωρείται ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο. Επιπλέον, οι τίτλοι ειδήσεων για τους ζητιάνους στο Λας Βέγκας και τη Μέσης Ανατολή. που κερδίζουν τρελά χρηματικά ποσά από την επαιτεία, φαίνεται ό,τι έχουν ενθαρρύνει και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι τώρα υπάρχουν αραβικές και ασιατικές συμμορίες που φέρνουν νόμιμα ζητιάνους στο Ντουμπάι και στη συνέχεια λαμβάνουν τα περισσότερα από τα κέρδη τους.

Όμως, αυτοί οι ζητιάνοι λέγονται επαγγελματίες για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο, διότι στοχοποιούν πλούσιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ιστορικό στην οικονομική ενίσχυση άπορων, όπως π.χ. άστεγους ή ανθρώπους που τα μέλη της οικογένειας τους βρισκόντουσαν σε εμπόλεμες ζώνες, ενώ παράλληλα δε ζητιανεύουν ψηλά, αλλά ζητούν συνήθως γύρω στα 270 δολάρια και δυστυχώς, κάποιοι τους τα δίνουν μιας και λυπούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με έναν ντόπιο, αυτοί οι απατεώνες λένε δρακύβρεχτες ιστορίες για τη ζωή τους και έτσι πείθουν τα θύματα τους, τα οποία νιώθουν συμπόνια και τους δίνουν χρήματα.

Η αστυνομία δημοσιεύει συνέχεια καμπάνιας για την εξώντωση αυτού του φαινομένου, όμως από ό,τι φαίνεται αυτές δεν λειτουργούν και πολύ. Μάλιστα, μια φορά είχαν συλλάβει έναν τέτοιον ζητιάνο ο οποίος είχε μαζέψει 73.500 δολάρια και όπως οι περισσότεροι του είδους του, ήταν τουρίστας με βίζα τρίμηνης παραμονής. Ακόμα, όπως λένε οι αρχές, οι περισσότεροι από αυτούς είναι νόμιμα στη χώρα και έρχονται με σκοπό να μαζέψουν χρήματα με αυτόν τον τρόπο, για όσο καιρό μείνουν εκεί.

Ειδικά το 2017, μάλλον ήταν η καλύτερη χρονιά για τους επαγγελματίες ζητιάνους, αφού είχε κυρηχθεί ως η Χρονιά Προσφοράς από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμηράτων. Σκοπός αυτής της κίνησης, ήταν οι εύποροι αυτού του τόποι να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη εντός και εκτός των Εμηράτων, όμως οι επαγγελματίες ζητιάνοι και οι εγκληματικές συμμορίες εμπλέχθηκαν σε αυτήν, με στόχο να επωφεληθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την περίοδο του Ramadan, όπως ονομάστηκε η περσυνή περίοδος προσφοράς, συνελήφθησαν 68 επαγγελματίες ζητιάνοι και εξαρθρώθηκαν ολόκληρες συμμορίες που είχαν στήσει τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Και μπορεί να πιστεύετε ό,τι οι ζητιάνοι θα είναι ντυμένοι με κουρέλια και βρώμικοι, όμως πολλοί από αυτούς είναι καθαροί και καλοντυμένοι, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την αναγνώριση τους από τις αρχές.

Για όσους συλλαμβάνονται να ζητιανεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά εμηράτα γενικά και στο Ντουμπάι ειδικά, οι ποινές είναι πολύ αυστηρές, μιας και η επετεία εκεί απαγορεύεται διανόμου και οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση. Φαίνεται όμως ό,τι μπροστά στη μικρή περιουσία που μπορεί να βγάλει κάποιος, αυτές οι απειλές είναι ανύπαρκτες για πολύ κόσμο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.