E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

George Stroumboulopoulos: Ο Έλληνας σταρ της καναδικής τηλεόρασης

Η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και ο φόνος που έγινε στο σπίτι του

George Stroumboulopoulos: Ο Έλληνας σταρ της καναδικής τηλεόρασης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν μας αρέσει να μιλάμε για Έλληνες της διασποράς, που έχουν πετύχει στην ζωή τους, τότε από αυτήν την κουβέντα δεν μπορεί να λείπει ο George Stroumboulopoulos. Το αστέρι της καναδικής τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να κάνει τα πάντα στα μέσα, από μουσική εκπομπή μέχρι και εκπομπή για Χόκεϊ. Ψηλός, γοητευτικός και γενικά ευπαρουσίαστος, είναι ένας περιζήτητος εργένης στον Καναδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πατέρας του ήταν Έλληνας και η μητέρα του από την Ουκρανία. Γεννήθηκε το 1972 στο Οντάριο του Καναδά και από μικρός ήταν περήφανος και για τις δυο καταγωγές του. Άλλωστε αυτό φαίνεται από τον λογαριασμό του στο Twitter, όπου το όνομά που χρησιμοποιεί είναι τρίγλωσσο: «George Джордж Γεώργιος».

Μεγάλωσε στο Τορόντο, μια πόλη με πολύ έντονο ελληνικό στοιχείο. Τελείωσε το σχολείο και γράφτηκε στο Humber College, όπου ξεκίνησε να κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές. Κατάλαβε ότι αυτό ήταν φτιαγμένος να κάνει. Μόλις τελείωσε το κολλέγιο έπιασε δουλειά σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης. Το κοινό του μεγάλωνε. Η εκπομπή του «The Strombo Show» ξεπέρασε τα όρια του Τορόντο και έφτασε σε όλες τις γωνιές του Καναδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποια στιγμή πέρασε και στην τηλεόραση. Παρουσίαζε την εκπομπή «Rapidfax» στο μουσικό κανάλι «MuchMusic». Η επιτυχία του ήταν κι εκεί τεράστια. Έτσι ακολούθησε το κρατικό κανάλι CBC. Η εκπομπή του αρχικά ονομαζόταν «The Hour», όπου ο Stroumboulopoulos φιλοξενούσε γνωστά ονόματα της τηλεόρασης, του θεάτρου, της πολιτικής κ.α. Όλοι ήθελαν να βρεθούν εκεί. Οι συνεντεύξεις του είχαν πάντα εύστοχες ερωτήσεις, που ξέφευγαν από τα συνηθισμένα, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα αρκετό χιούμορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν νομίζετε ότι θεωρούσε πως το πολύ μακρύ επώνυμο του τού κάνει κακό, είστε γελασμένοι. Οι Καναδοί το βρήκαν χαριτωμένο από την αρχή. Ο ίδιος δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να το αλλάξει. Οπότε το κράτησε σε όλη την πορεία του και στην 7η σεζόν της εκπομπής του στο CBC, άλλαξε το όνομα της σε «George Stroumboulopoulos Tonight». Η πόρτα των ΗΠΑ και του CNN είχε ανοίξει. Η νέα του εκπομπή στο Λος Άντζελες είχε διάρκεια μιας ώρας και ονομαζόταν, πως αλλιώς, «Stroumboulopoulos».

Στο Λος Άντζελες είχε νοικιάσει ένα σπίτι από το 2013, αφού δεν έμενε μόνιμα εκεί. Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2016, ο Καναδός ηθοποιός Richard Hong βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην περιοχή Hollywood Hills. Είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου. Εκείνη την ημέρα ο Stroumboulopoulos βρισκόταν στην Νέα Υόρκη και όταν έμαθε τα νέα δήλωσε συντετριμμένος, αφού ο Hong ήταν πολύ καλός του φίλος. Προφανώς, ο Hong ήταν φιλοξενούμενός του. Δέκα περίπου ημέρες αργότερα, η αστυνομία προέβη στην σύλληψη ενός υπόπτου που απ’ ότι φαίνεται, προσπάθησε να ληστέψει το σπίτι παρουσιαστή, νομίζοντάς το για άδειο. Η υπόθεση έληξε αλλά ίσως να του έκανε και κακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκπομπή του στο CNN δεν ήταν πολύ επιτυχημένη και κράτησε μόλις έναν χρόνο. Επέστρεψε στον Καναδά όπου παρουσίασε το «Hockey night in Canada» για δυο σεζόν, μια εκπομπή με τεράστια τηλεθέαση αφού το Χόκεϊ είναι το εθνικό σπορ της χώρας.

Σήμερα, συνεχίζει στο αγαπημένο του ραδιόφωνο, όπου εκτός από τις εκπομπές του, είναι και παραγωγός ραδιοφωνικών συναυλιών. «Αγαπώ την μουσική και θέλω να την μοιραστώ», είχε δηλώσει όταν ξεκίνησε τις σειρά συναυλιών μέσω ραδιοφώνου. Η προσπάθειά του επιβραβεύτηκε περίτρανα τον περασμένο Απρίλιο, όταν η Apple Music ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί μαζί του. Εδώ και έναν χρόνο δεν εργάζεται στην τηλεόραση για να φέρει εις πέρας το project που είχε στο μυαλό του. Αλλά σίγουρα δεν θα αργήσει να επιστρέψει αφού το κοινό τον ζητάει επίμονα...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι η πιο ρατσιστική

Σήμερα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Σήμερα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Σήμερα

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.