E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Είστε ομοφυλόφιλος; Το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπων που ήρθε να το επιβεβαιώσει!

Σάλος με το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης

Είστε ομοφυλόφιλος; Το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπων που ήρθε να το επιβεβαιώσει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/1/2018 | 22:05

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ έφτιαξαν μια αμφιλεγόμενη εφαρμογή που μπορεί να εξακριβώσει τις σeξουαλικές προτιμήσεις κάποιου αποκλειστικά από το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ή κάπως έτσι τέλος πάντων, μιας και η ερευνητική ομάδα μάς λέει τώρα πως το πρόγραμμα δεν καθορίζει ακριβώς τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ανιχνεύει απλώς κοινά στοιχεία μεταξύ των ομοφυλοφίλων και της βάσης δεδομένων που πήραν από μια ιστοσελίδα γνωριμιών.

Και ήταν φυσικά η γενική κατακραυγή αυτή που έκανε τους ακαδημαϊκούς να τα μπαλώσουν, λέγοντάς μας πια πως τα επιφανειακά χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως το μέικ απ ή η αποτρίχωση, ευθύνονται για την κατάταξη κάποιου ως ομοφυλόφιλου ή ετεροφυλόφιλου.

Η εφαρμογή αναδύθηκε λοιπόν τον Σεπτέμβριο του 2017 και έλεγε τότε πως μπορεί να ξεμπροστιάσει άντρες και γυναίκες που συνεχίζουν να κρύβονται στην ντουλάπα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παγκόσμια ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα καταφέρθηκε τόσο κατά του ίδιου του προγράμματος όσο και της μεθόδου λειτουργίας του, λέγοντας πως αφορά αποκλειστικά σε νεαρά άτομα της λευκής φυλής. 

Έκτοτε ερευνητές τόσο του Πρίνστον όσο και της Google ξεψάχνισαν την εφαρμογή και ειδικά τον τρόπο με τον οποίο κρίνει τις σeξουαλικές κατατάξεις της. Ο αλγόριθμος λοιπόν πίσω από το πρόγραμμα ανέλυσε 130.741 διαφορετικές εικόνες από 36.630 άντρες και άλλες 170.360 φωτογραφίες από 38.593 γυναίκες που βρήκαν οι ερευνητές στις βάσεις δεδομένων ενός μεγάλου site γνωριμιών της Αμερικής, όπου όλοι είχαν δηλώσει τις σeξουαλικές τους προτιμήσεις.

Η ομάδα του Στάνφορντ είχε πει τότε πως η εφαρμογή της μπορούσε να αναγνωρίσει σωστά τη σεξουαλικότητα άγνωστων και τυχαίων αντρών σε ποσοστό 91% και γυναικών στο 71%, ανιχνεύοντας τις μικρές διαφοροποιήσεις στα χαρακτηριστικά του προσώπου, διαφορές τόσο μικρές που δεν πιάνει το γυμνό ανθρώπινο μάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ειδικοί ωστόσο της Google, Blaise Aguera y Arcas και Margaret Mitchell, αλλά και ο κοινωνικός ψυχολόγος του Πρίνστον, Alexander Todorov, ανέλυσαν τον αλγόριθμο και κατέληξαν πως αυτό που ψάχνει δεν είναι τα πραγματικά στοιχεία της ανατομίας του προσώπου, αλλά μεταβλητές όπως η ύπαρξη γυαλιών ή μέικ απ ώστε να κρίνει τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου. Και είπαν χαρακτηριστικά: «[Οι ερευνητές του Στάνφορντ] υποθέτουν πως οι βασικές διαφορές βρίσκονται στη φυσιογνωμία, κάτι που σημαίνει πως ο σeξουαλικός προσανατολισμός τείνει να συμβαδίζει με μια χαρακτηριστική κατασκευή προσώπου. Ωστόσο, μπορούμε αμέσως να δούμε πως κάποιες από αυτές τις διαφορές είναι πιο επιφανειακές. Για παράδειγμα, η ‘‘μέση’’ ετεροφυλόφιλη γυναίκα τείνει να φορά σκιά στα μάτια, ενώ η ‘‘μέση’’ λεσβία όχι.

Οι ετεροφυλόφιλοι άντρες τείνουν να τραβούν selfies από σχετικά χαμηλή θέση, κάτι που έχει το άμεσο αποτέλεσμα να κάνει το σαγόνι να φαίνεται μεγαλύτερο, τη μύτη μικρότερη, να συρρικνώνει το μέτωπο και να λεπταίνει το χαμόγελο». 

Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν, καθώς το πρόγραμμα δεν κάνει ακριβώς αυτό που διατείνονταν μεγαλόστομα οι ερευνητές του Στάνφορντ. «Οι εμφανείς διαφορές μεταξύ λεσβιακών ή ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων προσώπων στις selfies σχετίζονται με την περιποίηση του προσώπου, την παρουσίαση και τον τρόπο ζωής, διαφορές δηλαδή στα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και όχι στη δομή του προσώπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτι που όσο να πεις είναι τελείως διαφορετικό από τις κορώνες των Michal Kosinski και Yilun Wang του Στάνφορντ, που εξηγούσαν τα ευρήματά τους στη βάση των όσων λαμβάνουν χώρα στη μήτρα.

Αυτοί μας έλεγαν πως οι ορμόνες της κύησης, όπως η τεστοστερόνη, επηρεάζουν τη δομή του προσώπου του εμβρύου, κάτι που μπορούσε να διακρίνει το πρόγραμμά τους…

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντιλέτα Λεότα: Πήγε στη δουλειά με το εσώρουχο σε κοινή θέα

Πριν 11 ώρες

Δείτε τη δημοσίευση που έκανε η Ιταλίδα αθλητικογράφος στο Instragram

Δημήτρης Κόκοτας: Πολύ κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα ‑ Υπέστη έμφραγμα, ανακοπή και ανατάχθηκε

Πριν 11 ώρες

Ο Δημήτρης Κόκοτας μεταφέρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία και ενημέρωσε τους συνεργάτες του

Minnie Driver: Με ποιον σταρ είχε μόλις χωρίσει, όταν τον είδε με άλλη στα Όσκαρ

Πριν 11 ώρες

Η ηθοποιός μίλησε στο «The Jennifer Hudson Show»

Αυτή ήταν η τελευταία τους φωτογραφία ως ζευγάρι, αφού χώρισαν λίγο μετά

Πριν 11 ώρες

Ο Christopher Lakkees και η Jessica Alba έχουν παρόλ`αυτά μόνο καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλο

Ήταν μόλις 20 ετών: O ηθοποιός που έσβησε στον ύπνο του

Πριν 11 ώρες

Πρωταγωνίστησε στο «Descendants» της Disney

Η on‑off σχέση αυτού του ζευγαριού που απασχόλησε πολύ τα tabloids

Πριν 11 ώρες

Ένα από τα πιο cute ζευγάρια του Hollywood που χώριζαν και τα ξαναέβρισκαν συνεχώς!

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Χτες

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Χτες

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.