E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο άντρας που κέρδισε την λοταρία 14 φορές

Έκανε την τύχη... επιστήμη

Ο άντρας που κέρδισε την λοταρία 14 φορές
@lotterycritic.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Πολλοί ονειρεύονται να κερδίσουν την λοταρία και να ξεπεράσουν όλα τους τα καθημερινά προβλήματα. Αλλά οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο δεν είναι πολλές. Λέγεται μάλιστα πως είναι πιο πιθανό να σε χτυπήσει κεραυνός δυο φορές από το να κερδίσεις την λοταρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όμως ένας Ρουμανοαυστραλός μαθηματικός δεν την κέρδισε απλά μια φορά. Αλλά 14. Και μάλιστα νόμιμα. Ο Stefan Mandel τον Φεβρουάριο του 1992, κέρδισε το jackpot των 27 εκατομμυρίων δολαρίων στην Virginia. Ωστόσο τις επόμενες μέρες ανακάλυψαν πως ο ίδιος άνθρωπος είχε κερδίσει επίσης και 6 δεύτερα «βραβεία», 132 τρίτα και άλλα 135 μικρά.

Είχε μετακομίσει στο Ισραήλ, πριν μετακομίσει μόνιμα στην Αυστραλία. Εκεί κέρδισε άλλες δώδεκα φορές την λοταρία. Ο Mandel, που θεωρούσε τον εαυτό του οικονομολόγο – φιλόσοφο, είχε βρει τον τρόπο να «χακάρει» νόμιμα την λοταρία. Χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο, ισχυριζόταν ότι μπορούσε να προβλέψει 5 από τα 6 νούμερα της λοταρίας με ακρίβεια. Έτσι μείωνε τους εκατομμύρια συνδυασμούς, σε λίγες χιλιάδες.

Μετά από λίγο καιρό, η πρώτη του πληρωμή ήρθε. Και ήταν 19 χιλιάδες δολάρια. Έφταναν για να λαδώσει και να φύγει από την κομμουνιστική Ρουμανία. Στην Αυστραλία έπιασε δουλειά ως ασφαλιστής, αλλά συγχρόνως τελειοποίησε την φόρμουλα του για να κερδίζει την λοταρία. Και δεν σταμάτησε εκεί. Μετέτρεψε την ανακάλυψη του σε μια επικερδή επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

http://www.worldation.com/stories/stefan-mandel-story/

@worldation.com

Έπεισε μια δεξαμενή επενδυτών να βάλουν χρήματα και δημιούργησε μια επιχείρηση όπου οι υπολογιστές επέλεγαν αυτόματα συνδυασμούς, χρησιμοποιώντας κάθε πιθανό συνδυασμό αριθμών. Οι λοταρίες της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν υπό τον «έλεγχό» του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρχές επενέβησαν και άλλαξαν τους κανόνες. Αλλά ο Mandel είχε «plan b». Χρησιμοποίησε τα κέρδη του και προσέλαβε «κατασκόπους» στις ΗΠΑ, οι οποίοι θα τον ενημέρωναν ποια από τις λοταρίες προσέφεραν καλές πιθανότητες. Η λοταρία της Virginia ήταν η πιο ελκυστική.

http://site233.net/index.php/2018/08/28/this-maths-whizz-won-the-lottery-14-times-and-heres-secret-to-how-he-did-it/

@site233.net

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρήκε πάλι επενδυτές, ίδρυσε την εταιρεία Pacific Financial Resources και προσέλαβε 16 υπαλλήλους στην Μελβούρνη, ώστε να μπορεί να τυπώσει εκατομμύρια λαχνούς. Κέρδισε ξανά το jackpot και εκατοντάδες μικρότερα βραβεία. Μετά από αυτή του την νίκη, το μυαλό του μάλλον πήρε πολύ αέρα. Και απέτυχε να στήσει ένα σύστημα λοταρίας στο Γιβραλτάρ. Πράγμα που τον ανάγκασε να δηλώσει πτώχευση το 1995.

Πέρασε 20 μήνες σε φυλακή του Ισραήλ για απάτη. Ο τρόπος που χρησιμοποίησε τότε πλέον δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αφού δεν μπορείς να τυπώσεις λαχνούς στο σπίτι ή ιδιωτικά. Σήμερα ο Mandelζει σε ένα τροπικό νησί στον νότιο Ειρηνικό. Ο φιλόσοφος – μαθηματικός, ή και «μάγος» όπως τον αποκαλούσαν τότε, θα παραμείνει ο μοναδικός που κατάφερε να «χακάρει» νόμιμα την λοταρία. Και να κερδίσει πολλά...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν λίγο

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν λίγο

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.