E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο

H πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού απέδωσε τιμές στη σορό του «ήρωα του Αιγαίου»

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/10/2018 | 16:42

Στο σκάφος του, ΠΛΣ 602, με το οποίο σώθηκαν χιλιάδες πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της ανθρωπιστικής κρίσης, το Λιμενικό Σώμα αποχαιρέτησε στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης τον κυβερνήτη του, υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύνολο των ανδρών του ΛΣ στο νησί, με αγήματα που απέδιδαν τιμές, άνδρες των ξένων ευρωπαϊκών δυνάμεων της Frontex από τα σκάφη τους, όλα τα σκάφη στο λιμάνι, ακόμα και αυτά του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού, με μεσίστιες σημαίες και χαιρετιστήριους συριγμούς, απέδωσαν τιμές στη σορό του εμβληματικού στελέχους του Λιμενικού Σώματος. Του ανθρώπου που, όπως ειπώθηκε από όλους, απέδωσε την εικόνα της Ελλάδας που μάχεται και νικά στη διάρκεια της κρίσης. Του υποπλοιάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου που πέθανε ξαφνικά χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 44 ετών.

Στην τελετή, η οποία ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα και τον εθνικό ύμνο, ήταν παρούσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ενώ αποδόθηκαν τιμές στην οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Μοτοσυκλέτες Harley Davison με τους αναβάτες τους (o Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν μέλος της Λέσχης Harley Davidson στη Μυτιλήνη) συνόδευσαν, πορευόμενοι στον ναό, τον φίλο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ιδιαίτερα με τα πληρώματα των σκαφών, μίλησαν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας.

Αποχωρώντας από τον χώρο του λιμανιού, ο κ. Σαντορινιός δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος ενσάρκωσε την αυταπάρνηση, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη που έδειξε όλο το Λιμενικό Σώμα στις δύσκολες στιγμές του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος έδειξε σε όλη την Ευρώπη πώς η ελληνική πολιτεία, πώς οι Έλληνες λιμενικοί μπορούν να σώζουν ζωές και να περισώζουν και την ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια σε αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα. Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή να αποχαιρετούμε ένα τέτοιο άνθρωπο, είναι δύσκολη στιγμή γιατί γνωρίζουμε ότι αφήνει πίσω του δύο μικρά παιδιά και μία σύζυγο. Θα δυσκολευτούνε πάρα πολύ. Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο και να πούμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην ξεχασθεί το παράδειγμά του και φυσικά να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την οικογένειά του».

Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε και ο κ. Δρίτσας: «Εδώ, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μπροστά στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το 602, που με αυτό το πιο μεγάλο διάστημα ανέπτυξε την πολύ σπουδαία δραστηριότητά του ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, υποκλινόμαστε, τιμάμε τη μνήμη του και σε λίγη ώρα θα τον αποχαιρετήσουμε. Τον αποχαιρετά η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι δικοί του, το Λιμενικο Σώμα, η Μυτιλήνη, η Λέσβος, το Αιγαίο ολόκληρο, η Ελλάδα ολόκληρη. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, πολύ σωστά έχει ειπωθεί, είναι και θα πρέπει να είναι, και έτσι πρέπει να το πούμε όλοι, το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας. Αυτός που μπόρεσε να μας δώσει και με τον επαγγελματισμό του και με τη δημοκρατική νομιμότητα και με τον ανθρωπισμό του εκείνα τα εργαλεία για να ζήσουμε και ως λαός και ως χώρα. Μας έχει διδάξει πολλά, τον ευγνωμονούμε και τον ευχαριστούμε και η οδύνη μας συμπαραστέκεται στην οδύνη της οικογένειάς του και του Σώματος. Τιμάμε τη μνήμη του και θα την τιμάμε πάντα».

Τέλος, παρών στην τελετή ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, ο οποίος ανέφερε: «Η απώλεια του Κυριάκου, που από πάντα γνώριζα και πάντα γέμιζε ως πολίτης καταρχήν την πόλη, αλλά και του ανδρός του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, που με το όνομά του ταυτίζονται όλοι οι συνάδελφοί του για την αυταπάρνηση και το ήθος του Έλληνα λιμενικού, είναι μία απώλεια μεγάλη. Καταρχήν για την οικογένειά του αλλά και για το Λιμενικό Σώμα και φυσικά για την κοινωνία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την αγάπη μου στα παιδιά του και σε όσους πονούν αυτήν τη στιγμή».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Χτες

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Χτες

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Χτες

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Χτες

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Χτες

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Χτες

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.