E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ιστορία του ανθρώπου που από άστεγος έγινε rock star

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά «cinderella stories» στην ιστορία της μουσικής

Η ιστορία του ανθρώπου που από άστεγος έγινε rock star
@frontrowfeatures.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Οι Journey είναι ένα πασίγνωστο ροκ συγκρότημα, με τους περισσότερους να τους γνωρίζουν από το τραγούδι «Don’t Stop Believin’». Αν το αναλύσουμε ελαφρώς, journey σημαίνει ταξίδι ή διαδρομή και το πιο γνωστό τραγούδι τους μεταφράζεται σε «Μην σταματάς να πιστεύεις». Και τα δυο αποδείχτηκαν προφητικά για ένα αγόρι από τις Φιλιππίνες που δεν θα μπορούσε να φανταστεί την διαδρομή του, κατά την οποία δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στον εαυτό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Arnel Pineda γεννήθηκε στην Μανίλα το 1967. Το αγόρι είχε πολύ καλή σχέση με την μητέρα του, η οποία τον προέτρεπε να τραγουδάει τα τραγούδια που της άρεσαν. Στα 13 του την έχασε, με την ασθένειά της να αφήνει την οικογένεια με χρέη. Ο πατέρας του αποφάσισε να φύγουν από το σπίτι μετά από 6 απλήρωτα ενοίκια. Για καιρό, οι δυο τους έμεναν σε συγγενείς και φίλους.

Θέλησε να τον βοηθήσει και παράτησε το σχολείο, για να πιάσει δουλειά. Πέρασε δυο χρόνια στον δρόμο. Κοιμόταν σε πάρκα και σε παγκάκια έξω από σπίτια. Κέρδιζε κάποια λεφτά μαζεύοντας μπουκάλια, πουλώντας εφημερίδες κλπ. Πολλές φορές ακόμα και το φαγητό ήταν πολυτέλεια.

https://en.wikipedia.org/wiki/Arnel_Pineda

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@wikipedia.org

Στα 15 του άρχισε να τραγουδά με μια μπάντα σε μια πιτσαρία. Η ίδια μπάντα με άλλο όνομα (Amo) κέρδισε το 1986 έναν διαγωνισμό στις Φιλιππίνες. Κέρδισαν και δεύτερο το 1988 και αντιπροσώπευσαν την χώρα τους στην Κίνα στο «Yamaha World Band Explosion», αλλά αποκλείστηκαν.

Τραγουδούσαν σε μικρά μαγαζιά. Το 1990, ο Pineda με την μπάντα «Intensity Five» πήγε ξανά στον ίδιο διαγωνισμό. Ο ίδιος κέρδισε το βραβείο του καλύτερου τραγουδιστή και η μπάντα του ήρθε δεύτερη. Οι προσπάθειες του για επιβίωση όσο ήταν μικρός, άρχισαν να αποδίδουν, αφού τα όνειρά του γίνονταν πραγματικότητα. Γιατί αυτό που ακολούθησε κάποια χρόνια αργότερα, ούτε καν το είχε ονειρευτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δισκογραφία του χτύπησε την πόρτα. Το 2006 ίδρυσε ένα ακόμα συγκρότημα, τους «The Zoo», οι οποίοι διασκεύαζαν συγκροτήματα όπως οι Survivor, οι Aerosmith, οι Eagles και οι Journey. Τα βίντεο του συγκροτήματος ανέβηκαν στο YouTube. Και το 2007, ο κιθαρίστας των Journey Neal Schon (που έψαχναν ξανά για τραγουδιστή) του έστειλε e-mail. Του ζητούσε να πάει στο Σαν Φρανσισκο για οντισιόν. Ο Pineda αρχικά νόμιζε πως ήταν spam!

Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει γι’ αυτό; Μετά από προτροπή του μάνατζέρ του απάντησε. Πήγε στο Σαν Φρανσίσκο, πέρασε από διήμερη οντισιόν και στις 5 Δεκεμβρίου του 2007, μια από τις μεγαλύτερες «cinderella stories» στην ιστορία της μουσικής έγινε πραγματικότητα: το άστεγο αγόρι από τις Φιλιππίνες, που μόλις είχε κλείσει τα 40, έγινε επίσημα ο τραγουδιστής των Journey.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

http://frontrowfeatures.com/photo-gallery/film-features-photos/arnel-pineda-never-stopped-believin-4-photos-4007.html

@frontrowfeatures.com

Ακολούθησε ο δίσκος «Revelation» και η παγκόσμια περιοδεία. Και το 2012 το ντοκιμαντέρ «Don't Stop Believin': Everyman's Journey», που μιλά για την ζωή του. Τα τελευταία 11 χρόνια ο Pineda ζει κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί όταν κοιμόταν στους δρόμους της Μανίλα. Αλλά, όπως είπαμε, δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει. Αυτός ήταν ο λόγος που η ζωή του έδωσε περισσότερα απ’ όσα ζήτησε...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.