E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η κακοκαιρία συνεχίζεται: Πού θα χιονίσει

Χαμηλές οι θερμοκρασίες σε όλη την χώρα

Η κακοκαιρία συνεχίζεται: Πού θα χιονίσει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/12/2018 | 12:28

Τσουχτερό κρύο επικρατεί σήμερα, Τετάρτη, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν συνέχιση της κακοκαιρίας νέα πτώση της θερμοκρασίας μετά τις σημαντικές διαφορές που καταγράφηκαν από τη Δευτέρα προς την Τρίτη αλλά και χιονόπτωση κυρίως στην κεντρική Ελλάδα,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν κατακρύλησε ο υδράργυρος τις πρωινές ώρες της Τετάρτης με τον πίνακα που ακολουθεί να δείχνει τις 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες σε κατοικημένες περιοχές που κατέγραψε το μεγαλύτερο meteo.gr.

Επιπρόσθετα, αρκετοί ορεινοί μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν ελάχιστη θερμοκρασία χαμηλότερη των -10°C, όπως ο Παρνασσός με ελάχιστη τιμή -13.2°C, το Καϊμακτσαλάν -12.6°C, το Σέλι -11.9°C, η Βασιλίτσα -11.3°C και ο Λαϊλιάς Σερρών με -10.7°C.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ολικός παγετός στα ορεινά θα διατηρηθεί και αύριο Πέμπτη 27/12 αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές τις νυχτερινές ώρες και νωρίς το πρωί η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν.

Η πτώση της θερμοκρασίας έχει ξεκινήσει από την Τρίτη το πρωί με την ιστοσελίδα meteo.gr να καταγράφει διαφορές έως και 15 βαθμούς Κελσίου στη θερμοκρασία το μεσημέρι της Τρίτης σε σχέση με το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στην Αττική λίγο πριν τις 7 το πρωί υπήρχε ασθενής χιονόπτωση στην Πεντέλη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, ενώ κλειστός ήταν ο δρόμος στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω. Η κυκλοφορία στο σημείο αποκαταστάθηκε περί τις 12:00, με τη λεωφόρο Πάρνηθος να ανοίγει και στο τμήμα της από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο.

Αν και τα φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχουν σταματήσει, στις Βόρειες Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται έως το μεσημέρι σήμερα χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές μέχρι κατά μέσο όρο τα 200-300 μ υψόμετρο, στη Βοιωτία και στην Αττική μέχρι κατά μέσο όρο τα 300-400μ υψόμετρο και στην Κρήτη έως τα 700-800μ υψόμετρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόγνωση για σήμερα Τετάρτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοιας στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, περιμένουμε την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο και ενδεχομένως νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός και χαμηλές θερμοκρασίες. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί τοπικά ισχυρός παγετός.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 3 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 7, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 7 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 9, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 6, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 10 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 1 έως 6 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με προοδευτική μικρή εξασθένιση, ενώ στα νότια πελάγη οι εντάσεις των ανέμων ενδέχεται να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι στα ανοικτά θα στραφούν σε βόρειους μέτριους.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κατά περιόδους, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, στα ημιορεινά και στα βόρεια τμήματα του νομού. Πρόσκαιρη χιονόπτωση είναι πιθανό να εκδηλωθεί και σε βόρεια και δυτικά προάστια με χαμηλό υψόμετρο. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα προοδευτικά θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις και αρκετό κρύο, ενώ τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σήμερα

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.