E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο αθλητής που κάπνιζε μαριχουάνα και δεν αποσύρθηκε ποτέ από το baseball

Είχε πάντα μια διαφορετική οπτική για το άθλημα

Ο αθλητής που κάπνιζε μαριχουάνα και δεν αποσύρθηκε ποτέ από το baseball
@bostonglobe.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Σε κάθε άθλημα υπάρχουν τα καλά και τα κακά παιδιά. Υπάρχουν εκείνοι που είναι πειθαρχημένοι και εκείνοι που είναι αντιδραστικοί. Ποιοι είναι τα καλά και ποιοι τα κακά παιδιά από αυτούς, είναι βέβαια υποκειμενικό. Οι φίλαθλοι έχουν μια άλλη οπτική για κάθε παίκτη, απ’ ότι οι προπονητές και οι ιδιοκτήτες της εκάστοτε ομάδας. Κάποιοι πιστεύουν πως οι αθλητές θα πρέπει να είναι σαν στρατιώτες, ενώ άλλοι πιστεύουν πως οι μεγάλοι παίκτες είναι ταυτόχρονα και επαναστατικά πνεύματα. Και τα δυο ισχύουν…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Bill «Spaceman» Lee, ανήκει σίγουρα στην δεύτερη κατηγορία. Αντιδραστικός και επαναστάτης, αλλά συγχρόνως ένας άνθρωπος που γεννήθηκε για να παίζει baseball. Όλα τα μέλη της οικογένειάς του έπαιζαν. Κι έτσι μεγάλωσε με μια μπάλα, ένα γάντι και ένα ρόπαλο στο χέρι. Με αυτά πήγε στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Κέρδισε το πρωτάθλημα των πανεπιστημίων με το University of Southern California και έγινε draft από τους θρυλικούς Boston Red Sox το 1968. Στα φοιτητικά του χρόνια, άρχισε και η καλή σχέση του με την μαριχουάνα.

Έπαιξε στην επαγγελματική κατηγορία στη θέση του pitcher για 13 χρόνια. Ως αριστερόχειρας είχε ένα δικό του στυλ. Οι ρίψεις του δεν είχαν πολλή δύναμη. Γι’ αυτό και έριχνε πιο τεχνικές μπαλιές που του έδωσαν την θέση του βασικού το 1973. Το 1975 έφτασε με τους Red Sox στο World Series και έκανε καλά την δουλειά του, αλλά η ομάδα της Βοστόνης ηττήθηκε με 4-3.

https://www.overthemonster.com/2016/5/20/11718616/red-sox-baseball-brawl-yankees-bill-lee

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@overthemonster.com

Το 1978, ο Lee ξεκίνησε μια συνεχιζόμενη διαμάχη (που τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα πάνω της) με τον προπονητή του Don Zimmer. Ο Lee ήταν ένας επαναστάτης, που έπαιζε baseball για ευχαρίστηση και όχι για να ακολουθεί κανόνες. O Zimmer από την άλλη, ήταν λάτρης της πειθαρχίας και συντηρητικός στις απόψεις του.

Έχασε την θέση του στην ομάδα. Και στο τέλος της σεζόν ήρθε η ανταλλαγή του στους Montreal Expos. Ανακουφίστηκε και έκανε μια σπουδαία πρώτη χρονιά. Όμως το 1980, παραδέχθηκε πως έκανε χρήση μαριχουάνας. Πολλές φορές πρίν από τα παιχνίδια. Η διοίκηση τον «περίμενε στην γωνία». Δυο χρόνια μετά, αρνήθηκε να παίξει εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση ενός συμπαίκτη του. Η καριέρα του στο MLB είχε τελειώσει. Και καμία επαγγελματική ομάδα δεν ήταν πρόθυμη να του προσφέρει νέο συμβόλαιο. Το ρεκόρ του μπορεί να ήταν θετικό, αλλά το 119-90 δεν έφτανε. Είχε την φήμη του ταραχοποιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.theattic.space/home-page-blogs/2018/4/5/from-fenway-to-outer-space

@theattic.space

Όμως δεν αποσύρθηκε ποτέ από το baseball. Μπορεί να είχε μια αγάπη για την μαριχουάνα και να έκανε χρήση διάφορων ναρκωτικών, αλλά όπως είπε κι ο ίδιος, το πιο εθιστικό ναρκωτικό ήταν το baseball. Συνέχισε να παίζει σε ημιεπαγγελματικές ομάδες, πήγε στην Βενεζουέλα, στην Κούβα και γενικά έπαιζε όπου μπορούσε. Σε ηλικία 66 ετών, το 2012, έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού baseball που ξεκίνησε παιχνίδι, έκανε ρίψεις σε όλη την διάρκειά του και το κέρδισε. Το περασμένο Σεπτέμβριο, λίγο πριν κλείσει τα 72, ο Lee έπαιξε ακόμα ένα παιχνίδι με την επαγγελματική ομάδα των Ottawa Champions.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.mlb.com/news/bill-lee-fundraises-for-travis-roy-foundation/c-195357998

@mlb.com

Έχει συγγράψει 4 βιβλία. Παντρεύτηκε 3 φορές, απέκτησε τέσσερα παιδιά και έβαλε υποψηφιότητα για κυβερνήτης του Vermont, το 2016. Η ζωή του έγινε ντοκιμαντέρ (2006) και ταινία (2016). Ο Bill «Spaceman» Lee (κάπου πάει το μυαλό μας από που προέρχεται το παρατσούκλι) μπορεί να τα έκανε όλα λάθος. Μπορεί η διαφορετική οπτική που είχε για το πως πρέπει να παίζεται το παιχνίδι -για την χαρά και όχι για τα λεφτά- να ήταν από ρομαντική έως αφελής. Έχουν σίγουρα περάσει πολλοί καλύτεροι παίκτες από το άθλημα. Αλλά κανείς δεν ήταν μεγαλύτερος «εpαστής» του…

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.