E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Heath Ledger

Ο ρόλος του Joker αποδείχθηκε μοιραίος

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Heath Ledger
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Heath Ledger ήταν ο ηθοποιός που όλοι περίμεναν να αφήσει εποχή. Μπορεί να έγινε γνωστός από μια ρομαντική κομεντι, αλλά η συνέχεια του ήταν συνεχώς ανοδική. Με αποκορύφωμα τον τελευταίο του ρόλο ο οποίος του χάρισε και το Όσκαρ. Μετά θάνατον, όμως. Γιατί ήταν αυτός ο ρόλος που, ως έναν βαθμό, τον οδήγησε σε αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στο Περθ της Αυστραλίας το 1979. Στο γυμνάσιο αποφάσισε να παρακολουθήσει μάθημα υποκριτικής, μόνο και μόνο για να αποφύγει εκείνο της μαγειρικής. Αλλά ανακάλυψε, και ο ίδιος και οι δάσκαλοί του, ότι είχε ένα έμφυτο ταλέντο. Στα 13 του έπαιξε τον πρώτο του ρόλο σε ταινία. Στα 17 του μετακόμισε στο Σίδνεϋ. Στα 18 συμμετείχε στην πρώτη του μεγάλου μπαζτετ ταινία. Δυο χρόνια αργότερα, έγινε γνωστός από την ρομαντική κομεντί «10 things I Hate About You».

Το όμορφο αγόρι με τα μακριά μαλλιά έκλεψε την παράσταση. Τόσο που ο Mel Gibson του πρότεινε να πρωταγωνιστήσει στο πλάι του στην ιστορική πολεμική ταινία «The Patriot». Από τότε η καριέρα του εκτοξέυτηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνησε να έχει πρωταγωνιστικούς ρόλους. «A Knight’s Tale», «The Four Feathers» και κυρίως στην ταινία για τον Ρομπέν των Δασών της Αυστραλίας «Ned Kelly». Όλα συνηγορούσαν για μια σπουδαία καριέρα, με τον Heath Ledger να θεωρείται ήδη το next best thing στην υποκριτική.

Το επιβεβαίωσε με την συμμετοχή του στο «Brokeback Mountain», στο «Candy» και στο « I’ m Not There» όπου ήταν ένας από τους έξι ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τον Bob Dylan. Και μετά ήρθε ο Joker. Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας του Christopher Nolan, «The Dark Night», επιλέχθηκε για τον ρόλο του παρανοϊκού αντιπάλου του Batman. Τα ΜΜΕ ξεκίνησαν αμέσως τις προβλέψεις και τις συγκρίσεις με τον Jack Nicholson, πριν τον δουν καλά καλά. Ο Heath Ledger πιέστηκε, θέλοντας να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες και στην σύγκριση.

Όμως ο Joker του έγινε έμμονή. Κλεινόταν στο σπίτι του και μελετούσε. Δεν μιλούσε με κανέναν. Δεν κοιμόταν και ξεκίνησε τα υπνωτικά χάπια. Μετά το τέλος της ταινίας η κόπωση από την αϋπνία ήταν μεγάλη. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν μαγικό. Υποδύθηκε τον Joker όπως κανένας άλλος και κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου Joker όλων των εποχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δήλωσε πως δεν κοιμόταν πάνω από δυο ώρες την ημέρα. Ο ρόλος του του είχε γίνει εμμονή. Ένας ρόλος ενός «ψυχοπαθή και σχιζοφρενούς δολοφόνου κλόουν με μηδενικό συναίσθημα». Ίσως να ταυτίστηκε τόσο πολύ που να μην το άντεξε.

Στις 22 Ιναουρίου του 2008, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μανχάταν από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών και ενώ εκείνη την περίοδο συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας «The Imaginarium of Doctor Parnassus». Ήταν 28 ετών. Μετά το θάνατό του κέρδισε δεκάδες βραβεία συμπεριλαμβανομένου και του Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου. Ενός ρόλου όμως που εν μέρει αποδείχθηκε μοιραίος.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 1 ώρα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 1 ώρα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.