E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στο χείλος του εμφυλίου η Βενεζουέλα

Πόλεμος στους δρόμους με δεκάδες θύματα

Στο χείλος του εμφυλίου η Βενεζουέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/1/2019 | 08:58

Στο χείλος του εμφυλίου βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η Βενεζουέλα καθώς ο προέδρος του κοινοβουλίου της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, αποφάσισε να αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος. Στο πλευρό του στάθηκαν από την πρώτη στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες, με επίσημη δημόσια δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης εκτός από τις ΗΠΑ, ο Καναδάς και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής ανακοίνωσαν ότι αναγνωρίζουν τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, του μοναδικού κρατικού θεσμού υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ως τον «πρόεδρο εν ενεργεία» της χώρας αυτής, καθώς η δεύτερη θητεία του Μαδούρο αμφισβητείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους για να υποστηρίξει τον Γκουαϊδό, ενώ υπήρξαν και βίαια επεισόδια με την αστυνομία κατά την οποία σκοτώθηκαν 13 άτομα! Πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και στρατιωτικής επέμβασης από τις ΗΠΑ, καθώς η Ουάσινγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι «όλες οι επιλογές» είναι πάνω στο τραπέζι σε περίπτωση που ο αρχηγός του κράτους καταφύγει στη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο Νικολάς Μαδούρο, με μία σειρά από μηνύματα στο Twitter αρνήθηκε να παραιτηθεί και κάλεσε τον κόσμο σε «μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση», κάνοντας παράλληλα λόγο για αμερικανοκίνητη απόπειρα πραξικοπήματος. «Άνδρες και γυναίκες της πατρίδας μας, ηρεμία, συνείδηση ​​και μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση για να κερδίσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα της Βενεζουέλας. Ας υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας, καταδικάζοντας τον φασισμό και υψώνοντας τις ιστορικές σημαίες του αγώνα του Fabricio Ojeda», έγραψε χαρακτηριστικά, ενώ νωρίτερα είχε αναρτήσει φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις υπέρ του σε διάφορες περιοχές.

Το Καράκας ανακοίνωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον έχει στη διάθεσή της 72 ώρες για να διευθετήσει την αποχώρησή τους από την επικράτεια, ωστόσο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Νικολάς Μαδούρο δεν έχει δικαίωμα να διακόψει τις διμερείς διπλωματικές σχέσεις, ούτε να διώξει τους Αμερικανούς διπλωμάτες από τη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Οι ένοπλες δυνάμεις απέρριψαν την απόφαση του Γκουαϊδό, να αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, τόνισε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Βλαδίμιρ Παντρίνο. «Η απελπισία και η μισαλλοδοξία επιτίθενται στην ειρήνη του Έθνους μας. Εμείς, οι στρατιώτες της πατρίδας, δεν θα αποδεχθούμε έναν πρόεδρο επιβεβλημένο στη σκιά σκοτεινών συμφερόντων, ούτε αυτοανακηρυγμένο στο περιθώριο του νόμου. Ο στρατός υπερασπίζεται το Σύνταγμά μας και είναι εγγυητής της εθνικής κυριαρχίας», ανέφερε ο υπουργός μέσω Twitter.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντως απέφυγε να ακολουθήσει τα βήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό, ως τον μεταβατικό πρόεδρο της λατινοαμερικάνικης χώρας, αντίθετα απηύθυνε έκκληση να ακουστεί η «φωνή» του λαού της Βενεζουέλας και να προκηρυχθούν «ελεύθερες» εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως στην Ισπανία τη νύχτα έγινε μεγάλη συγκέντρωση κατά του Μαδούρο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.