E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί ο Nicolas Cage είναι τόσο υποτιμημένος ηθοποιός;

Φταίει κι ο ίδιος βέβαια

Γιατί ο Nicolas Cage είναι τόσο υποτιμημένος ηθοποιός;
@inspiringday.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Το πραγματικό του όνομα είναι Nicolas Kim Coppola. Είναι ανιψιός του εμβληματικού σκηνοθέτη Francis Ford Coppola και εγγονός του συνθέτη Carmine Coppola. Ωστόσο αν εξαιρέσεις την πρώτη ταινία στην οποία εμφανίστηκε με αυτό το όνομα, το «Fast Times at Ridgemont High», από τότε επέλεξε να γίνει γνωστός με ένα άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό γιατί δεν ήθελε να συνδέσουν την καριέρα του με τον θείο του. Τίμιο. Ήταν από μικρός φανατικός αναγνώστης κόμικς. Και ο αγαπημένος του ήρωας της Marvel, ήταν ο Luke Cage. Έτσι άλλαξε το όνομά του σε Nicolas Cage.

https://www.reddit.com/r/OldSchoolCool/comments/2zy2oe/matthew_modine_and_nicolas_cage_1985/

@reddit.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αρχή της καριέρας του την δεκαετία του 1980, ήταν πολλά υποσχόμενη. Συμμετείχε σε τρείς ταινίες του θείου του, τις «Smokey», «The Cotton Club» και «Peggy Sue Got Married». Ωστόσο, από τότε άρχισε ένα πρόβλημα που εξελίχθηκε αργότερα στην καριέρα του: οι επιλογές του, μέσα κι έξω από την κινηματογραφική βιομηχανία.

Το 1990, ήρθε το «Wild at Heart» του David Lynch, να μας δείξει ότι άμα θέλει, μπορεί. Πέντε χρόνια αργότερα ήρθε και η μεγαλύτερη απόδειξη. Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε μια πολύ γεμάτη ερμηνεία στην ταινία «Leaving Las Vegas».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησαν επιτυχίες όπως το «The Rock», το «City of Angels» και το «Snake Eyes». Από το 2002 όμως και μετά, το πρόβλημα των επιλογών του, άρχισε να γιγαντώνεται. Ήταν λες και ο Nicolas Cage έλεγε (και λέει) «ναι» σε κάθε project που του προτεινόταν, επειδή φοβόταν ότι θα λήξει η ασφάλεια υγείας του, έτσι και δεν δουλέψει για έναν χρόνο ή περισσότερο. Οι απορίες εμφανίζονταν η μια μετά την άλλη.

Από την δεύτερη υποψηφιότητα του για Όσκαρ και μετά, δηλαδή μετά το «Adaptation», ξεκίνησαν οι ταινίες που τον καθιέρωσαν ως μη «σοβαρό» ηθοποιό. Οι περισσότεροι πλέον όταν ακούν Nicolas Cage το βάζουν στα πόδια. Και δεν μπορείς να πεις ότι έχουν άδικο. Βέβαια, υπάρχουν μερικά ευχάριστα διαλείμματα, που μας θυμίζουν ότι δεν υπήρξε ποτέ κακός ηθοποιός. Σίγουρα όμως επιπόλαιος. 

Ταινίες όπως το «Ghost Rider», «Next», «Knowing», το «Season of the Witch», «Drive Angry», «Trespass», «Pay the Ghost», «USS Indianapolis: Men of Courage», είναι μόνο λίγες από τις κακές επιλογές του. Που είναι πολλές περισσότερες από τις καλές. Γι’ αυτό και λίγοι έδωσαν σημασία στις καλές του ερμηνείες σε ταινίες όπως το «The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans», «Kick-Ass», «Joe», «Snowden» και «Mandy».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απάντηση βέβαια είναι πολύ πιο απλή. Μέσα στα στούντιο του Χόλιγουντ ο Nicolas Cage, από άποψη ταλέντου, έχει μια πολύ καλή φήμη. Ακόμα. Όπως όμως λέμε, αναφερόμενοι σε κάποιους ποδοσφαιριστές για την κακή εξώ-γηπεδική τους ζωή, κάπως έτσι συνέβη και με τον Nicolas Cage. Από το 1996 μέχρι και το 2011, έβγαλε 150 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλ' αυτά, με τον τρόπο που ζούσε και ξόδευε λεφτά, κατάφερε να χρεοκοπήσει. Αυτή η κακή του οικονομική κατάσταση, η οποία προέκυψε από αγορές π.χ. πολυτελών αυτοκινήτων, πολυτελών γιοτ, δυο νησιών στις Μπαχάμες ενός στοιχειωμένου σπιτιού και οστών δεινοσαύρων(!), είναι ο Νο.1 λόγος που δεν λέει ποτέ «όχι». Και που η υποκριτική του ικανότητα έχει γίνει ανέκδοτο. 

Όχι, δεν είναι ακριβώς υποτιμημένος ή καλύτερα παρεξηγημένος. Φταίει κι αυτός. Πάνω απ’ όλους. Αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που πιστεύουν πολλοί. Κακός ηθοποιός δηλαδή...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

Χτες

Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

Χτες

Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Πριν 3 μέρες

Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Πριν 3 μέρες

Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

Πριν 4 μέρες

Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

Πριν 6 μέρες

Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Πώς ένα τεχνικό πρόβλημα βοήθησε το Fast Car της Tracy Chapman να γίνει επιτυχία

Πριν 1 εβδομάδα

Ο Nelson Mandela, ο Stevie Wonder και μια ατυχία

Αυτό που οι ηθοποιοί δεν μπορούν ποτέ να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας γυμνής σκηνής

Πριν 1 εβδομάδα

Tι αναφέρει το Screen Actors Guild και η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.