E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τραγωδία στην Αιθιοπία: Ανησυχία για τα 737 της Boeing

Καθήλωσε 100 αεροσκάφη η Κίνα

Τραγωδία στην Αιθιοπία: Ανησυχία για τα 737 της Boeing
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 11/3/2019 | 10:18

Σοκ έχει προκαλέσει, η τραγωδία στην Αιθιοπία, το νέο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη χθες, όταν ένα Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines συνετρίβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Boeing συνετρίβει έξι λεπτά μετά την απογείωση. Ο πιλότος αντιλήφθηκε ότι κάτι πήγαινε στραβά, ζήτησε άδεια για προσγείωση, την έλαβε, αλλά δεν πρόλαβε να επιστρέψει. Το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines έπεσε από ύψος 10.000 ποδιών, ξαφνικά.

Το γεγονός ότι είχε συμβεί ένα ακόμη δυστύχημα με ίδιου τύπου αεροπλάνο τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το Boeing 737 MAX 8 της Lion Air συνετρίβη και το γεγονός ότι τα δύο δυστυχήματα παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες, καθώς και αυτό της Lion Air συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση, εγείρει από χθες πολλά ερωτηματικά για το πώς δύο ολοκαίνουρια αεροσκάφη (και τα δύο είχαν παραδοθεί στις εταιρείες τους μόλις λίγο καιρό πριν) κατέπεσαν παρουσιάζοντας, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, παρόμοιο πρόβλημα.

Μια έντονη συζήγηση έχει αρχίσει και εξελίσσεται από χθες σε όλη την υφήλιο καθώς πετούν εκατοντάδες Boeing 737 MAX 8 (τις περισσότερες φορές αναφέρεται με τον κωδικό 737-8), με τις περισσότερες αεροπορικές να έχουν αυτόν τον τύπο αεροσκάφους στο στόλο τους. Θεωρείται άλλωστε το τελευταίο μοντέλο του 737, του διασημότερου αεροσκάφους της Boeing και του μεγαλύτερου best seller όλων των εποχών. Είναι ένα αεροσκάφος μικρομεσαίων αποστάσεων, που χρησιμοποιείται από τις περισσότερες εταιρείες και κυρίως αυτές του χαμηλού κόστους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτής της ανησυχίας που υπάρχει από χθες, ήδη η Ethiopian έλαβε την απόφαση να καθηλώσει όλα τα ιδίου τύπου αεροσκάφη της.

«Μολονότι δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αίτια της συντριβής, αποφασίσαμε να κρατήσουμε στο έδαφος τον συγκεκριμένο στόλο αεροσκαφών μας ως μέτρο επιπλέον προφυλάξεων», σημειώνει η αεροπορική εταιρεία στο Twitter.

Ο αιθιοπικός αερομεταφορέας διαθέτει άλλα τέσσερα 737 MAX 8, εξόν του αεροσκάφους που συνετρίβη χθες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης τροχιάς αεροπλάνων FlightRadar 24.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και δεν είναι μόνο οι αιθιοπικές αερογραμμές που έλαβαν την απόφαση αυτή.

Kαθηλώνει 96 αεροσκάφη η Κίνα

Σήμερα και η Κίνα διέταξε τη διακοπή πτήσεων των αεροσκαφών τύπου 737 MAX 8 που διαθέτουν οι αερογραμμές της. Συνολικά, οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες (Air China, China Eastern and China Southern) έχουν στους στόλους τους 96 αεροσκάφη 737 MAX.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αξιοποίησή τους θα επαναληφθεί αφού επιβεβαιωθεί από τις αμερικανικές αρχές και από την κατασκευάστρια εταιρεία Boeing ότι «ελήφθησαν μέτρα για να υπάρξουν αποτελεσματικές εγγυήσεις για την ασφάλεια των πτήσεων», τόνισε η κινεζική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Επικαλούμενη τη συντριβή της Κυριακής, καθώς και εκείνη της Lion Air τον Οκτώβριο, η υπηρεσία διευκρίνισε πως η αναστολή τίθεται σε ισχύ σήμερα στις 18:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας).

«Δεδομένου του γεγονότος ότι τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν Boeing 737 MAX 8 που είχαν παραδοθεί πρόσφατα έγιναν αμφότερα κατά τη φάση της απογείωσης, παρουσιάζουν ορισμένες ομοιότητες», επισήμανε η κινεζική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αιτιολογώντας την απόφασή της.

«Θα έλθουμε σε επαφή με την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας και με την Boeing. Αφού μας επιβεβαιώσουν ότι λήφθηκαν μέτρα για να υπάρξουν αποτελεσματικές εγγυήσεις για τις ασφάλεια των πτήσεων, θα ενημερώσουμε τις (κινεζικές) αεροπορικές εταιρείες ότι μπορούν να ξαναρχίσουν εμπορικές πτήσεις με τα Boeing 737 MAX 8», πρόσθεσε.

Η Boeing και η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία Airbus ανταγωνίζονται σκληρά για την κυριαρχία στην κινεζική αγορά, τη δεύτερη μεγαλύτερη του κόσμου, που αναμένεται να γίνει μέσα στη δεκαετία του 2020 η μεγαλύτερη, ξεπερνώντας αυτή των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Η εντολή της κινεζικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας συνάδει με την πολιτική μηδενικής ανοχής που επιδεικνύει ως προς τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων.

Ένας αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε πως η Ουάσινγκτον δεν σχεδιάζει να επιβάλει το ίδιο μέτρο, διότι δεν γνωρίζει ακόμη τα αίτια των δύο δυστυχημάτων και διότι το ιστορικό της Boeing ως προς την ασφάλεια είναι καλό.

Στο μεταξύ η Singapore Airlines, μια θυγατρική της οποίας, η SilkAir, εκτελεί πτήσεις με 737 MAX, ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση αλλά τα αεροσκάφη του τύπου θα συνεχίσουν να πετούν κανονικά. Οι αρχές της Ινδονησίας ανέφεραν ότι επιτηρούν τις εταιρείες που εκτελούν πτήσεις με τα 737 MAX, ιδίως τη Lion και την Garuda, αλλά δεν σχεδιάζουν να καθηλώσουν τα αεροσκάφη αυτά στο έδαφος.

Κι άλλη αεροπορική καθηλώνει τα Boeing Air Max 8 αεροπλάνα της – Η Cayman Airlines

Εκτός από την απόφαση της Ethiopian Ailrines και την Κίνα που καθήλωσε όλα τα αεροσκάφη Boeing τύπου 737 Max 8, η Cayman Airlines ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ίδια απόφαση.

Η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται τόσο με την Boeing όσο και με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας των Νήσων Κέιμαν (CAACI) για να «παρακολουθήσει την έρευνα» που εκτυλίσσεται στην Αιθιοπία, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας της Καραϊβικής, Φάμπιαν Γουόρμς σε δήλωση.

«Ενώ η αιτία αυτής της λυπηρής απώλειας είναι απροσδιόριστη αυτή τη στιγμή, τηρούμε την δέσμευσή μας να θέσουμε πρώτα την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματός μας, διατηρώντας τις πλήρεις και αναμφισβήτητες ασφαλείς πτήσεις και ,ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις πτήσεις και των δύο νέων μας Boeing 737 Max 8, από την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, μέχρι να ληφθούν περισσότερες πληροφορίες» δήλωσε ο Γουόρμς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.