E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πούλησε το πρώτο του σενάριο για 1 εκατ. δολάρια αλλά η ταινία δεν έγινε ποτέ

Τα κατάφερε με την πρώτη

Πούλησε το πρώτο του σενάριο για 1 εκατ. δολάρια αλλά η ταινία δεν έγινε ποτέ
@reddit.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η ιστορία του Miles Millar δεν είναι συνηθισμένη στο Hollywood. Πλέον στα 52 του, είναι ένας επιτυχημένος σεναριογράφος ταινιών περιπέτειας, με κωμικά στοιχεία ως επί το πλείστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σενάρια τα οποία έχει υπογράψει, κυρίως μαζί με τον φίλο του Alfred Gough, είναι για ταινίες όπως το «Lethal Weapon 4», τα «Shanghai Noon» και «Shanghai Knights», το «Showtime», το «The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor» και το «I Am Number Four». Κυρίως βέβαια είναι γνωστός για την επιτυχημένη σειρά «Smallville», τα χρόνια της νιότης του Superman.

O Miles Millar

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@wikipedia.org

Η επιτυχία του στηρίχθηκε κατά πολύ στην τύχη, αφού αυτό που του συνέβη στην αρχή της καριέρας του δεν συμβαίνει συχνά, ιδίως σε σεναριογράφους και άλλους επαγγελματίες του Hollywood. Στα 25 του, βρέθηκε από την Αγγλία στο Λος Άντζελες για να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Southern California.

Λίγο αργότερα άρχισε να γράφει ένα σενάριο μαζί με τον φίλο του Al Gough. Πέρασαν ώρες γράφοντας, σβήνοντας και ξαναγράφοντας. Όταν τελείωσαν, είχαν στα χέρια τους μια κωμωδία δράσης, με τον τίτλο «Mango». Το σενάριο αφορούσε την σχέση ενός κουρασμένου αστυνομικού και ενός ουρακοτάγκου, οι οποίοι προσπαθούν να διαλευκάνουν μια υπόθεση απαγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Al Gough

@wikipedia.org

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πιθανότητες να βρει αγοραστή ήταν λίγες. Χιλιάδες σενάρια φτάνουν κάθε χρόνο στις εταιρίες παραγωγής. Ένα πολύ μικρό νούμερο αγοράζεται και ένα ακόμα μικρότερο, γίνεται ταινία. Ο τρόπος που το σενάριο του πουλήθηκε, θα μπορούσε να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία.

Μέσω ενός γνωστού ήρθε σε επαφή με τον νεαρό τότε παραγωγό Warren Zide, που μετέπειτα συμμετείχε σε μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, όπως τα franchise «American Pie» και «Final Destination». Εκείνος με την σειρά του ήρθε σε επαφή με ένα ατζέντη, ο οποίος αφού το διάβασε, το μοίρασε σε μεγάλες εταιρίες. Μετά από εννιά ώρες η New Line Cinema του πρόσφερε 1 εκατομμύριο δολάρια. Και το deal έκλεισε.

Η ταινία δεν έγινε ποτέ. Όμως οι δυο νεαροί σεναριογράφοι κέρδισαν χρήματα και δημοσιότητα για να εργαστούν με μεγαλύτερη άνεση. Και λίγα χρόνια αργότερα, εντάχθηκαν στην συγγραφική ομάδα του επιτυχημένου franchise «Lethal Weapon». Η ιστορία του πρώτου εκατομμυρίου των Miles Millar και Al Gough, δεν είναι μόνο σπάνια αλλά και καθόλου πιθανή. Κι όμως οι δυο άντρες δούλεψαν και κατάφεραν να εξαργυρώσουν με το παραπάνω την τύχη που αδιαμφησβήτητα τους χαμογέλασε διάπλατα την δεκαετία του ‘90.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.