E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Game of Thrones: Τι συμβαίνει στο πρώτο επεισόδιο

Έχετε αγωνία;

Game of Thrones: Τι συμβαίνει στο πρώτο επεισόδιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/4/2019 | 11:27

**Προσοχή το κείμενο περιέρχει spoilers**

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο επεισόδιο της όγδοης και τελευταίας σεζόν του Game of Thrones του HBO προβλήθηκε στην Αμερική πριν από λίγες ώρες και απόψε κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα. Τα επεισόδια, καθένα από τα οποία στοιχίζει 15 εκατομμύρια, γυρίστηκαν ακόμα και μα διαφορετικές εκδοχές ώστε οι παπαράτσι να μην κάνουν διαρροές κάτι που συνέβη στον 7ο κύκλο. Είναι σημαντικό για τη μυθολογία της μεγαλύτερης και πιο επιτυχημένης σειράς που έγινε ποτέ για την τηλεόραση με εκατομμύρια φανς σε όλο τον πλανήτη να μην υπάρχουν διαρροές. Εις μάτην παρουσιαστές της αμερικανικής τηλεόρασης όπως ο Τζίμι Κίμελ και η Έλεν Ντετζενέρις εδώ και μήνες προσπαθούν να αποσπάσουν μια λέξη από τους καλεσμένους πρωταγωνιστές. Οι πρωταγωνιστές κρατούν επτασφράγιστα τα μυστικά της πλοκής.

Η δράση στο πρώτο επεισόδιο όπως και σε όλα της σειράς είναι λιγότερη αλλά λειτουργεί σαν συνδετικός ιστός με τα προηγούμενα επεισόδια και κύκλους. Οι επανασυνδέσεις είναι το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου επεισοδίου καθώς όλοι κατευθύνονται προς βορρά στο Winterfell προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο από την άλλη πλευρά του τείχους, τον θάνατο και τον αφανισμό.

Έτσι στο πρώτο επεισόδιο γίνεται η επανασύνδεση δυο πολυαγαπημένων αδερφών της Arya και του Jon. Η Άρια έχει πάντα το σπαθί που της χάρισε ο αδερφός της. Επίσης ο Τζόν έχει το περίφημο σπαθί του πρώην Λόρδου Διοικητή της Νυχτερινής Φρουράς, Beor Mormont. Έτσι στο παλάτι του Βορρά έχουν συγκεντρωθεί όσοι Σταρκ έχουν απομείνει εν ζωή. Ο Μπραν Σταρκ, ο οποίος είναι στη ζωή παρά το ότι ο Jaime Lannister προσπάθησε να τον δολοφονήσει, σπρώχνοντάς τον έξω από ένα παράθυρο στο πρώτο επεισόδιο, βλέπει οράματα και είναι προικισμένος να βλέπει μυστικά, έτσι έχει δει και την καταγωγή του Τζον, ο οποίος είναι παιδί της αδερφής του πατέρα του και όχι νόθο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Jaime έχει επίσης αλλάξει. Δεν είναι πλέον μια φιγούρα φρικτή, αλαζονική και σκληρή. Οι εμπειρίες του έκαναν ένα καλό και στοχαστικό πρόσωπο, σε αντίθεση με την αδερφή του Cersei Lannister που είναι πάντα ένα επικίνδυνο πρόσωπο. Αλλαγές διαπιστώνονται και στο πρόσωπο του πιο αγαπητού ίσως πρωταγωνιστή της σειράς του Τζον Σνόου, που έχει ωριμάσει από την περιπλάνησή του και θέλει να είναι ο καλύτερος βασιλιάς και ο πιο δίκαιος και ενωτικός.

Ο βασιλιάς της νύχτας αυτή τη φορά έχει στη διάθεσή του εκτός από χιλιάδες πολεμιστές και ένα δράκο. Επίσης σε αυτό το επεισόδιο ο Jon Snow, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα Aegon Targaryen, μπορεί και οδηγεί τον στρατό του πετώντας πάνω σε έναν δράκο, τον Rhaegal, ο οποίος δείχνει καθαρά σε αυτό το επεισόδιο ότι δεν είναι απλώς ένα τέρας, αλλά καταλαβαίνει πολλά περισσότερα από τις βαθύτερες έννοιες που θα δούμε σε επόμενα επεισόδια της σειράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ο Τζον Σνόου φτάνει με την Daenerys Targaryen και τους Ντοθράκι και τους δράκους, οι Βόρειοι στο κάστρο δεν τους δείχνουν εμπιστοσύνη. Ανάμεσα σε αυτούς και η Σάνσα που βλέπει τον εαυτό της σαν αδιαφιλονίκητη βασίλισσα. Όλοι συνασπίζονται εναντίον του βασιλιά της Νύχτας από τον οποίο όπως έχουν μάθει ήδη δε του λείπει η στρατηγική. Εδώ θα συναντηθούν και τα αδέρφια Λάνιστερ Τζέιμι και Τίριον, καθώς θα φτάσει και η μικρή άγρια βασίλισσα Λιάνα Μόρμοντ, βασίλισσα του Bear Island αρχηγός του Οίκου Mormont. Όλες οι ισορροπίες για να μην ακολουθήσει χάος κρέμονται σε μια κλωστή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.