E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσίπρας: «Όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός, δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο»

«Ιστορική εξέλιξη η αποπληρωμή ΔΝΤ»

Τσίπρας: «Όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός, δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 15/4/2019 | 21:32

Μήνυμα πως οι εκλογές θα έρθουν στην εξάντληση της τετραετίας και αυτό δεν θα αλλάξει γιατί είναι απτή απόδειξη ως προς την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν έχει αλλάξει γνώμη όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής τους. Παράλληλα, τόνισε πως η οικονομία υπεραποδίδει και πως δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στις κάλπες», προσθέτοντας πως τον Μάιο οι κάλπες που θα στηθούν θα είναι για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές.

«Μην βιάζεστε να πείτε ότι δεν θα είναι ντέρμπι οι επόμενες εκλογές. Θα εκφραστεί το βουβό κύμα στην κάλπη. Στόχος η νίκη στις ευρωπαϊκές εκλογές», πρόσθεσε.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ το πολιτικό κόστος από τη Συμφωνία των Πρεσπών»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν είχε πολιτικό κόστος η υπογραφή της, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ακόμη και αν είχε πολιτικό κόστος δεν έχει σημασία. Εγώ δεν το σκέφτηκα ποτέ το πολιτικό κόστος. Ούτε το 2015 γιατί πίστευα ότι έκανα το ορθό για τη χώρα».

«Λύνει μια διαφορά χρόνων, να είναι οι στρατηγικοί μας εταίροι. Ήμουν τυχερός για αυτή την ευκαιρία», επεσήμανε.

Παράλληλα ανέφερε: «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στο διαδίκτυο αν γράψεις "Macedonia" δεν θα βγει η γειτονική χώρα. Άλλαξαν όνομα, Σύνταγμα, ταμπέλες και πινακίδες. Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε. Το βέλτιστο δυνατόν κερδίσαμε από αυτή τη Συμφωνία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπήρχε συλλογική ψευδαίσθηση, να αποκαλούμε τη γειτονική χώρα Σκόπια και τους πολίτες Σκοπιανούς. Δεν δώσαμε κάτι, πήραμε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Υπόθεση Novartis: Δεν υπάρχει σκευωρία

«Όταν ρωτάμε τη Ν.Δ. για πραγματικά σκάνδαλα λέει...Πετσίτης», μιλάει συνεχώς για σκανδαλολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με την υπόθεση Novartis και αν ήταν μόνο ο Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Άδωνις Γεωργιάδης το σκάνδαλο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως είναι ένα παγκόσμιο σκάνδαλο. «Η εισαγγελία διαφθοράς και το ότι έβαλε στο αρχείο κάποια άτομα σημαίνει ότι δεν είναι σκευωρία. Αν κάποιος πρέπει να πει συγγνώμη στον κ. Πικραμμένο είναι ο κ. Βενιζέλος με το κατάπτυστο άρθρο περί ευθύνης υπουργών».

Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, υπήρξε σπατάλη δημοσίων πόρων, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «το ποιός και με ποιό τρόπο και μέσω ποιών προσώπων έγινε αυτό θα το ψάξει η δικαιοσύνη».

«Πάνω από 30 δισ. ευρώ έδωσε παραπάνω η Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες με ανάλογο πληθυσμό», ανέφερε και διερωτήθηκε «είναι σκευωρία το γεγονός πως σύμφωνα με το FBI εκείνη την περίοδο ο Φρουζής και η Novartis κέρδιζαν;».

«Εμείς δεν στήσαμε ειδικά δικαστήρια, στείλαμε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Οι πολίτες έχουν κρίση και κρίνουν».

«Ιστορική εξέλιξη η αποπληρωμή ΔΝΤ» - «Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο»

Μετά τη λήξη των προγραμμάτων τον Αύγουστο του 2018, είναι η επόμενη καλύτερη εξέλιξη η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων στο ΔΝΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Είναι μια ιστορική εξέλιξη. Διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο στην ελληνική οικονομία, γιατί όλοι οι δείκτες της οικονομίας αποδίδουν», υπογράμμισε.

«Ούτε λόγος για μείωση του αφορολόγητου», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Όσο κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί», πρόσθεσε και ανέφερε «έχουμε ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων. Ο κ. Μητσοτάκης διαψεύστηκε και σε αυτό όταν έλεγε όταν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές, έχουμε φθηνό δανεισμό, έχουμε ρευστότητα, έχουμε το ΔΝΤ να αποχωρεί. Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε».

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός «πηγαίνουμε σε πολιτικές ελάφρυνσης, εφόσον οι δείκτες στην οικονομία συνεχίσουν να κινούνται θετικά. Θα εξετάσουμε τι παροχές θα κάνουμε με σχέδιο και με βάση τα δεδομένα της οικονομίας και όχι με ευκαιριακά και εκλογικά κριτήρια».

Σημείωσε, δε, ότι μετά το ταξίδι του στην Κίνα θα συνεδριάσει με τους οικονομικούς υπουργούς και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση η χώρα δεν θα γυρίσει στην εποχή των ελλειμμάτων.

«Δεν φτιάχνουμε το νέο ΠΑΣΟΚ»

Η Συμφωνία των Πρεσπών λειτούργησε σαν καταλύτης στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά σημείωσε ότι «ενδυναμώνουμε τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν φτιάχνουμε το νέο ΠΑΣΟΚ».

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες περί διάλυσης κομμάτων ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν διαλύω εγώ κόμματα. Και η Νέα Δημοκρατία "πήρε" μια ντουζίνα βουλευτές από Ένωση Κέντρωων και Ποτάμι. Ο τελικός κριτής είναι ο ελληνικός λαός».

«Όχι» σε μια αποσταθεροποιημένη Τουρκία

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ο κ. Τσίπρας τόνισε πως παρακολουθεί τις εξελίξεις και «δεν είμαστε χαρούμενοι που απομακρύνεται από τον λεγόμενο δυτικό κόσμο».

«Θέλουμε μια σταθερή πολιτικά Τουρκία», δηλωσε ο Πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της παρουσίας της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Πριν 10 ώρες

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Πριν 10 ώρες

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Πριν 10 ώρες

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Πριν 10 ώρες

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

Μύκονος: Αυτή είναι η εκκλησία στο σπίτι του Αντώνη Ρέμου που θάφτηκε

Χτες

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» της μικρής εκκλησίας που ήταν στην βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο

Τσακαλώτος: Η Μαρία Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην Έριν Μπρόκοβιτς

Χτες

«Tο κυρίαρχο είναι να πέσει το κοινωνικό-οικονομικό μπλοκ που στηρίζει τον Μητσοτάκη»

Αντιδράσεις για τη δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για τα μπαζώματα»

Χτες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αναφέροντας πως υιοθετεί ένα «αναξιόπιστο δημοσίευμα» και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής

ΟΗΕ: Παγκόσμια τραγωδία στη σπατάλη τροφίμων – Ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται κάθε μέρα

Χτες

Έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει πως τα νοικοκυριά αντιπροσώπευαν το 60% αυτής της σπατάλης

Αργία τραπεζών για το Καθολικό Πάσχα: Τι θα συμβεί με όσες συναλλαγές γίνουν μετά τις 17:00 της Πέμπτης

Χτες

Πότε θα εμφανιστούν οι πληρωμές που θα γίνουν από αύριο το απόγευμα μέχρι τις 2 Απριλίου

par: 26
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.