E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Λυκουρέζος κάνει αγωγή στην Παπακώστα

Τον καταδίκασε a priori σαν μέλος «κυκλώματος»

Ο Λυκουρέζος κάνει αγωγή στην Παπακώστα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/4/2019 | 17:52

«Λυπάμαι βέβαια, διότι το κύκλωμα αυτό, το οποίο ήταν ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους» δήλωσε η υφυπουργός Δημόσιας Τάξης μετά τη σύλληψη Λυκουρέζου που θα καταθέσει αύριο αγωγή εναντίον της Κατερίνας Παπακώστα - Τι καταγγέλλει ο συνήγορος του ποινικολόγου Θρ. Κονταξής
Για δημιουργία νοσηρού κλίματος με ευθύνη (και) κυβερνητικών αξιωματούχων στην υπόθεση της σύλληψης του γνωστού δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, κάνει λόγο ο δικηγόρος του γνωστού ποινικολόγου Θρ. Κονταξής, προαναγγέλλοντας την κατάθεση αγωγής σε βάρος της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις της στην ΕΡΤ για την «μαφία» των φυλακών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως δηλώνει ο κ. Κονταξής, ο εντολέας του δηλαδή ο κ. Λυκουρέζος πριν την αυριανή απολογία του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, θα καταθέσει αγωγή σε βάρος της κ. Παπακώστα για «απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης». Δηλώσεις, που όπως σημειώνει ο κ. Κονταξής «αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων» (σ.σ. εκτός από τον κ. Λυκουρέζο για την υπόθεση έχει συλληφθεί και ο συνάδελφός του Θ. Παναγόπουλος) και οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία που «απαγορεύσει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο κ. Κονταξής συνήγορος του κ. Λυκουρέζου ανέφερε: ««Η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες κυρία ονοματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη , προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων. Θυμίζω ότι η Ελληνική Βουλή, πριν από ένα μήνα, με τις ψήφους της κυρίας Παπακώστα ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κα Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις. Αύριο το πρωί στις 9 προ της απολογίας του κ. Λυκουρέζου θα κατατεθεί αγωγή σε βάρος της κυρίας Παπακώστα, προς πιστή εφαρμογή του νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε και η οποία με τις δηλώσεις της παραβίασε κατάφωρα, το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπόπτου ή κατηγορουμένου , του τεκμηρίου αθωότητας. Σημειώνω πως δεν έχει απολογηθεί καν ο κ. Λυκουρέζος και πάρα ταύτα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα, το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.