E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

LIVE

Η ψηφοφορία στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης

Μετά την τρίτη μέρα συζήτησης

Η ψηφοφορία στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/5/2019 | 18:37

Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής πρόταση εμπιστοσύνης γίνεται δεκτή με την πλειοψηφία των παρόντων η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή, δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 120 θετικές ψήφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η κυβέρνηση είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Σήμερα, και μετά την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ σε βάρος του κ. Πολάκη, η κυβέρνηση ζητάει ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης. Με βάση τα λεχθέντα του πρωθυπουργού τον περασμένο Ιανουάριο, η κυβέρνηση θέλει τη στήριξη 151 βουλευτών τουλάχιστον, αν και με βάση το Σύνταγμα αρκεί πλειοψηφία 120 ψήφων.

Τσίπρας: Η Ν.Δ. έχει επιλέξει «να πάμε σε "εκλογές-αρένα"»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό ο τριήμερο η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της προσπάθησαν να εκτρέψουν τη συζήτηση», τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Ο στόχος τους νομίζω έγινε σαφής: να μην συζητήσουμε για τα μέτρα ανάπτυξης, την οικονομία, το πώς θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αλλά να συζητάμε θέματα που επέλεξε το επικοινωνιακό του επιτελείο», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ενώ εκτίμησε ότι το επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει «να πάμε σε "εκλογές-αρένα"».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ξανασχοληθεί με τις πολιτικές επιθέσεις και τα fake news. «Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε μόνος σας, ακόμη και επιτιθέμενος σε νεκρούς. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ με αυτό τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο πατέρας σας ήταν πρωθυπουργός, σε ένα πολωμένο κλίμα, όπως τώρα. Εγώ ποτέ δεν έχω αναφερθεί σε τίποτα από όλα αυτά», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τον πατέρα του.

«Λέω, ως εδώ αυτή η συζήτηση. Όμως θέλω να αναρωτηθώ δημόσια και ανοιχτά, γιατί επιλέγετε αυτή τη στρατηγική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Αφού μας λέτε ότι είστε μπροστά στις εκλογές, τις έχετε κερδίσει, έχετε τον θρίαμβο στο τσεπάκι σας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ότι η αντιπολίτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό ζει σε μια ψευδαίσθηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, ότι θα σβήσει, ότι δεν στηρίζεται στην ελληνικό λαό.

«Έχετε κάνει μεγάλο λάθος προσπαθώντας να πάτε την συζήτηση από την οικονομία στο ηθικό μειονέκτημα. Μετά το "μαζί τα φάγαμε" του κ. Πάγκαλου, θέλετε να πείτε "όλοι το ίδιο είμαστε"», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη σχολίασε ότι «δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν είστε μέλος της ελίτ, ή ότι είμαι εγώ μέλος της ελίτ. Το πρόβλημα είναι το πρόγραμμά σας και ο απαξιωτικός σας λόγος γα τον λαό».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε την αναφορά του κ. Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής για τον Κουφοντίνα, όπου ο αρχηγός της ΝΔ χαρακτήρισε παρεξηγήσιμη τη δημοσιοποίηση της έρευνας από την εισαγγελέα του Αρειου Πάγου για την υπόθεση της μη χορήγησης άδειας στον Κουφοντίνα.

«Αναφερθήκατε στον κ. Κουφοντίνα. Όταν επί ημερών σας ο κ. Ξηρός έπαιρνε, ορθώς, άδειες και τελικά μια μέρα δεν γύρισε. Δεν ήσασταν τότε υπουργός; Ούτε αντιδρούσατε ούτε μιλάγατε», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Στις αναφορές για τις διακοπές του, o Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του

«Φανταστική» χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην αρχή της τοποθέτησής του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τονίζοντας: «Ηγετική εμφάνιση κάνατε κύριε Τσακαλώτε, λόγω απουσίας του κ. Τσίπρα» και

Αφού ξεκαθάρισε δε πως τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν τη χαρίζουμε στην αριστερά, σημειώνοντας: «Εσείς το μόνο που έχετε κάνει είναι να παράγετε μιζέρια», συμπλήρωσε πως κάποια στιγμή η οικονομία πρέπει να παράγει πλούτο, ενώ αναφέρθηκε σε μια κυβέρνηση που έχει απεριόριστες ανοχές σε συμπεριφορές που δεν χωρούν στην Νέα Δημοκρατία.

«Που θα ήταν αδιανόητες σε μια φυσιολογική χώρα», τόνισε.

Παραδέχθηκε, δε, ότι η συζήτηση την Τετάρτη εκτραχύνθηκε και ότι δεν είναι αυτό το ήθος του. «Δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένεια μου» είπε ξεκαθαρίζοντας πως ο τρόπος που πολιτεύεται δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται ως αδυναμία.

Αφιέρωσε στον πρωθυπουργό ένα δίστιχο από το ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη με τίτλο «Φοβάμαι» και αναφέρθηκε στις αλήθειες που προέκυψαν από αυτή τη συζήτηση.

«Όλοι μαζί είστε Πολάκης, αυτό κατάλαβα από αυτή τη συζήτηση» υποστήριξε και τόνισε πως ήταν επιλογή του πρωθυπουργού να οδηγηθούμε εδώ καθώς δεν ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει ή θα μπορούσε να τον αποπέμψει.

Άδειασε τον Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη χρήση της φωτογραφίας που έκανε συνδέοντας τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα με την Χούντα.

Εκτίμησε πως η ψήφος εμπιστοσύνης γύρισε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. «Ο κύριος Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του» είπε σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού την Τετάρτη.

«Κύριε Τσίπρα όταν μου μιλάτε στον ενικό σε αυτή την αίθουσα δεν θίγετε εμένα αλλά το αξίωμα σας. Και όταν σας μιλώ στον πληθυντικό δεν το κάνω από σεβασμό αλλά γιατί σέβομαι το αξίωμά σας και το κοινοβούλιο» τόνισε ενώ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ότι τον περιφέρουν σαν γλάστρα.

Η συζήτηση για τα σκάφη και τις διακοπές δεν είναι παραπολιτικό κουτσομπολιό αλλά πολιτική συζήτηση, υποστήριξε εξηγώντας πως ο πρωθυπουργός δεν έχει ιδιωτική ζωή και όλα πρέπει να είναι διαφανή.

«Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για τις σχέσεις τους με την ελίτ, πρέπει να είσαι έτοιμος για αντιδράσεις» σημείωσε.

Γεννηματά: Δεν είναι αριστερά η ελεημοσύνη των επιδομάτων

Σκληρή κριτική στο “ μακελειό της Τετάρτης”, όπως το χαρακτήρισε, άσκησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε ότι “αποκαλυψε την παρακμή” σε όλη της την έκταση. “Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε ως μομφή κατά ενός Υπουργού και ουσιαστικά μετατράπηκε σε μομφή κατά των δύο δήθεν μονομάχων”, ενώ έκανε λόγο για μομφή στο δηλητήριο, στον τοξικό λόγο στις κοκορομαχίες, στην ανάμιξη προσώπων που εχουν φύγει από τη ζωη, στις υπερβολές και στις τσάμπα μαγκιές και στο χαρακτηρισμό των ατόμων με αναπηρία ως γλάστρες.

Όπως δήλωσε η κ. Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, “δεν σας ακολουθήσαμε σε αυτό και δεν το έχουμε ανάγκη, και έχουμε εξάλλου άλλη στάση ζωής στην πολιτική. Δεν επιδιώξαμε ποτέ τη προσωπική εξόντωση’ και πρόσθεσε είναι πρακτικές της δεξιάς του παρελθόντος που τωρα εφαρμόζει και νέα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ”.

Υπογράμμισε πως δεν είναι αριστερά η ελεημοσύνη των επιδομάτων, η αριστερά νοιάζεται για τους πολλούς, όχι για τους πολλακηδες. Τόνισε ότι ο Τσίπρας εμφανίζεται πάλι ως αντιμνημονιακός, αλλά το σίκουελ της σειράς δεν περνάει. Μας είπε ότι ύψωσε το ανάστημα του, πότε το έκανε αυτό;, αναρωτήθηκε και πρόσθεσε όταν υπέγραφε το Μνημόνιος Οταν συμφώνησε στα μέτρα φτωχοποίησης της μεσαίας ταξης;

Ο κυρος Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει προεκλογικά μέτρα, είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε υπογράφει ακάλυπτες επιταγες μεταχρονολογημένες. Δεν πείθει κανέναν όταν λέει ότι δίνει 13η σύνταξη, οι πολίτες και επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι εκείνος ανέβασε το ΦΠΑ και τώρα αναγγέλλει μείωση.

Η συζήτηση είναι μομφή για τα πεπραγμένα σας, υπογράμμισε, ενώ εξαπέλυσε βολές και κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο κυριος Μητσοτάκης από την πλευρά του παίζει το ρόλο της άλλης όψης τη συντήρησης, ενώ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει και τα Ζάππεια της ΝΔ

Ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει τη λέξη κοινωνικό κράτος, αντιμετωπίζει τις ανισότητες σα να είναι φυσικό φαινόμενο και υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν αποτελεί λύση για το αύριο, η πολιτική της οδηγεί στα ίδια αδιέξοδα. Ο κ. Τσίπρας φεύγει, αλλά δεν χρειάζεται άλλο δεξιά το τιμόνι.

“Εμείς θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό”, κατέληξε η κ. Γεννηματά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σήμερα

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 33
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.