E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

My way: Η ιδιαίτερη ιστορία πίσω από το πασίγνωστο τραγούδι του Frank Sinatra

Από γαλλική επιτυχία, νούμερο ένα στα Βρετανικά chart

My way: Η ιδιαίτερη ιστορία πίσω από το πασίγνωστο τραγούδι του Frank Sinatra
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Frank Sinatra αποτελεί μια από τις κορυφαίες φωνές του 20ου αιώνα που άφησε την δική της ιστορία στην μουσική και αποτελεί σύμβολο της αμερικανικής κουλτούρας. Όσο για το τεράστιο καλλιτεχνικό του έργο, περιλαμβάνει περισσότερες από 1.400 ηχογραφήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, εκτός από τα πολλά μουσικά βραβεία ο Sinatra είχε τιμηθεί με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Roland Reagan το 1985, καθώς από το Κογκρέσο το 1997 με το Χρυσό Μετάλλιο. Ακόμα, έλαβε και βραβείο Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι» το 1953.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Often imitated, never duplicated… @AppleMusic https://UMe.lnk.to/FrankSinatraEssentials

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frank Sinatra (@sinatra) στις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του που ακούει ολόκληρος ο κόσμος μέχρι και σήμερα είναι οι  «Strangers in the night», «My Way», «Theme from New York», «New York», «That`s Life», «Fly Me to the Moon». Πιο συγκεκριμένα όμως και όσον αφορά το τραγούδι «My Way» αξίζει να κάνουμε μια παύση και να δούμε λεπτομερώς την ιστορία του, αφού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το συγκεκριμένο κομμάτι γράφτηκε από τους Jacques Revaux και Gilles Thibaut και ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1967 Claude François, ενώ ο αρχικός τίτλος του ήταν «Comme D`Habitude» («Όπως συνήθως»). Έγινε σχεδόν αμέσως τεράστια επιτυχία σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης, κυρίως τις γαλλόφωνες και διηγούταν την ιστορία ενός άνδρα που βιώνει το ουσιαστικό τέλος του γάμου του καθώς η καθημερινότητα έχει σκοτώσει την αγάπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποια στιγμή το ανακάλυψε ο Paul Anka ενώ βρισκόταν σε ταξίδι στη Γαλλία και αφού αντιλήφθηκε τη δυναμική του τραγουδιού, προσέγγισε τους δημιουργούς του. Φημολογείται μάλιστα ότι απέκτησε τα δικαιώματα του κομματιού δωρεάν.

Ωστόσο, αφού επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, δεν έβρισκε την έμπνευση που περίμενε για να γράψει. Μια μέρα του τηλεφώνησε ο Sinatra και κανόνισαν να δειπνήσουν μαζί. Τότε ο διάσημος τραγουδιστής του είπε ότι είχε βαρεθεί τα πάντα και ότι ήθελα να φύγει και να τα παρατήσει. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Anka, του ζήτησε να του γράψει ένα τραγούδι για το τελευταίο του- όπως νόμιζε- άλμπουμ.

Όπως αφηγείται ο ίδιος, θυμήθηκε τη μελωδία του γαλλικού τραγουδιού, ενώ τον άγγιξε πολύ η ανακοίνωσή του Sinatra σχετικά με την αποχώρηση του από την μουσική. Έτσι αφού γύρισε σπίτι, κάθισε στη γραφομηχανή του και ξεκίνησε να γράφει στίχους με τον τρόπο του Sinatra. Ήθελε το κομμάτι να είναι απολύτως αντιπροσωπευτικό του μεγάλου καλλιτέχνη και για αυτό χρησιμοποίησε λέξεις που ο ίδιος δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ, όπως την φράση «I ate it up and spit it out».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#tbt to this 1955 photo of Frank with a model of the soon-to-be-constructed @CapitolRecords tower in Hollywood, CA!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frank Sinatra (@sinatra) στις

Ο Anka ταξίδεψε στο Λας Βέγκας και τραγούδησε τη νέα μορφή του τραγουδιού στον Sinatra, ο οποίος δεν αντέδρασε και με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό στην αρχή όμως δύο μήνες αργότερα δέχθηκε τηλεφώνημά του, όπου εκείνος του τραγουδούσε το «My Way».

Ο Sinatra ηχογράφησε το εν λόγω τραγούδι στις 30 Δεκεμβρίου του 1968 με διαφορετικούς στίχους και μια νέα ιστορία. Αντί για τον άνδρα που συνθλίβεται από τη συνήθεια και χάνει την αγάπη του στη γαλλική εκδοχή του, το τραγούδι αναφέρεται τώρα στον απολογισμό της ζωής ενός άλλου άνδρα που έζησε όπως ο ίδιος επιθυμούσε και με το δικό του τρόπο.

 

Η κόρη του Sinatra σε συνέντευξή της στο BBC το 2000, είχε πει για τον πατέρα της ότι το «My Way» του είχε κολλήσει κάπως σαν ταμπέλα και δεν μπορούσε να απαλλαγεί, ενώ ο ίδιος πίστευε ότι οι στίχοι του έκρυβαν μια αυταρέσκεια και μια ιδιοτέλεια.

Στην Αμερική το τραγούδι αυτό έκανε μεν επιτυχία αλλά όχι την αναμενόμενη, αφού δεν ήταν και ιδιαίτερα συντονισμένο με την εποχή του. Ωστόσο, στη Βρετανία έκανε θραύση, μπαίνοντας για έξι φορές στα chart, τη διετία 1970-1971. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «My Way» κατέχει το ρεκόρ του τραγουδιού με τη μεγαλύτερη διάρκεια.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.