E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτές είναι οι 15 τροφές που απογειώνουν τη λίμπιντο

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Αυτές είναι οι 15 τροφές που απογειώνουν τη λίμπιντο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Από τα πανάρχαια χρόνια ο άνθρωπος ψάχνει εκείνες τις τροφές που ενισχύουν αποτελεσματικά τη σeξουαλική λειτουργία και μεγαλώνουν την ερωτiκή επιθυμία. Ας δούμε 15 τροφές που ενισχύουν τον οργανισμό και πατούν τα σωστά «κουμπιά» ξυπνώντας την ερωτiκή επιθυμία...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θαλασσινά

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα θαλασσινά- και ειδικότερα τα οστρακοειδή- είναι από τις πιο γνωστές αφροδισιακές τροφές; Αν ναι, η απάντηση βρίσκεται στο σίδηρο και τον ψευδάργυρο, δυο ουσίες απαραίτητες τόσο για τον αντρικό όσο και για το γυναικείο οργανισμό, προκειμένου να λειτουργεί φυσιολογικά σε σeξουαλικό επίπεδο. Τα θαλασσινά επίσης αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β3 που συμβάλλει στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Έχει ειπωθεί μάλιστα ότι ο ερωτύλος Καζανόβας κατανάλωνε μία ντουζίνα στρείδια την ημέρα… Αν το πάρουμε από ψυχολογικής πλευράς, βέβαια, τα στρείδια είναι από τις πιο ανεβαστικές τροφές, αφού το σχήμα και η υφή τους παραπέμπουν συνειρμικά στα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Σοκολάτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «τροφή των θεών», όπως την αποκαλούσαν οι Αζτέκοι, περιέχει συστατικά που απελευθερώνουν σεροτονίνη στον εγκέφαλο- μια ορμόνη που προκαλεί αισθήματα ευχαρίστησης και χαλάρωσης, σαν και αυτά που βιώνουμε στον έρωτα. Όταν μάλιστα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο θεωρείται ακόμα πιο αποτελεσματική. Γι’ αυτό προτιμήστε μια σοκολάτα υγείας με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει τη διεγερτική ουσία φαινυλαιθυλαμίνη, που συμβάλει στην εκδήλωση της ερωτiκής επιθυμίας.

Τζίντζερ

Σύμφωνα με τη συγγραφέα του βιβλίου «Tantric Secrets» Cassandra Lorius, «η ψυχολογική μας αντίδραση στο φαγητό βασίζεται στη μυρωδιά του, τη γεύση και την εμφάνισή του. Οτιδήποτε, λοιπόν, θυμίζει έστω και αμυδρά φαλλό, είναι αρκετό για να διεγείρει τη φαντασία και τις αισθήσεις μας». Η πιπερόριζα, όχι μόνο θυμίζει, αλλά διαθέτει και ένα χαρακτηριστικό, πικάντικο άρωμα και γεύση που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, τονώνοντας τη ροή του αίματος, που κάνει τις ερωτογενείς ζώνες πολύ πιο ευαίσθητες. Θεωρείται μάλιστα ότι λειτουργεί όπως ακριβώς και το βιάγκρα για τον άντρα. Κάτι ήξερε η Madame du Barry που λέγεται ότι πρόσφερε ψωμάκια με το εν λόγω διεγερτικό σε όλους τους εραστές της…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμύγδαλα

Περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα, που είναι τα δομικά συστατικά στην παραγωγή ορμονών αλλά και ψευδάργυρο, που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την παραγωγή της τεστοστερόνης. Στα συν, συμπληρώστε ότι περιέχει και βιταμίνη Ε, που κάποιοι την αποκαλούν και “βιταμίνη του έρωτα” λόγω του ότι θεωρείται διεγερτική. Δεδομένου ότι έχουν υψηλή διατροφική αξία, διασφαλίζουν και τη γενικότερη υγεία του ατόμου, συνεπώς και τη σeξουαλική του υγεία. Δεν είναι, λοιπόν, διόλου τυχαίο το ότι από παλιά θεωρούνταν σύμβολο ευεξίας και γονιμότητας.

Μέλι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί χρησιμοποιούμε τον όρο «μήνα του μέλιτος» για να χαρακτηρίσουμε την ομορφότερη περίοδο ενός ζευγαριού; Στην Περσία, τα αρχαία χρόνια, το έθιμο ήθελε τους νεόνυμφους να πίνουν νερό με μέλι κάθε μέρα για 30 μέρες, προκειμένου να εξασφαλίσουν έναν παραγωγικό βίο με πολλούς απογόνους! Η αλήθεια είναι ότι η λαϊκή αυτή παράδοση κρύβει μέσα της μπόλικη σοφία: το μέλι είναι πλούσια πηγή φρουκτόζης, που γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια (απαραίτητη για έντονες δραστηριότητες)…

Σπαράγγια

Η φήμη του συμπαθούς λαχανικού ως αφροδισιακό δεν οφείλεται, βέβαια, μονάχα στο φαλλικό του σχήμα. Περιέχει ποτάσιο, απαραίτητο για τη διατήρηση της σωστής ισορροπίας των υγρών στο σώμα (αποτρέποντας, έτσι, το «φούσκωμα»), ενώ έχει επίσης ήπια αποτοξινωτική δράση, που αντισταθμίζει την αρνητική επίδραση του αλκοόλ. Παλαιότερα μάλιστα στη Γαλλία, στο παραδοσιακό δείπνο πριν το γάμο, συνηθιζόταν να σερβίρουν στο γαμπρό όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία πιάτα παρακαλώ, με κύριο συστατικό το σπαράγγι.

Κουκουναρόσποροι

Οι κουκουναρόσποροι είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, η οποία εκτοξεύει τα επίπεδα ορμονών στον οργανισμό. Οι κάτοικοι των Ιμαλαΐων τους λατρεύουν και φημολογείται ότι ο υψηλή γεννητικότητα στην περιοχή σχετίζεται με τη μεγάλη κατανάλωσή τους!

Aloe Vera (Αλόη)

Χρησιμοποιείται κυρίως για την επούλωση εγκαυμάτων και ουλών, το ξέρατε, όμως, ότι ανοίγει και την όρεξη; Και δεν εννοούμε μοναχά την όρεξη για φαγητό… Όχι μόνο βοηθά στη χώνεψη, αλλά ο χυμός του πολυχρηστικού αυτού φυτού βοηθά να ισορροπήσουν οι ορμόνες και απογειώνει τη λίμπιντο. Ένα ποτήρι μόνο αρκεί.

Φράουλες και βατόμουρα

Θεωρούνται το αφροδισιακό δίδυμο του σeξ μιας και είναι πολύ σημαντικές πηγές βιταμίνης C, βιταμίνη με μεγάλη σημασία για τις ορμόνες και τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου. Έχουν επίσης υψηλό ποσοστό ψευδάργυρου στους σπόρους τους, που, όπως είπαμε και παραπάνω, θεωρείται φυσικό αφροδισιακό. Βρετανοί διατροφολόγοι μάλιστα τα θεωρούν αποτελεσματικότερα από τα μύδια στο κομμάτι αυτό.

Καρπούζι

Δεν είναι μόνο το νερό που περιέχει και συμβάλλει στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού, αλλά περιέχει και λυκοπένιο, μια ουσία που επιδρά στο σώμα, όπως το βιάγκρα, καθώς χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Το καρπούζι έχει επίσης παρόμοια δράση με τα φάρμακα για στυτική δυσλειτουργία, λόγω της ουσίας κιτρουλίνη που περιέχει, που βοηθάει στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων.

Αβοκάντο

Γεμάτο φολικό οξύ για να μεταβολίζονται οι πρωτεΐνες, δεν είναι τυχαίο που οι Ατζέκοι το αποκαλούσαν «όρχι» αφού θεωρούσαν ότι προέρχεται από το «δέντρο» των όρχεων αποτρέποντας μάλιστα την κατανάλωσή του από τις παρθένες. Δεδομένου ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β6, Ε και σε άλλα στοιχεία που βοηθούν στη καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και των νευροδιαβιβαστών, δεν θα μπορούσε να λείπει από την εν λόγω λίστα.

Καυτερές πιπεριές

Περιέχουν καψαϊκίνη, μια ουσία με έντονη κάψα που απελευθερώνει αδρεναλίνη, που βοηθά τον οργανισμό να κινητοποιήσει όλες τις πηγές ενέργειάς του. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι σeξy ιστορίες είναι και «πικάντικες»…

Μπανάνες και σύκα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, το οποίο βοηθάει στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. Είναι επίσης πολύ καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, ενώ περιέχουν ακόμα βρομαλεΐνη, ένα ένζυμο απαραίτητο για τη σeξουαλική υγεία των ανδρών. Oι φυτικές ίνες, ωστόσο, βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας του καρδιοαγγειακού συστήματος και συνεπώς την καλύτερη υγεία του οργανισμού. Τα σύκα αυξάνουν τη λίμπιντο και βελτιώνουν τη σeξουαλική αντοχή επειδή είναι πλούσια σε αμινοξέα και με υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης, της χημικής ουσίας του εγκεφάλου, που αυξάνει την αίσθηση της ευχαρίστησης.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης που προοριζόταν για μαυσωλείο, αλλά δεν έγινε ποτέ

Πριν 8 ώρες

Είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν κλειστό για 40 χρόνια

Τα ζώδια σήμερα: 19 Μαρτίου

Πριν 8 ώρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αγχος του ύπνου: Τι είναι και πώς να το αντιμετωπίσεις

Πριν 8 ώρες

Το άγχος του ύπνου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ευεξία και την ποιότητα ζωής, αλλά δεν χρειάζεται να ελέγχει τις νύχτες σας.

Τι προτείνουν οι ειδικοί αν θες περισσότερο σeξ στη ζωή σου

Πριν 8 ώρες

Τελικά, η γοητεία του πάθους δεν πηγάζει από το απρόβλεπτο του;

Ζώδια Εβδομάδας: Ανησυχίες, ντροπές και πολλά κομπλιμέντα

Χτες

Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!

To μυστικό για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια

Χτες

Τι κι αν έχουν αρκετές θερμίδες, τα καλαμαράκια είναι το φαγητό που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί!

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Χτες

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Έξυπνα tips για να απολυμάνετε σωστά το μπάνιο σας

Χτες

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός

Σε αυτό το χωριό ζουν «πραγματικές Ραπουνζέλ»

Προχτές

Εδώ μεγαλώνουν κορίτσια με πολύ μακριά μαλλιά και τ ακόβουν μόνο μια φορά

Τα ζώδια σήμερα: 17 Μαρτίου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

par: 27
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.