E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Έλληνας κροίσος πού αγόρασε ομάδα του NBA

Ο μεγιστάνας των σπορ

Ο Έλληνας κροίσος πού αγόρασε ομάδα του NBA
NeONBRAND/Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τεντ Λεόνσις, ο 62χρονος Ελληνοαμερικανός με καταγωγή από το Γύθειο θεωρείται από τους περισσότερους στην Αμερική ως ο μεγιστάνας των σπορ αφού δεν του ανήκει μία αλλά πολλές επαγγελματικές ομάδες σε διάφορα αθλήματα.

Οι δύο πιο γνωστές ομάδες που έχει στην ιδιοκτησία του είναι η oμάδα χόκεϊ των Washington Capitals που κέρδισε το Stanley Cup to 2018 και έβγαλε πάνω από 750.000 ανθρώπους στους δρόμους να πανηγυρίζουν αλλά και η ομάδα του NBA των Washington Wizards την οποία αγόρασε το 2010 για 550 εκατομμύρια δολάρια μαζί με το γήπεδο Verizon Center. Μάλιστα όταν παρέλαβε την ομάδα των Wizards ήταν στην 14 θέση και με τις κινήσεις του κατάφερε να την φέρει δύο φορές στους ημιτελικούς της Ανατολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζωή του

Ο Λεόνσις δηλώνει υπερήφανος για τις ελληνικές ρίζες του και μιλά συχνά για τον παππού του που ταξίδεψε με ατμόπλοιο από την Ελλάδα στην Αμερική και εγκαταστάθηκε στο Λόουελ της Μασαχουσέτης, μία πόλη που αποκαλείται και «Αθήνα της Αμερικής».

Αν και από φτωχή οικογένεια ο ίδιος δούλευε από μικρός και κατάφερε να τελειώσει το πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν και να δει από νωρίς τις προοπτικές των υπολογιστών φτιάχνοντας σε ηλικία μόλις 24 ετών την πρώτη του τεχνολογική εταιρεία, την οποία πούλησε για 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Το επόμενο βήμα ήταν να φτιάξει μια νέα εταιρία την Redgate Communications Corp που εξαγόρασε η AOL μετά από 7 περίπου χρόνια για εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα ο ίδιος διετέλεσε ανώτατο διοικητικό στέλεχος πρόεδρος της AOL για 13 χρόνια με τεράστια επιτυχία. Συγκεκριμένα κατάφερε να αυξήσει τα μέλη της εταιρία από 800.000 σε πάνω από 8 εκατομμύρια, ενώ τα ετήσια έσοδά της αυξήθηκαν από 100 εκατομμύρια δολάρια σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγιστάνας των σπορ

Η επιθυμία του να ασχοληθεί με τον αθλητισμό σε διοικητικό επίπεδο έγινε ένα πραγματικό πλάνο όταν σε ηλικία 26 ετών επιβίωσε από μία πτήση που λίγο έλειψε να συντριβεί. Έτσι έφτιαξε μια λίστα με τα 101 πράγματα που ήθελε να πετύχει πριν πεθάνει. Στο Νο40 της λίστας ήταν να αποκτήσει τη δική του αθλητική ομάδα και στο Νο41 ήταν να κερδίσει τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα.

Έτσι μετά από κάποια χρόνια βρέθηκε να είναι ιδιοκτήτης μιας αυτοκρατορίας στο αθλητισμό με ομάδες όπως οι Washington Capitals στο χόκεϊ, Washington Wizards στο NBA, Washington Mystics στο γυναικείο μπάσκετ, Washington Valor και Baltimore Brigade στο αμερικάνικο φούτμπολ και άλλες.

Επιπλέον ο ίδιος δεν ξεχνάει την Ελλάδα, αφού συμμετέχει ενεργά στον φιλανθρωπικό οργανισμό Ελληνική Πρωτοβουλία με σκοπό να βοηθήσει τη νέα γενιά Ελλήνων να δημιουργήσουν μέσα στην κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.