E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θεσσαλονίκη: Το μαγνητόφωνο αποκάλυψε τον εφιάλτη του παιδιού

Η βίαιη νταντά και τα σημάδια στο σώμα

Θεσσαλονίκη: Το μαγνητόφωνο αποκάλυψε τον εφιάλτη του παιδιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/6/2019 | 14:08

Τον Απρίλιο του 2015 είχαν περάσει έναν εφιάλτη. Είδαν την μόλις 19 μηνών κόρη τους να βγάζει ξαφνικά ουρλιαχτά και να έχει σημάδια στο σώμα της. Η τοποθέτηση ενός κινητού τηλεφώνου που είχε ανοιχτή την ηχογράφηση έλυσε το μυστήριο. Η νταντά του παιδιού, 62 χρόνων τότε, χτυπούσε και μιλούσε σκαιότατα στη μικρή.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφτεί όταν οι γονείς του παιδιού, την περίοδο εκείνη, προσέφυγαν αμέσως στο τοπικό αστυνομικό τμήμα καταθέτοντας μήνυση σε βάρος της νταντάς. Ο πατέρας του παιδιού μάλιστα, κατέληξε και αυτός στα κρατητήρια, αντιδικονομικά λόγω του επαγγέλματός του, όταν η νταντά κατέθεσε μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Τέσσερα χρόνια μετά η νταντά καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή, από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για σωματική βλάβη ανηλίκου. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και το δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο πριν ένα χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γονείς του κοριτσιού 19 μηνών, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσαν στο ΑΤ Ευόσμου Θεσσαλονίκης, αλλά και όσα κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα στο Πλημμελειοδικείο, παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά του παιδιού τους είχε αλλάξει, είχε γίνει επιθετική και τους απέφευγε. Είδαν μάλιστα στο σώμα του αμυχές (γρατσουνιές), για τις οποίες ρώτησαν την 66χρονη σήμερα νταντά, όμως εκείνη τότε απάντησε πως το παιδί είχε μεγάλα νύχια και αυτοτραυματιζόταν. Οι γονείς αποφάσισαν να καταγράψουν όσα συμβαίνουν στο σπίτι, αφήνοντας στο δωμάτιο του παιδιού κινητό τηλέφωνο που ηχογράφησε επί δυόμισι ώρες όσα συνέβησαν. «Προέκυψε βάναυση συμπεριφορά, βιαιοπραγία και κακοποίηση της ανήλικης κόρης μας, πράξεις οι οποίες τελέστηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον της», αναφέρουν στη μήνυση οι γονείς, παραθέτοντας ενδεικτικά και ορισμένα λόγια που χρησιμοποιούσε για να τρομοκρατήσει το παιδί, όπως λένε, υβριστικά αλλά και εντελώς προσβλητικά.

Μάλιστα, μετά τη σύλληψη της νταντάς οι γονείς εντόπισαν αμυχές και στην πλάτη του παιδιού, τονίζοντας ότι είναι αδύνατο να προκλήθηκαν από αυτοτραυματισμό. «Την έβριζε και την απειλούσε ότι θα την φάνε οι μύγες, μέχρι σήμερα το παιδί φοβάται ακόμη τις μύγες», είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο πατέρας του παιδιού. «Όταν την έβλεπε άρχισε να κλαίει και να κρύβεται στα χαλιά και στις κουρτίνες. Τότε αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε πως κάτι συμβαίνει και βάλαμε το μαγνητόφωνο», σημείωσε ο πατέρας του παιδιού. «Προηγουμένως όταν τη ρωτούσαμε εάν σου έκανε κάτι η νταντά, το παιδί έπιανε και χτυπούσε τα μάγουλά του», κατέληξε.

«Το παιδί ήθελε περισσότερο εμένα»

Στο δικαστήριο η 66χρονη νταντά εξακολουθούσε να επιμένει ότι δεν είχε σχέση ούτε με τα σημάδια του παιδιού, ούτε γενικότερα με το κατηγορητήριο. Τα όσα ηχογραφήθηκαν από τους γονείς και στα οποία εκτός των γνωστών εκφράσεων της νταντάς προς το παιδί, ακούστηκαν και χτυπήματα, δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από την ίδια. Επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις λέγοντας πως εκείνη την ημέρα είχε μιλήσει άσχημα στο παιδί, όμως το χτύπημα που ακούγεται στην ηχογράφηση το δικαιολόγησε ότι έγινε για να αποτρέψει το μωρό να βάλει τα δάχτυλα στην πρίζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τ’ άλλα, η γυναίκα στην απολογία της ισχυρίστηκε πως όλος αυτός ο θόρυβος έγινε επειδή τη… ζήλευαν. Συγκεκριμένα ανέφερε πως συμβαίνει με ζευγάρια που εργάζονται, τα παιδιά τους να στρέφονται και να προσκολλούνται στις νταντάδες επειδή τους συμπεριφέρονται καλύτερα… Όταν όμως ρωτήθηκε για τις αμυχές που είχε το μωρό ακόμη και στην πλάτη, καταρρίπτοντας τον αρχικό ισχυρισμό πως αυτοτραυματίστηκε είπε πως… «το έκανε η μητέρα του όταν την έκανε μπάνιο»!

Η υπόθεση με κατηγορούμενο τον πατέρα για ψευδή καταμήνυση πλέον οδεύει στο αρχείο μετά και την τελεσίδικη καταδίκη της νταντάς. Την περίοδο εκείνη, τον Απρίλιο του 2015, είχε προκληθεί θόρυβος με τη σύλληψή του, καθώς σύμφωνα με τη δικονομία δεν προβλέπεται να συλλαμβάνεται δικηγόρος για πλημμέλημα και εφόσον γίνει αυτό πρέπει να οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών. Σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας είχε εκδώσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Εφημερίδα «Καρφίτσα» - Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αϊτή: Χάος στη χώρα που θυμίζει πλέον «Mad Max»

Πριν 10 ώρες

Εικόνες αποκάλυψης στους δρόμους

Η Μαρία Καρυστιανού ξεσπά μετά τη συγκλονιστική ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο

Πριν 10 ώρες

«Ζητάμε το αυτονόητο, να παραπεμφθούν σε δίκη οι υπεύθυνοι»

Εργασιακό bullying σε 60χρονη: Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί ‑ Ο λόγος

Πριν 10 ώρες

Η υπόθεση του εργασιακού bullying βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Lufthansa στη Ρόδο

Χτες

Υπήρξαν πληροφορίες ότι υπήρχαν καπνοί στο εσωτερικό του

Βίντεο με την φρεγάτα «Ύδρα» να περιπολεί στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ της Ερυθράς Θάλασσας

Χτες

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο παρέχει προστασία σε εμπορικά πλοία

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Κίνηση τώρα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου ‑ Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου

Χτες

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

Πάτρα: Τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν οι χιλιάδες επισκέπτες του καρναβαλιού – Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΛ

Χτες

Τα λεωφορεία αναχωρούν ανά δεκάλεπτο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

Εύβοια: 21χρονος έπεσε από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας

Χτες

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου παραμένει για νοσηλεία

«Στην Ελλάδα των Τεμπών»: Το συγκλονιστικό τραγούδι για τα 57 θύματα της τραγωδίας

Χτες

Το τραγούδι για το δυστύχημα στα Τέμπη αποτελεί σύμπραξη δέκα καλλιτεχνών

Στο Αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Χτες

Σε εξέλιξη ξεχωριστή έρευνα για τα «πολεμοφόδια» που βρέθηκαν κατά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.