E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κώστας Καραμανλής: Το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη

Η πρώτη ομιλία του μετά από δέκα χρόνια - Αποθεώθηκε από το κοινό

Κώστας Καραμανλής: Το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/6/2019 | 20:21

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σχεδόν δέκα χρόνια μετά την τελευταία του δημόσια ομιλία, μετά την ήττα του στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 επέστρεψε στην κεντρική πολιτική σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κώστας Καραμανλής συμμετέχει πιο ενεργά στη μάχη των εκλογών, αποφασίζοντας να ανέβει στο βήμα και να μιλήσει στα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης, σε μία δυναμική επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο.

Η πρώτη ομιλία σε κομματικό ακροατήριο μετά το 2009, έγινε σε εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, στην οποία παρουσιάζονται τα ψηφοδέλτια της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

H εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο με ιστορικές μορφές της παράταξης σε διάφορες κρίσιμες στιγμές του τόπου. Τη μερίδα του λέοντος όπως είναι φυσιολογικό είχε η παρουσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού ξεχώρισε η σύζυγός του Νατάσα Παζαΐτη με το ροζ χρώμα στα μαλλιά ενώ ο Κώστας Καραμανλής έκανε πολλά λεπτά να φτάσει από την είσοδο του συνεδριακού μέχρι το βήμα της εκδήλωσης από τις εκδηλώσεις θαυμασμού των φίλων της ΝΔ.

Για αρκετά λεπτά οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν όρθιοι τον πρώην πρωθυπουργό. Εκεί και μπροστά σε πλήθος στελεχών της ΝΔ και φίλων του κόμματος ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε:

«Είμαι βέβαιος ότι όλες και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνεια που εκπροσωπούμε την παράταξή μας στον αγώνα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΝΔ ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Σεπτέμβριο του 1974. Πρωταγωνιστεί στο δημόσιο βίο. Για σχεδόν μισό αιώνα άλλαξαν τόσα πολλά στο δημόσιο βίο. Η παράταξη μας όμως παραμένει ο σταθερός πυλώνας της χώρας.

Παραμείναμε σταθεροί στις αξίες μας και στις αρχές μας. Προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες. Η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Την στηρίζει μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού. Η ΝΔ υπάρχει για να τους υπηρετεί. Πέρα και πάνω από κομματικά πλαίσια.

Δεν είμαστε αλάνθαστοι ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε και αδυναμίες έχουμε. Στις αξίες μας όμως μείναμε σταθεροί. Πιστεύουμε και υπηρετούμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Ξέρουμε ότι η Ευρώπη έχει αδυναμίες και απέχει πολύ από το όραμα των ιδρυτών της. Ξέρουμε όμως ότι ευρωπαϊκή οικογένεια ο μοναδικός χώρος για την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραμείναμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Πρέπει να κάνουμε την Ευρώπη πιο αλληλέγγυα. Αλλά να μην βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μετά το πρώτο εξάμηνο και την κυβερνητική πλειοψηφία σε αποσύνθεση. Κρατήσαμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον.

Θέλουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Πιστεύουμε στις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές και εκβιασμοί δεν γίνονται δεκτές και επιστρέφονται στον αποστολέα. Συστάσεις, προτροπές δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Εμείς φοράμε μία φανέλα. Της Ελλάδας. Είμαστε εδώ για να σφυρηλατούμε την εθνική ενότητα.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ορθώς την καταψηφίσαμε. Λυπάμαι γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου το 2008. Το πετύχαμε με μεγάλη προσπάθεια και βαρύ κόστος. Παραταξιακό και προσωπικό. Έπρεπε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Ζούμε σε μία περίοδο που η ευρύτερη γειτονιά μας χαρακτηρίζονται από αστάθεια. Ζούμε σε μια φάση που οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητας αίσθημα ασφάλειας και ορίζοντα 4ετίας. Ευκαιρίες για όλους και τους νέους. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη να ανορθώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Για να γίνουν αυτά υπάρχει σαφή προϋπόθεση. Ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρό πρόγραμμα και ορίζοντα 4ετιας. Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Μία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.