E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εθνικές Εκλογές 2019

Οι πρώτες κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση

Αυτά είναι τα νομοσχέδια που θα φέρει άμεσα στη Βουλή

Οι πρώτες κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/7/2019 | 21:17

Μια σειρά κρίσιμων νομοσχεδίων τα οποία θα αποτυπώνουν τη φιλοσοφία της νέας κυβέρνησης έχει προετοιμάσει εδώ και διάστημα η Νέα Δημοκρατία που εστιάζει το ενδιαφέρον της στο τετράπτυχο «ανάπτυξη, επενδύσεις, δουλειές και ασφάλεια».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου για το επόμενο εξάμηνο είναι πρακτικά έτοιμος και αφού μπουν οι τελικές πινελιές από τους υπουργούς, θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του, με πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να τηρούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Μετά τη μεγάλη νίκη που εξασφάλισε στη Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση από τον Αλέξη Τσίπρα. Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ετοιμάζονται από τη Νέα Δημοκρατία είναι οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η κατάργηση του ασύλου. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εκφράσει την άποψη ότι η κατάργηση του ασύλου θα εξυπηρετήσει στην πραγματικότητα την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, καθώς όπως έχει πει σήμερα μικρές ομάδες εμποδίζουν την πλειοψηφία.

Το ζήτημα της φορολογίας είναι άλλο ένα θέμα που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τη Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει προαναγγείλει αποκλιμάκωση της φορολογίας που «θα πρέπει να φθάσει για τις επιχειρήσεις στο 20% μέσα σε δύο χρόνια». Όπως είχε τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ, η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020. «Με τον προϋπολογισμό του 2020 ξεκινάει η μείωση φόρων» είπε. Δεσμεύτηκε για μείωση φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο εισαγωγικός συντελεστής στο 9%, το αφορολόγητο, που θα μείνει εκεί που είναι σήμερα, η μείωση φόρου στα μερίσματα και η πρώτη δόση της μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων από 28% σε 24%.

Θέματα ασφάλειαςΕπιπλέον κρίσιμο θεωρείται το ζήτημα της ασφάλειας, με θέματα όπως η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και η μεταφορά των τρομοκρατών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας να έχουν άμεση προτεραιότητα. «Καταργούμε αμέσως το νόμο Παρασκευόπουλου για να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα» έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης. Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευθεί για επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυσης της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και για την πρόσλήψη 1.500 αστυνομικών για περιπολίες σε 24ωρη βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντικές πρωτοβουλίες αναμένονται και για το θέμα των επενδύσεων. Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφισθούν αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επενδύσεων. Επίσης, αναμένονται νομοσχέδια για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και τη «δεύτερη ευκαιρία» καθώς όπως υποστηρίζουν στην Πειραιώς πη ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο χιλιάδες πολίτες είναι όμηροι των οφειλών τους σε κράτος και τράπεζες. Για αυτό έχει ετοιμαστεί σχέδιο για γρήγορη και αποτελεσματική εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προαναγγείλει την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και την αντικατάστασή του με ένα βιώσιμο σύστημα τριών πυλώνων, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ιδιωτικός τομέας. «Το υπάρχον σύστημα εξαντλεί τα όριά του, το σύστημα είναι άδικο, πριμοδοτεί συγκεκριμένες κατηγορίες ενώ αφήνει εκτεθειμένες άλλες. Είναι αμφίβολο αν είναι βιώσιμο, καθώς δεν ακολουθεί τις δημογραφικές τάσεις», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Ελλάδα Σήμερα

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Ελλάδα Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Ελλάδα Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Ελλάδα Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Ελλάδα Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Ελλάδα Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Ελλάδα Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Ελλάδα Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.