E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η πιο μυστηριώδης δολοφονία ράπερ

Δεν εξιχνιάστηκε ποτέ

Η πιο μυστηριώδης δολοφονία ράπερ
@thesource.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Μπορεί οι πολύκροτες υποθέσεις δολοφονίας του 2Pac και του Notorious B.I.G. να μην εξιχνιάστηκαν ποτέ και να παραμένουν πίσω από το πέπλο του μυστηρίου, ωστόσο καμία δεν είναι πιο μυστηριώδης από εκείνη του Jam Master Jay των Run DMC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.spin.com/2012/10/jam-master-jays-legacy-and-death-10-years-later/

@spin.com

Ο λόγος που είναι η πιο μυστηριώδης είναι οι συνθήκες. Δεν έγινε στον δρόμο. Έγινε στο studio του καλλιτέχνη με τις κάμερες ασφαλείας να κλείνουν λίγο πριν. Υπήρχαν 5 αυτόπτες μάρτυρες. Κι όμως. Οι δολοφόνοι μπήκαν τον πυροβόλησαν και δεν βρέθηκαν ποτέ. Και το ερώτημα φυσικά είναι «πως»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Οκτώβριο του 2002, ο Jam Master Jay βρισκόταν στο στούντιο του στο Κουινς της Νέα Υόρκης. Μαζί του ήταν κι άλλα άτομα, με τον Jay να ασχολείται όπως πάντα με την μουσική. Δυο τύποι χτύπησαν το κουδούνι και προτού καταλάβει κάποιος τι έγινε, τον πυροβόλησαν. Μπροστά σε όσους βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στον χώρο. Η επίθεση έμοιαζε με επαγγελματική. Τον πυροβόλησαν μια φορά στο κεφάλι.

Οι υποψίες στράφηκαν στην συνεργάτη του Lydia High, που δούλευε στην υποδοχή. Είχε πάει πριν από τον Jay στο στούντιο και ήταν αυτή που άνοιξε στους δυο άνδρες. Όπως είπε η αστυνομία, για να τους αφήσει να μπουν, θα πρέπει να ήταν κάποιοι τους οποίους και γνώριζε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησαν δεκάδες ανακρίσεις των μαρτύρων. Διάφορα ονόματα προέκυψαν. Το κυριότερο ήταν εκείνο του «Little Dee» ενός άλλου ράπερ, που όμως αφέθηκε ελεύθερος και δεν κατηγορήθηκε ποτέ επίσημα. Οι υποψίες έπεσαν και στον άμεσο συνεργάτη του Randy Allen. Ο τελευταίος φέρεται να κυνήγησε τους δράστες και να πυροβόλησε με το όπλο του εναντίον τους. Ωστόσο, κάποιοι θεώρησαν πως αυτό το έκανε για να διώξει τις υποψίες από πάνω του, καθώς με τον θάνατο του Jay, θα είχε πολλά οικονομικά οφέλη. Η αστυνομία θεώρησε πως δεν ευσταθεί κάτι τέτοιο.

Ένας άλλος ύποπτος ήταν ο Ronald «Tinard» Washington, ο οποίος ομολόγησε πως είχε συμμετάσχει στην δολοφονία ενός εκ των συνεργατών του Tupac Shakur. Ο ίδιος αρνήθηκε την συμμετοχή του, αλλά αρκετοί ήταν εκείνοι που ανέφεραν πως βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της δολοφονίας και πως φερόταν ύποπτα. Κατέληξε στην φυλακή για άλλα εγκλήματα, αλλά όχι για την δολοφονία του Jam Master Jay.

Άλλοι πάλι, θεωρούν πως επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά, με τον Jay να χρωστάει πολλά εκείνη την εποχή. Όπως και να έχει, η δολοφονία του δεν εξιχνιάστηκε ποτέ, έκλεισε και άνοιξε ξανά. Ανήκει στην λεγόμενη «αγία τριάδα» των δολοφονιών στην σκηνή της hip-hop. Το γιατί δεν λύθηκε κάτω από αυτές τις συνθήκες, κανείς δεν το ξέρει. Ίσως η φράση ενός άλλου γνωστού ράπερ και ηθοποιού, του Ice Cube, να δίνει την απάντηση. «Πονάω που κάποιοι ήξεραν ποιος ήταν και τον σκότωσαν. Ήξεραν τι σήμαινε για τον κόσμο και παρολ’ αυτά το έκαναν. Αυτό δείχνει πόσο έχουμε απομακρυνθεί και δεν δίνουμε δεκάρα για την ζωή κανενός. Ούτε καν των ηρώων μας»...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 1 ώρα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 1 ώρα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 1 ώρα

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.