Style, Ομορφιά, Σχέσεις, Celebs
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα

Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα
The Hungry Bites

Βασισμένη στην απλότητα και την ομορφιά καλοκαιρινών γεύσεων

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 10/7/2019 | 16:46

Αυτή η γευστική συνταγή είναι ο Μεσογειακός τρόπος να απολαύσετε τα θαλασσινά! Χρησιμοποιήστε τον αγαπημένο σας τύπο ζυμαρικών κι ετοιμάστε ένα πεντανόστιμο γέυμα για δυο, χαμηλό σε λιπαρά.


Θα χρειαστούμε

  • 2 ώριμες τομάτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ή πιπεριές φλωρίνης
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1/4 κούπα ούζο
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 10 μεγάλες γαρίδες (5 ανα μερίδα)
  • 5-8 φύλλα αβσιλικού, κομμένα
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1/2 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο για το σερβίρισμα
  • αλατοπίπερο
  • μισό πακέτο σπαγγέτι ή λινγκούινι (ή όση ποσότητα θεωρείτε κατάλληλη για δυο μερίδες)


Πάμε να τη φτιάξουμε

  1. Προθερμάινουμε το φούρνο στους 220°C.
  2. Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά πάνω, σε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψί μαζί με τις πιπεριές. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα τους. Αφαιρούμε την φλούδα και απο τις τομάτες. Χτυπάμε τομάτες και πιπεριές στο μούλτι ή σε food processor.
  3. Ξεπλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη. Τυλίγουμε κελύφη και κεφάλια σε ένα καθαρό, λεπτό πανί και κλείνουμε με κλωστή, κάνοντας το σαν πουγκί.
  4. Τοποθετούμε το πουγκί που φτιάξαμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις το νερό έρθει σε βράση αφαιρούμε το πουγκί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αρκετό αλάτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τα κρατήσουμε al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, για περίπου 2-3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τον πουρέ τομάτας/πιπεριάς, τον πελτέ, το ούζο, αλατοπίπερο και βράζουμε για 1 λεπτό έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
  7. Όταν οι γαρίδες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  8. Σεβίρουμε ρίχνοντας μπούκοβο και θρυματισμένη φέτα.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 28 Μαρτίου

Food Σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αν σας φαίνεται μικρό το σπίτι σας αυτές τις μέρες, δείτε αυτό...

Food Σήμερα

Ένα μικρό παλάτι σε 27 τετραγωνικά

Πρωινές συνήθειες που σε κάνουν να παίρνεις ανεπιθύμητο βάρος

Food Σήμερα

Μπορεί να μην το περιμένεις, όμως παίζουν ρόλο στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού σου

Αυτό το αγόρι θα σε κεράσει... αμβροσία!

Food Σήμερα

Είναι αυτό που λέμε, όνομα και πράγμα

3 πράγματα που σε φουσκώνουν και δεν το φαντάζεσαι καν

Food Σήμερα

Πες αντίο στην κατακράτηση

Τα ζώδια σήμερα: 27 Μαρτίου

Food Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Μέσα στο 3 εκατομμυρίων καταφύγιο για το τέλος του κόσμου

Food Χτες

Πολυτελέστατο, πανάκριβο και φουλ εξοπλισμένο

Μπορείς να ερωτευτείς κάποιον αμέσως;

Food Χτες

Ποιος καλύτερος να μας απαντήσει από την επιστήμη!

To Los Angeles είναι το τέλειο μέρος για ένα κορίτσι

Food Χτες

Είναι πραγματικά ένα μέρος για να γυρίσεις ταινία

Κορωνοϊός: Μην αφήνετε μακριά νύχια

Food Προχτές

Ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους εν μέσω πανδημίας

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.