Style, Ομορφιά, Σχέσεις, Celebs
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Κοτόπουλο α λα σπανακόπιτα που τρώγεται και κρύο!

Τι να φάτε σήμερα: Κοτόπουλο α λα σπανακόπιτα που τρώγεται και κρύο!
The Hungry Bites

Μια υπέροχη συνταγή για τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 11/7/2019 | 16:51

Πεντανόστιμη κι εύκολη συνταγή, χαμηλή σε λιπαρά. Ένας υπέροχος συνδυασμός των γεύσεων της σπανακόπιτας με λαχταριστό κοτόπουλο που θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο.

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κούπα ψωμί θρυμματισμένο σε ψίχουλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι
  • 1 στήθος κοτόπουλο, ολόκληρο χωρίς την πέτσα (περίπου 650 γρ.), κομμένο σε κύβους 2-3 εκατοστών
  • 1 πράσο, κομμένο. Το άσπρο μέρος και λίγο από το πράσινο.
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπα σχοινόπρασο
  • 4-5 κούπες σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο
  • αλατοπίπερο

Πάμε να το μαγειρέψουμε:

  1. Τοποθετούμε το ελαιόλαδο με τα ψίχουλα ψωμιού σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα και να μυρίσουν ευχάριστα (περίπου 5 λεπτά). Προσθετουμε το λευκό και μαύρο σουσάμι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και ρίχνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά ή ώσπου να πάρει χρυσό-καφέ χρώμα και ανακατεύουμε. Μόλις είμαστε έτοιμοι ότι το κοτόπουλο είναι ψημένο και ταυτόχρονα ζουμερό, το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ κι αφήνουμε στην άκρη.
  3. Μαγειρεύουμε το πράσο και τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι προσθέτοντας 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε με΄τρια φωτιά για περίπουε 10 λεπτά. Αν παρατηρήσουμε ότι αρχίζει να καίγετε, ρίχνουμε πολύ λίγο νερό. Προσθέτουμε το σπανάκι, το κοτόπουλο, το πράσο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ακόμη 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την φέτα κι ανακαταύουμε για λίγο εως ότου αρχίσει λίγο να μαλακώνει.
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω τα ψίχουλα από το ψωμί που είχαμε σωτάρει στην αρχή.

[ΠΗΓΗ]

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το τέλειο νυφικό ήταν τελικά φόρεμα από το H&M

Πριν 2 ώρες

Παρά το δούλεμα που της έριξαν οι φίλες της το νυφικό της ήταν τέλειο

Το καλύτερο τυρί του κόσμου για το 2019

Πριν 2 ώρες

Η διαδικασία παρασκευής του είναι πολύ συγκεκριμένη

Τα ζώδια σήμερα: 18 Noεμβρίου

Πριν 2 ώρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτό το μέρος είναι υποτιμημένο στους ταξιδιωτικούς προορισμούς κι όμως μαγεύει

Πριν 2 ώρες

Αξίζει ένα ταξιδάκι ως εκεί και θα μας θυμηθείτε!

Τα λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου τις κρύες ημέρες

Πριν 2 ώρες

Μάθε πως μπορείς να τα προστατεύσεις από τον χειμώνα

Οργάνωσε τα καλλυντικά σου όπως η Marie Kondo

Πριν 2 ώρες

Κάνε το boudoir σου παράδεισο

Βραστό αυγό: μάθε να το κάνεις σωστά

Πριν 2 ώρες

Ακόμη κι αυτό έχει τα σημεία-κλειδιά του

Γιατί νυστάζουμε μετά το φαγητό;

Χτες

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;

Να τι κάνει η κοκαΐνη στον εγκέφαλο

Χτες

Η άγνωστη ως τώρα επίδρασή της

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.