E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι των απατεώνων, για να κλέβουν τους τουρίστες

Διαβάστε για να είστε υποψιασμένοι

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι των απατεώνων, για να κλέβουν τους τουρίστες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Οι πόλεις που δέχονται μαζικά τουρίστες, έχουν αναπόφευκτα και ένα δίκτυο απατεώνων που κλέβουν αντικείμενα και μικροποσά από ανυποψίαστους ταξιδιώτες. Κάθε χώρα έχει τους δικούς της, ειδικούς πλέον, που έχουν κάνει την κλοπή, επιστήμη και οι πολυσύχναστοι δρόμοι των μεγάλων πόλεων φιλοξενεί πολλούς από αυτούς, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

"Το χρυσό δαχτυλίδι"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα το συναντήσετε σίγουρα στη Ρώμη. Ένας Ιταλός θα τρέξει πίσω σας, θα φωνάζει, και όταν του μιλήσετε θα σας πει ότι μάλλον αυτό το χρυσό δαχτυλίδι έπεσε από εσάς. Εσείς βέβαια, θα αρνηθήτε, αλλά αυτός θα επιμείνει ότι ήταν μοιραίο, να καταλήξει το δαχτυλίδι σε εσάς ζητώντας σας κάποιο μικροποσό, συνήθως 20 ευρώ. Φυσικά το δαχτυλίδι είναι ψεύτικο, αλλά ακόμα και αν αρνηθείτε να το πάρετε και να δώσετε τα λεφτά, ο κλέφτης θα προσπαθήσει να σας πλησιάσει αρκετά, ώστε να αρπάξει κάτι από τη τσάντα σας.

"Η Απάτη της Δωρεάς για άτομα με ειδικές ανάγκες"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνηθίζεται σε χώρες όπως η Τσεχία, Ρουμανία, Ουγγαρία, όπου σε πλησιάζουν πάντα καλοντύμενοι νεαροί, που προσπαθούν να σε πείσουν να υπογράψεις για μια εκστρατεία ύπερ κάποιας ομάδας ατόμων με ειδικές ανάγκες. Αφού υπογράψεις καλοπροαίρετα, σου ζητούν χρήματα, αν δώσεις το σίριαλ λήγει εκεί. Αν όμως αρνηθείς σε απασχολούν όσο περισσότερο γίνεται, για να αδειάσει κάποιος συνεργάτης τους τις τσέπες σας.

"Το σπρώξιμο στο Μετρό"

Ειδικοί στις κλοπές του Μετρό οι Ιταλοί. Με εκπαίδευση από τους Ρομά που έχουν εγκατασταθεί έξω από τα μεγάλα αστικά κέντρα, σε κάθε μετρό θα δείτε δεκάδες νεαρούς, ώστε να μην μπορείτε να υποψιαστείτε ότι μπορεί να είναι κλέφτες, και σε κάθε στάση του μέτρο, τόσο στην έξοδο, όσο και στην είσοδο, θα δείτε άτομα να πέφτουν "τυχαία" πάνω σας. Μέχρι να αντιληφθείτε τι έχει συμβεί, το πορτοφόλι σας έχει κάνει φτερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Θες να πάμε για ποτό;"

Απευθύνεται σε ανδροπαρέες, που δείχνουν ότι ψάχνουν κάποιο μαγαζί για ποτό ή καφέ. Ξαφνικά σας πλησιάζουν δύο γυναίκες, πάντα εμφανίσιμες και προκλητικά ντυμένες, και σας λένε ότι και αυτές σήμερα έφθασαν στη πόλη που είστε. Σας προτείνουν να πάτε για ποτό μαζί, εσείς νιώθετε Αλέν Ντελόν, και καταλήγετε να πίνετε ποτό σε ένα σκοτεινό μαγαζί με θηριώδεις μπράβους, και όταν ο λογαριασμός έρχεται φουσκωμένος, εσείς δέχεστε να πληρώσετε το υπέρογκο ποσό για να αποφύγετε τα χειρότερα. Οι χώρες που ειδικεύονται σε αυτό το κόλπο, είναι η Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Τσεχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Αν θες να αποφύγεις να πληρώσεις ακριβά το ταξί, συνήθως χάνεις περισσότερα"

Τα ταξί στον υπόλοιπο κόσμο είναι συνήθως ακριβότερα, και κάθε τουρίστας θα προσπαθήσει να γλυτώσει χρήματα, μπαίνοντας σε πειρατικά ταξί. Πειρατικά ταξί λέγονται τα οχήματα ιδιωτών, που χωρίς άδεια προσφέρονται να μεταφέρουν τουρίστες από το αεροδρόμιο έναντι αμοιβής, σχεδόν στη μισή τιμή από τα κανονικά ταξί.

Πρώτον από προσωπική εμπειρία, καλύτερα χαρίστε τα λεφτά σας σε κάποια φιλανθρωπία και περπατήστε μέχρι το κέντρο, παρά να μπείτε σε ένα από αυτά τα ταξί.

Το καλό σενάριο είναι να σταματήσετε για βενζίνη σε κάποιο βενζινάδικο που συνεργάζεται με τους κλέφτες, και όταν εσείς απλά χαζεύετε γύρω σας, να αδειάσουν τις βαλίτσες σας από πολύτιμα αντικείμενα. Σενάριο δεύτερο όταν φτάσετε κόντα στο προορισμό σας και ποτέ ακριβώς στον προορισμό σας, να κληθείτε να πληρώσετε το διπλάσιο ποσό από αυτό που συμφωνήσατε, καθώς εσείς δεν "καταλάβατε καλά".

Extra tips

Τα φανάρια στο Βελιγράδι είναι ο νούμερο 1 τόπος όπου γίνονται οι κλοπές, είναι καταπληκτικοί πορτοφολάδες. Στο Ντουμπάι ζητήστε κατάλογο, αλλιώς φροντίστε να έχετε πάνω σας μια περιουσία.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.