Τι να φάτε σήμερα: Ομελέτα με πατάτες
Μια οικονομική και νόστιμη συνταγή που λατρεύουν όλοι
The Hungry Bites
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Διάσημη συνταγή της Μεσογείου που τρώνε από την Κρήτη μέχρι τις Ισπανικές ακτές. Στην Κρήτη συγκεκριμένα θα ακούσετε να αποκαλούν αυτή την πεντανόστιμη ομελέτα, "σφουγγάτο". Μια οικονομική και νόστιμη συνταγή που λατρεύουν όλες οι ηλικίες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Ελαιόλαδο, αρκετό ώστε να καλύψει τις πατάτες
- 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε μέτριες λωρίδες
- 5-6 μεγάλα αυγά
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Θα χρειαστούμε ένα βαθύ τηγάνι διαμέτρου 22cm τουλάχιστον
Πάμε να μαγειρέψουμε:
- Αλατίζουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις πατάτες, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και τηγανίζουμε για 20 λεπτά περίπου. Το πρώτο ανακάτεμα το κάνουμε μετά τα πρώτα 10 λεπτά τηγανίσματος.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, τον μαϊντανό (αν αποφασίσουμε να βάλουμε) και πολύ λίγο νερό. Χτυπάμε δυνατά με ένα πηρούνι.
- Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε πιάτο και σουρώνουμε προσεκτικά σε πυρίμαχο μπολ το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι. Επαναφέρουμε τις πατάτες στο τηγάνι, τις στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατέυουμε ελαφρώς με την σπάτουλα και φροντίζουμε τα αυγά και οι πατάτες να απλωθούν ομοιόμορφα.
- Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 6-8 λεπτά. Στη συνέχεια καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα. Μαγειρεύουμε για ακόμη 5-6 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
Πριν 235 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Καρπούζι με φέτα στην πιο λαχταριστή εκδοχή!
Food
Πριν 246 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
Πριν 245 εβδομάδες
Τραγανά φιλετάκια κοτόπουλο στο φούρνο για να τσιμπάτε με την παρέα
Food
Πριν 229 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα
Food
Πριν 245 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Κοτόπουλο α λα σπανακόπιτα που τρώγεται και κρύο!
Food
Πριν 245 εβδομάδες
Ελληνική φριτάτα φούρνου για να πάει καλά η εβδομάδα
Food
Πριν 232 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Οικονομικές αράβικες πιτούλες, ιδανικές για παραλία
Food
Πριν 244 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Το πιο νόστιμο σκορδόψωμο, έτοιμο σε 15 λεπτά
Food
Πριν 244 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα, έτοιμη σε 3 βήματα
Food
Πριν 244 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης που προοριζόταν για μαυσωλείο, αλλά δεν έγινε ποτέ
Food
Σήμερα
Είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν κλειστό για 40 χρόνια
Αγχος του ύπνου: Τι είναι και πώς να το αντιμετωπίσεις
Food
Σήμερα
Το άγχος του ύπνου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ευεξία και την ποιότητα ζωής, αλλά δεν χρειάζεται να ελέγχει τις νύχτες σας.
Τι προτείνουν οι ειδικοί αν θες περισσότερο σeξ στη ζωή σου
Food
Σήμερα
Τελικά, η γοητεία του πάθους δεν πηγάζει από το απρόβλεπτο του;
Ζώδια Εβδομάδας: Ανησυχίες, ντροπές και πολλά κομπλιμέντα
Food
Χτες
Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!
To μυστικό για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια
Food
Χτες
Τι κι αν έχουν αρκετές θερμίδες, τα καλαμαράκια είναι το φαγητό που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί!
Έξυπνα tips για να απολυμάνετε σωστά το μπάνιο σας
Food
Χτες
Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός
Σε αυτό το χωριό ζουν «πραγματικές Ραπουνζέλ»
Food
Προχτές