Τι να φάτε σήμερα: Μαροκινό ρύζι
Αρωματικό, πλούσιο σε γέυση ρύζι που τρώγεται ως συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Το Μαροκινό πιλάφι είναι ίσως το πιο αρωματικό συνοδευτικό. Το ρύζι μπασμάτι μπλέκει τη γεύση του με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για 5 μερίδες θα χρειαστούμε:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. μπαχάρι
- 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο (ή 2-3 ολόκληρα)
- 1/4 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- αλατοπίπερο
- 2 κούπες ρύζι μπασμάτι
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο (ή απλώς σκέτο νερό)
- 1/4 κ.γ. κρόκο κοζάνης (σαφράν)
- 3 χουρμάδες, ψιλοκομμένους
- 3 αποξηραμένα βερύκοκα, ψιλοκομμένα
- 1/4 κούπα σταφίδες, ψιλοκομμένες
- 1/4 κούπα αμύγδαλα, θρυμματισμένα
Πάμε να το ετοιμάσουμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε κύμινο, μπαχάρι, γαρύφαλο, κάρδαμο, ξυλακι κανέλας, φύλλα δάφνης, πιπέρι και ρύζι κι ανακατεύουμε ωσότου πάρει ένα άσπρο χρώμα, για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό, αλάτι και κρόκο κοζάνης, σκεπάζουμε με το καπάκι και περιμένουμε ωσότου πάρει βράση. Μειώνουμε αισθητά την ένταση της εστίας στο χαμηλό και περιμένουμε να απορροφηθεί όλο το νερό χωρίς να ανακατεύουμε, για περίπου 10-14 λεπτά.
- Σβήνουμε την εστία, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά με ένα πηρούνι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 15 -20 λεπτά.
Για πιο "al dente" αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε 2 1/2 κούπες νερό.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
Πριν 240 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Καρπούζι με φέτα στην πιο λαχταριστή εκδοχή!
Food
Πριν 251 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
Πριν 250 εβδομάδες
Τραγανά φιλετάκια κοτόπουλο στο φούρνο για να τσιμπάτε με την παρέα
Food
Πριν 235 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα
Food
Πριν 250 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Κοτόπουλο α λα σπανακόπιτα που τρώγεται και κρύο!
Food
Πριν 250 εβδομάδες
Ελληνική φριτάτα φούρνου για να πάει καλά η εβδομάδα
Food
Πριν 237 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Οικονομικές αράβικες πιτούλες, ιδανικές για παραλία
Food
Πριν 249 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Το πιο νόστιμο σκορδόψωμο, έτοιμο σε 15 λεπτά
Food
Πριν 249 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα, έτοιμη σε 3 βήματα
Food
Πριν 249 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Ομελέτα με πατάτες
Food
Πριν 249 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή
Food
Πριν 9 ώρες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου
Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει
Food
Πριν 9 ώρες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις
Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις
Food
Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο
Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;
Food
Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα
Το σοκολατένιο κέικ της Audrey Hepburn που άφησε εποχή: Αυτή είναι η συνταγή
Food
Προχτές
Πανεύκολο και οικονομικό
Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους
Food
Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό
Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό
Food
Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο
Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας
Food
Προχτές
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts
Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα
Food
Πριν 3 μέρες
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά
4 εναλλακτικές χρήσεις για το λάδι καρύδας που μάλλον δεν γνώριζες
Food
Πριν 4 μέρες