Style, Ομορφιά, Σχέσεις, Celebs
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Γιατί η μελιτζάνα αυτή την περίοδο είναι στα καλύτερα της

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 19/7/2019 | 13:34

Η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με την αγαπημένη μελιτζάνα! Ακολυθήστε την παρακάτω συνταγή ή προσθαφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τα γούστα σας. Το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει!

Θα χρειαστούμε:

3 μέτριες μελιτζάνες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την γέμιση:

100 γρ. κινόα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα (πολτοποιημένα)
1/4 κ.σ. κουρκουμάς
1/4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. τόφου ή ένα τυρί όπως φέτα ή μοτσαρέλα (τριμένα ή θρυμματισμένα)
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι

Για τα τραγανά λαχανικά:

1 πατζάρι, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
2 καρότα, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

  1. Πλένουμε και μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό η ζωμό. Σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και το αλάτι.
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες με πάχος 4 χιλιοστών. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές από κάθε φέτα με το μίγμα ελαιόλαδου που φτιάξαμε προηγουμένως.
  4. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι-σχάρα ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να γίνουν μαλακές και να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  5. Για την γέμιση, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ωσότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  6. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι και τσίλι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
  7. Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το γκάραμ μασάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  8. Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ξύλο κοπής, βάζουμε μια γεναία δόση γέμισης και τυλίγουμε.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα καλύτερα μυστικά διατροφής των celebrities

Food Σήμερα

Δοκίμασε τις συμβουλές τους και δεν θα χάσεις

Τα ζώδια σήμερα: 20 Φεβρουαρίου

Food Σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Οι νέες εντυπωσιακές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών

Food Σήμερα

Οι αποχρώσεις που κάνουν τη διαφορά

Διάλεξε συνδυασμό χρωμάτων και θα μάθεις κάτι για την προσωπικότητά σου

QUIZ Food Σήμερα

Τα χρώματα αποκαλύπτουν κάτι για σένα

Τσικνοπέμπτη: BBQ σαν επαγγελματίες... στο σπίτι!

Food Σήμερα

Απογειώστε το BBQ με τις συμβουλές των ειδικών του ERGON Αγορά

Οι λόγοι που οδηγούν το κάθε ζώδιο στον χωρισμό

Food Σήμερα

Γιατί ο κάθε αστερισμός έχει την δική του προσωπικότητα

Τα ζώδια σήμερα: 19 Φεβρουαρίου

Food Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Ιnfluencer δείχνει το πρόσωπό της πριν και μετά το μακιγιάζ

Food Χτες

Η Lex Gillis είναι μια από τις πιο γνωστές influencers

Πώς η μπαλαρίνα κάνει πιρουέτα και δε ζαλίζεται;

Food Χτες

Δεν πέφτουν. Πώς γίνεται αυτό;

5 πράγματα που δείχνουν πως δεν σε θέλει πραγματικά

Food Προχτές

Μήπως συμβαίνουν και απλώς δεν τα προσέχεις;

Τα ζώδια σήμερα: 18 Φεβρουαρίου

Food Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Kι όμως αυτό το χρώμα είναι το απόλυτο color trend της σεζόν

Food Προχτές

Αυστηρό αλλά και τόσο βολικό που δεν θα ξεκολλήσεις από αυτό

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.