Το Ελληνικό Καλοκαίρι που Αγαπάμε!
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Γιατί η μελιτζάνα αυτή την περίοδο είναι στα καλύτερα της

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 19/7/2019 | 13:34

Η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με την αγαπημένη μελιτζάνα! Ακολυθήστε την παρακάτω συνταγή ή προσθαφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τα γούστα σας. Το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει!

Θα χρειαστούμε:

3 μέτριες μελιτζάνες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την γέμιση:

100 γρ. κινόα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα (πολτοποιημένα)
1/4 κ.σ. κουρκουμάς
1/4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. τόφου ή ένα τυρί όπως φέτα ή μοτσαρέλα (τριμένα ή θρυμματισμένα)
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι

Για τα τραγανά λαχανικά:

1 πατζάρι, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
2 καρότα, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

  1. Πλένουμε και μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό η ζωμό. Σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και το αλάτι.
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες με πάχος 4 χιλιοστών. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές από κάθε φέτα με το μίγμα ελαιόλαδου που φτιάξαμε προηγουμένως.
  4. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι-σχάρα ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να γίνουν μαλακές και να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  5. Για την γέμιση, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ωσότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  6. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι και τσίλι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
  7. Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το γκάραμ μασάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  8. Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ξύλο κοπής, βάζουμε μια γεναία δόση γέμισης και τυλίγουμε.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτές είναι οι τροφές που ενισχύουν τη συγκέντρωση

Food Σήμερα

Μήπως να ξανασκεφτείτε τι βάζετε στο πιάτο σας;

Τα ζώδια σήμερα: 20 Σεπτεμβρίου

Food Σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Το να κοιμόμαστε πριν τα μεσάνυχτα είναι τελικά πιο σημαντικό από όσο νομίζαμε

Food Χτες

Η συνήθεια να ξαπλώνουμε αργά για ύπνο το βράδυ μπορεί να είναι πολύ ανθυγιεινή

Τα ζώδια σήμερα: 19 Σεπτεμβρίου

Food Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Η σκοτεινή πλευρά των Harajuku Girls που λίγοι γνωρίζουν

Food Χτες

Η τρομακτική μόδα που ξεκίνησε στην Ιαπωνία

10 κόλπα για να μπεις σε φόρμα σε μόλις 10 μέρες

Food Χτες

Ποτέ δεν είναι αργά για αυτοβελτίωση

Πως είναι να ταξιδεύεις στη νέα και πολυτελέστατη πρώτη θέση της Emirates

Food Χτες

Κατά πάσα πιθανότητα ελάχιστοι θα το δουν από κοντά

9+1 συμπεριφορές που είναι προσβλητικές σε άλλες χώρες

Food Χτες

Ενημερώσου για καλό και για κακό πριν ταξιδέψεις, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Ήξερες ότι το ποπ κορν είναι superfood;

Food Χτες

Δες γιατί πρέπει να το εντάξεις στην διατροφή σου

Τα ζώδια σήμερα: 18 Σεπτεμβρίου

Food Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτά είναι τα φρούτα που πρέπει να φας τώρα

Food Προχτές

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Σεπτεμβρίου

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.