Style, Ομορφιά, Σχέσεις, Celebs
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Γιατί η μελιτζάνα αυτή την περίοδο είναι στα καλύτερα της

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 19/7/2019 | 13:34

Η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με την αγαπημένη μελιτζάνα! Ακολυθήστε την παρακάτω συνταγή ή προσθαφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τα γούστα σας. Το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει!

Θα χρειαστούμε:

3 μέτριες μελιτζάνες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την γέμιση:

100 γρ. κινόα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα (πολτοποιημένα)
1/4 κ.σ. κουρκουμάς
1/4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. τόφου ή ένα τυρί όπως φέτα ή μοτσαρέλα (τριμένα ή θρυμματισμένα)
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι

Για τα τραγανά λαχανικά:

1 πατζάρι, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
2 καρότα, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

  1. Πλένουμε και μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό η ζωμό. Σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και το αλάτι.
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες με πάχος 4 χιλιοστών. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές από κάθε φέτα με το μίγμα ελαιόλαδου που φτιάξαμε προηγουμένως.
  4. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι-σχάρα ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να γίνουν μαλακές και να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  5. Για την γέμιση, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ωσότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  6. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι και τσίλι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
  7. Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το γκάραμ μασάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  8. Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ξύλο κοπής, βάζουμε μια γεναία δόση γέμισης και τυλίγουμε.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 6 Δεκεμβρίου

Food Πριν λίγο

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

Food Πριν λίγο

΄Με χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι, σκέτη απόλαυση

H οικονομική καφετιέρα για επαγγελματικό espresso στο σπίτι

Food Πριν λίγο

Και με δώρο 30 ευρώ σε κάψουλες Nespresso

To αγαπημένο trend της εποχής είναι αυτό το φόρεμα

Food Πριν λίγο

Πώς να το φορέσεις για να αναδειχτεί σωστά

Τα ζώδια σήμερα: 5 Δεκεμβρίου

Food Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Να τι συμβαίνει όταν «πονάνε» τα μαλλιά μας

Food Χτες

Το επιβεβαιώνει και η επιστήμη - Τι προκαλεί την ευαισθησία στο τριχωτό κεφαλής;

Η πιο απλή μανιταρόσουπα με υλικά που έχετε στο σπίτι

Food Χτες

Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο που θα γίνει η πιο εύκολη και καθημερινή σας συνταγή.

4+1 τρόποι για να μειώσεις τις περιττές σπατάλες τα Χριστούγεννα

Food Χτες

Γιατί όλες ψωνίζουμε πολύ αυτό το διάστημα, τόσο για τους άλλους όσο και για εμάς

10 πράγματα που δεν μπορεί να αποχωριστεί η Γεωργία Κωτσιοπούλου

Food Χτες

Τι δεν μπορεί να αποχωριστεί, τι χρησιμοποιεί κάθε μέρα και τι της είναι απολύτως απαραίτητο;

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.