Style, Ομορφιά, Σχέσεις, Celebs
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Παντσανέλα, η καλοκαιρινή σαλάτα που λατρεύουν οι Ιταλοί

Τι να φάτε σήμερα: Παντσανέλα, η καλοκαιρινή σαλάτα που λατρεύουν οι Ιταλοί

Η αποθέωση της τομάτας σε μια πανεύκολη συνταγή

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 23/7/2019 | 00:50

Αυτή η δημοφιλής ιταλική σαλάτα είναι η τέλεια προσθήκη σε κάθε καλοκαιρινό γεύμα ή μπάρμπεκιου. Τα ξεροψημένα, τραγανά κομμάτια ψωμιού εμπλουτισμένα με απαλή γεύση και άρωμα σκόρδου και βουτύρου την κάνουν πραγματικά ακαταμάχητη. Η γνωστή σε όλους ως "παντσαρέλα".

Θα χρειαστούμε:

  • 1/2 φρατζόλα τσιαπάτα, κομμένο σε κύβους
  • 400 γρ. τοματίνια ή 2-3 μεγάλες τομάτες
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο, για το ψωμί
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα μαϊντανό
  • 8 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ντρέσινγκ
  • αλατοπίπερο

Πάμε να τη φτιάξουμε:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
  2. Ζεσταίνουμε τη μισή κούπα ελαιόλαδο που έχουμε υπολογίσει για τα κομμάτια ψωμιού μαζί με το βούτυρο, σε ένα πυρίμαχο τηγάν, κατάλληλο για φούρνο, σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και τα κομμάτια ψωμιού και ανακατεύουμε καλά.
  4. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο όπου ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το ψωμί και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Στο μεταξύ, προετοιμάζουμε τα τοματίνια, κόβοντας τις στη μέση ή αν χρησιμοποιούμε τομάτες, τις κόβουμε σε μέτριους κύβους.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τις τομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι.
  7. Συνδυάζουμε το ξύδι με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε το μείγμα στη σαλάτα. Ανακατεύουμε.
  8. Προσθέτουμε το ψωμία και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπάρχει οpγασμός χωρίς σeξ;

Food Σήμερα

Και όμως υπάρχει...

Διάσημες influencers σου δείχνουν τα trends του μήνα

Food Σήμερα

Τσάντες, φορέματα, γυαλιά ηλίου

Νu‑minimalism, η τάση που ακολουθούν τα ψαγμένα κορίτσια τώρα

Food Σήμερα

Είναι όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία

Τι προκαλεί στη θάλασσα το αντηλιακό που φοράμε

Food Σήμερα

Είναι γνωστές οι πιθανές επιβλαβείς επιπτώσεις που έχουν για τα κοράλλια και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς

Τα αντικείμενα που απαγορεύεται ρητά να βάλεις στον... kόλπο σου

Food Σήμερα

Προστάτευσε τον από τις απειλές

Μήπως το κλιματιστικό απειλεί την υγεία σας;

Food Χτες

Η νόσος των λεγεωνάριων

Το πιο τρελό ποτό που είδες ποτέ έχει πάνω του ένα ολόκληρο γεύμα

Food Χτες

Είναι ό,τι πιο μουρλό είδαμε τελευταία και βρίσκεται στο Τέξας

Η πόλη που ψηφίστηκε ως η καλύτερη σε όλο τον κόσμο και δεν ξέρετε

Food Χτες

Η καλύτερη πόλη του κόσμου σύμφωνα με τα διεθνή βραβεία Travel + Leisure World’s Best Awards

To πιο εντυπωσιακό καλοκαιρινό γλυκό με λίγα υλικά

Food Χτες

Φτιάξε στο πι και φι το πιο λαχταριστό Banoffee όπως η Melisoula

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.