Μένουμε Ασφαλείς - Μένουμε Περίφανοι
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με σως ταχίνι

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με σως ταχίνι

Έντονες γέυσεις και αρώματα σε μια γευστική πανδαισία

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 24/7/2019 | 00:03

Κομμάτια κοτόπουλα μαριναρισμένα με μεσογειακό τρόπο χρησιμοποιώντας μπαχαρικά, σκόρδο, λάιμ και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συνοδευόμενα με πολύχρωμα λαχανικά. Η απόλυτη τελειότητα!

Θα χρειαστούμε:

  • 2 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/4 κ.σ. κάρδαμο τριμμένο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 15 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 3-4 λάιμ, στυμμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

για την σως ταχίνι:

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 3/4 κούπα ταχίνι
  • 1/2 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ (ή λεμόνι αν προτιμάτε)
  • 1/4 κούπα κρύο νερό, ή περισσότερο αν χρειαστεί

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

για την σως ταχίνι:

  1. Χτυπάμε σε γουδί τις σκελίδες σκόρδο με το αλάτι ώσπου να γίνουν πάστα (εναλλακτικά περάστε το σκόρδο από πολοτποιητή σκόρδου κι ανακατέχτε το με το αλάτι).
  2. Προσθέτουμε την πάστα σκόρδου, το ταχίνι και τον χυμό λάιμ στο μούλτι. Προσθέστε το νερό ή όσο χρειαστεί για να πετύχετε την σωστή πυκνότητα.

για τα σουβλάκια:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε πάπρικα, θυμάρι, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο και αλατοπίπερο ώστε να φτιάξετε το μείγμα μπαχαρικών. Αναμειγνύουμε με αυτό τα κομμάτια κοτόπουλο.
  2. Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλο σε βαθύ πιάτο με τις φέτες κρεμμυδιού με το ελαιόλαδο. Συνδυάζουμε το πολτοποιημένο σκόρδο με το χυμό λάιμ και το προσθέτουμε στο ίδιο πιάτο. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες.
  3. Λίγο πριν τα ψήσουμε, βάζουμε το κοτόπουλο, όλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ξύλινα σουβλάκια (αφου πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε νερό για μια ώρα)
  4. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε γκριλιέρα, τηγάνι-σχάρα ή μπάρμπεκιου για 10-15 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με πίτες και την σως ταχίνι.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάρε ιδέες για 60s styling από την πιο κομψή σειρά του Netflix

Food Πριν 9 ώρες

Το Coisa Mais Linda είναι σαν πίνακας ζωγραφικής

Τα ζώδια σήμερα: 13 Ιουλίου

Food Πριν 9 ώρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Ασχημα νέα για τους μονογαμικούς

Food Πριν 9 ώρες

Νέα έρευνα βάζει βόμβα στις σχέσεις

2+1 βασικοί λόγοι που δεν αφήνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν

Food Πριν 9 ώρες

Τι κάνεις λάθος και δεν μπορείς να τα δεις να μεγαλώνουν

Οι τρεις γυναίκες του ζωδιακού που δεν μπορεί να απαρνηθεί κανένας άντρας

Food Πριν 9 ώρες

Είναι οι απόλυτες θεές του αισ8ησιασμού

Τα ζώδια σήμερα: 12 Ιουλίου

Food Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Πώς να φορέσεις ένα απλό φανελάκι με δεκάδες τρόπους

Food Χτες

Θα σε βολέψει και θα το φορέσεις με τα πάντα

4+1 διάσημες αναλύουν λεπτομερώς τι τρώνε μέσα σε μια μέρα

Food Χτες

Μήπως αυτά είναι τα μυστικά τους για να μην παχαίνουν;

Τα ωραιότερα κουρέματα για σγουρά μαλλιά

Food Χτες

Πως να δείξεις ακόμα πιο εντυπωσιακή

Oι πιο σικ Γαλλίδες που πρέπει να ακολουθήσεις στο Instagram

Food Χτες

Τα κορίτσια από το Παρίσι ξέρουν από στυλ

Οι 5 τροφές που σου κόβουν αμέσως την πείνα

Food Χτες

Μια μικρή ποσότητα αρκεί για να σε χορτάσει

Τα ζώδια σήμερα: 11 Ιουλίου

Food Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.