E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με σως ταχίνι

Έντονες γέυσεις και αρώματα σε μια γευστική πανδαισία

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με σως ταχίνι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 24/7/2019 | 00:03

Κομμάτια κοτόπουλα μαριναρισμένα με μεσογειακό τρόπο χρησιμοποιώντας μπαχαρικά, σκόρδο, λάιμ και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συνοδευόμενα με πολύχρωμα λαχανικά. Η απόλυτη τελειότητα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα χρειαστούμε:

  • 2 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/4 κ.σ. κάρδαμο τριμμένο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 15 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 3-4 λάιμ, στυμμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

για την σως ταχίνι:

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 3/4 κούπα ταχίνι
  • 1/2 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ (ή λεμόνι αν προτιμάτε)
  • 1/4 κούπα κρύο νερό, ή περισσότερο αν χρειαστεί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

για την σως ταχίνι:

  1. Χτυπάμε σε γουδί τις σκελίδες σκόρδο με το αλάτι ώσπου να γίνουν πάστα (εναλλακτικά περάστε το σκόρδο από πολοτποιητή σκόρδου κι ανακατέχτε το με το αλάτι).
  2. Προσθέτουμε την πάστα σκόρδου, το ταχίνι και τον χυμό λάιμ στο μούλτι. Προσθέστε το νερό ή όσο χρειαστεί για να πετύχετε την σωστή πυκνότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

για τα σουβλάκια:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε πάπρικα, θυμάρι, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο και αλατοπίπερο ώστε να φτιάξετε το μείγμα μπαχαρικών. Αναμειγνύουμε με αυτό τα κομμάτια κοτόπουλο.
  2. Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλο σε βαθύ πιάτο με τις φέτες κρεμμυδιού με το ελαιόλαδο. Συνδυάζουμε το πολτοποιημένο σκόρδο με το χυμό λάιμ και το προσθέτουμε στο ίδιο πιάτο. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες.
  3. Λίγο πριν τα ψήσουμε, βάζουμε το κοτόπουλο, όλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ξύλινα σουβλάκια (αφου πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε νερό για μια ώρα)
  4. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε γκριλιέρα, τηγάνι-σχάρα ή μπάρμπεκιου για 10-15 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με πίτες και την σως ταχίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μνημείο στην Αθήνα που όλοι ξεχνούν να επισκεφτούν

Food Σήμερα

Κι όμως, περνάμε καθημερινά από εκεί!

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Food Σήμερα

Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Tι μπορείς να τρως το βράδυ που να βοηθά να έχεις έναν ήσυχο ύπνο

Food Σήμερα

Ό,τι τρως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου

Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια

Food Χτες

Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση

Τι είναι το Σύνδρομο του Βαμπίρ

Food Χτες

Τα βαμπίρ είναι αληθινά ...κάποιες φορές!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Food Χτες

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στα δόντια

Food Προχτές

Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε;

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Food Προχτές

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Food Πριν 3 μέρες

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.