E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Adults in the Room: Το τρέιλερ της ταινίας του Γαβρά για Βαρουφάκη ‑ Τσίπρα

Η ταινία έκανε απόψε πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας

Adults in the Room: Το τρέιλερ της ταινίας του Γαβρά για Βαρουφάκη ‑ Τσίπρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας έκανε σήμερα η ταινία, «Ενήλικοι στην Αίθουσα» (Adults In The Room) του Κώστα Γαβρά με θέμα τους πρώτους έξι μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τη διαπραγμάτευση του Γιάνη Βαρουφάκη. Τον Γιάνη Βαρουφάκη (τον υποδύεται ο Χρήστος Λούλης), στου οποίου το βιβλίο (σ.σ. «Ενήλικοι στο δωμάτιο»), βασίζεται το σενάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ταινία - με διάρκεια επιπλέον των δύο ωρών - καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες των παρασκηνίων στις Βρυξέλλες, την Αθήνα και αλλού. Φτάνει μέχρι την περίοδο του δημοψηφίσματος «ναι» ή «όχι» και κλείνει με μια αίσθηση πίκρας, καθότι η κρίση συνεχίζεται και ο λαός εξακολουθεί ηρωικά να επιβιώνει.

Μια πρώτη γεύση για την ταινία, που θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, παίρνουμε από το trailer που κυκλοφόρησε χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέντευξη Tύπου που έδωσαν στη Μόστρα, μετά την πρώτη δημοσιογραφική προβολή της ταινίας, ο Κώστας Γαβράς, η σύζυγός του παραγωγός Μισέλ Ρέι-Γαβρά και οι συνεργάτες τους - ο Χρήστος Λούλης που υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης που ενσαρκώνει τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Βαλέρια Γκολίνο που ερμηνεύει τη Δανάη Στράτου, ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικοσυνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά που υπογράφει το μουσικό σάουντρακ – καταγράφηκαν και τα πρώτα πολιτικά σχόλια εκ μέρους του διεθνούς μας δημιουργού.

«Η ευρωπαϊκή Αριστερά απέτυχε παντού» δήλωσε ο Κώστας Γαβράς σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη μετατρέπεται σε νεοφιλελεύθερη αυτοκρατορία». «Πρέπει να σκεφτούμε τι είναι η Αριστερά. Για μένα δεν είναι οι άνθρωποι, αλλά ιδέες για την κοινωνία, μια φιλοσοφία ζωής. Και αυτή τη φιλοσοφία την εμπιστευτήκαμε σε άνδρες που απέτυχαν», τόνισε.

Ο ίδιος σχολίασε ότι η ιδέα για μια ταινία για την ελληνική κρίση υπήρχε ήδη από το 2007, όταν ο Πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι, τον είχε προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα οδεύει προς την καταστροφή. «Μου εξήγησε ακριβώς τι θα συνέβαινε και δυο χρόνια αργότερα, πράγματι, ξεκίνησε η κρίση. Άρχισα να συλλέγω πληροφορίες για να καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Στο κεφάλι μου είχα την ιδέα να κάνω μια ταινία για το θέμα, χωρίς να έχω μια δραματική κατεύθυνση ακόμα, ώσπου η Μισέλ μου έστειλε ένα άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη και είπα, αυτό είναι η ταινία», αποκάλυψε ο Κώστας Γαβράς προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις του με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κράτησαν τρία χρόνια κατά τα οποία λάμβανε σταδιακά κεφάλαια του βιβλίου από τα οποία και διαμορφώθηκε το σενάριο, μετά την ολοκλήρωση του «Adults In The Room».

Το βράδυ του Σαββάτου, στην ίδια αίθουσα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη προβολή της ταινίας, παρουσία του Κώστα Γαβρά και των συντελεστών της.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Σήμερα

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Τα πέταξε όλα στην παραλία

Σήμερα

«Το καλύτερο στις διακοπές μου ήταν ότι ήμουν γυμνή στο νερό»

Ήταν μαζί 3 χρόνια: Αυτή τον λάτρευε, αυτός της ράγισε την καρδιά

Σήμερα

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μιας διαφήμισης κι όμως παρέμειναν φίλοι

Διάσημοι άντρες με κοιλιακούς «φέτες»

Σήμερα

Από έξι ο καθένας ...τουλάχιστον!

Οι γονείς παρέδωσαν τα παιδιά τους στην αστυνομία αφού... λήστεψαν τράπεζα!

Σήμερα

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν κάποιος άλλος εμπλέκεται στην περίεργη ληστεία

Τουρίστες έπαιξαν μπουνιές σε υψόμετρο 4.680 μέτρων για μια selfie

Χτες

Προσπαθούσαν να φτάσουν στην άκρη πλατώματος για να έχουν το καλύτερο δυνατό φόντο για τη selfie τους

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χτες

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.