Style, Ομορφιά, Σχέσεις, Celebs
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

4 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά τη μετακόμιση

4 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά τη μετακόμιση
NeONBRAND on Unsplash

Πώς, πότε και γιατί να τα κάνετε όλα;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ
Δημοσίευση 11/9/2019 | 17:28

Η μετάβαση σε μια νέα πόλη μπορεί να σας δώσει αυτή την αίσθηση αποπροσανατολισμού, αυτή την ανησυχητική αίσθηση ότι δεν ανήκετε πραγματικά εκεί. Ο χρόνος συχνά θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το αρχικό σοκ, αλλά οι περιόδους μετά την μετακόμιση μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολες στην αρχή, ειδικά εάν δεν έχετε απολύτως ιδέα τι πρέπει να κάνετε μετά από μια κίνηση.

Ωστόσο, η περίοδος μετεγκατάστασης δεν χρειάζεται να είναι σκληρή. Η παρακάτω λίστα ελέγχου θα σας δώσει καλές προτάσεις για το τι πρέπει να κάνετε μετά την μετακόμιση σε μια νέα κατοικία. Το θέμα είναι, ότι αν οργανώσετε το χρόνο σας σωστά, δεν θα πρέπει καν να αντιμετωπίσετε οποιεσδήποτε αγχωτικές ή συγκεχυμένες καταστάσεις. Είστε έτοιμοι για μερικές καταχωρίσεις στη λίστα ελέγχου;

Όταν γράφετε για μεταφορές αθήνα στο ίντερνετ να είστε έτοιμοι να λάβετε προσφορές από αρκετές εταιρείες μέχρι να καταλήξετε σε αυτή που σας ενδιαφέρει.

Ξέρετε ότι η αποσυσκευασία έρχεται στη συνέχεια, αλλά πώς θα μαθαίνετε τα μυστικά του νέου σας σπιτιού; Σίγουρα, θα πρέπει να αλλάξετε την ταχυδρομική σας διεύθυνση, αλλά έχετε βρει ακόμα καλούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης;

Τι πρέπει να κάνετε μετά από μια μετακόμιση; Πώς, πότε και γιατί να τα κάνετε όλα;

1. Οργανώστε το χρόνο μετακόμιση των μηνυμάτων σας

Με την ευκαιρία, οι επαγγελματίες μεταφορείς σας δεν σας επιβάρυναν, ​​έτσι δεν είναι; Η περίοδος μετακόμιση σας ξεκινά μόλις ξεπεράσετε το όριο του νέου σας σπιτιού ή διαμερίσματος. Πιθανότατα θα παρατηρήσετε ότι η πρώτη μέρα μετά τη μετάβαση σε ένα νέο σπίτι χαρακτηρίζεται κυρίως από μια αίσθηση ανακούφισης ότι η μετακόμιση του σπιτιού τελείωσε τελικά και τώρα μπορείτε τελικά να αποφύγετε αυτή τη νευρο-εξουθενωτική συσσώρευση του άγχους.

Δυστυχώς, λόγω του μεγάλου αριθμού πράξεων που πρέπει να κάνετε όταν μετακομίζετε σε μια νέα κατοικία, δεν θα έχετε αρκετό χρόνο για να είστε πολύ άνετοι, τουλάχιστον όχι ακόμα. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ σημαντικό να οργανώσετε τον χρόνο μετά τη μετεγκατάστασή σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θυμάστε πόσο πολύ το προσωπικό σας ημερολόγιο, σας έκανε να επωφεληθείτε από κάθε ώρα κάθε μέρα πριν από την κίνηση κατοικίας; Τώρα θα πρέπει να κάνετε κάτι πολύ παρόμοιο.

Ναι, εξετάστε το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ολοκαίνουργιας λίστας υποχρεώσεων που θα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν τώρα μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης. Νέες δουλειές στο σπίτι; Νέα καθήκοντα στην πόλη; Ο χρόνος σας έχει μεγάλη σημασία για να μην κάνετε τίποτα, οπότε κατεβείτε στη δουλειά.

2. Αποσυσκευάστε το βουνό των κιβωτίων

Ποια δωμάτια πρέπει να αποσυσκευάζονται πρώτα;

Εκτός από το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο, η κουζίνα πρέπει να είναι το επόμενο δωμάτιο για να αποσυσκευάσετε.

Αντίθετα με τη συσκευασία του σπιτιού σας για μια μετακόμιση, το καλύτερο πράγμα για την αποσυσκευασία είναι ότι μπορείτε πραγματικά να το τεντώσετε εγκαίρως και να το ολοκληρώσετε με πολύ πιο άνετο ρυθμό. Η αποσυσκευασία μετά τη μετακόμιση είναι σημαντική και η χρονοβόρα φύση της δεν πρέπει να υποτιμάται, αλλά δεν έχετε πραγματικά μια γρήγορη προσεγγιστική προθεσμία για να προσπαθήσετε να εμπλακεί τεαπεγνωσμένα.

Τα πρώτα κουτιά που θα πρέπει να αποσυσκευάσετε είναι τα κουτιά των απαραίτητων στοιχείων σας γεμάτα με αντικείμενα ύψιστης σημασίας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αρχίσετε να ανοίγετε όλα τα υπνοδωμάτια και τα κουζινικά που φέρουν ετικέτα, καθώς αυτά είναι τα δύο δωμάτια που σας συμβουλεύουμε να δημιουργήσετε με προτεραιότητα.

Ναι, η αποσυσκευασία είναι σίγουρα ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι. Το καλό εδώ είναι ότι είστε αυτός που ελέγχει την ταχύτητα αποσυσκευασίας για να ταιριάζει στις άμεσες ανάγκες σας.

3. Μάθετε τα μυστικά του νέου σας σπιτιού

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το νέο σας σπίτι θα είναι για σας άγνωστο έδαφος, οπότε ήρθε η ώρα να ξυπνήσετε τον εξερευνητή μέσα σας και να κάνετε μια εξερευνητική περιήγηση γύρω από την κατοικία. Αναζητήστε τυχόν σημάδια προϋπάρχουσας ζημιάς, επιθεωρήστε τους σωλήνες για διαρροές και κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για δυσάρεστα σημάδια μόλυνσης. Επίσης, εντοπίστε το κιβώτιο ασφαλειών και την κύρια βαλβίδα διακοπής νερού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και, στη συνέχεια, καταγράψτε τις μετρήσεις των μετρητών νερού και ηλεκτρικού ρεύματος

Και ενώ κάνετε αυτή την περιοδεία σας, πάρτε τις σημειώσεις για το κατά πόσον το νέο σας σπίτι είναι ή όχι ασφαλές από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση (κλοπή) ή από τις καταστρεπτικές δυνάμεις της Μητέρας Φύσης. Αν έχετε ένα μικρό παιδί, τότε η νέα κατοικία πρέπει να είναι σχολαστικά ασφαλής για τα παιδιά.

Είναι οι πόρτες και τα παράθυρα τόσο ασφαλή όσο μπορούν; Υπάρχουν εγκατεστημένοι ανιχνευτές καπνού; Τι γίνεται με τους βολικά τοποθετημένους πυροσβεστήρες σε κάθε όροφο; Περιττό να πούμε ότι όσο λιγότερα είναι τα μυστικά που έχει ο καινούργιος τόπος, τόσο καλύτερα είναι για εσάς.

4. Αλλαγή της ταχυδρομικής σας διεύθυνσης

Ανεξάρτητα από το εάν μετακομίσατε απλά σε άλλη περιοχή,  ή μετακομίσατε σε μια νέα πόλη στο ίδιο κράτος ή ολοκληρώσατε μια κίνηση σε χώρα, η ταχυδρομική διεύθυνση του νέου σας σπιτιού θα είναι διαφορετική. Και αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι αν δεν αφιερώσετε χρόνο για να αλλάξετε τη διεύθυνσή σας λίγο μετά την μετακόμιση του σπιτιού, θα συνεχίσετε να λαμβάνετε το κανονικό σας ταχυδρομείο στην παλιά σας διεύθυνση, κάτι που δεν είναι καλό.

Από όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι και δεν πρέπει να μείνει αργότερα η αλλαγή της διεύθυνσής σας. Αντ 'αυτού, το κάνετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να σχεδιάσεις από την αρχή τη ζωή σου

Σήμερα

Όσα σου προτείνει ο Νικόλας Ουρανός, Life & Relationship Coach

Τα ζώδια σήμερα: 26 Φεβρουαρίου

Σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αν δεν βγάζετε τα παπούτσια σας στο σπίτι, θα το μετανιώσετε πικρά

Σήμερα

Έρευνα αποκαλύπτει άσχημα νέα για τα μικρόβια που μεταφέρετε με τα υποδήματα σας

Τα ζώδια σήμερα: 25 Φεβρουαρίου

Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Vintage Girls: H μόδα στο Tik Tok που μας αρέσει

Χτες

Σίγουρα πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία σε αυτά τα κορίτσια

Ο μήνας που γεννήθηκες αποκαλύπτει τον πιο μεγάλο σου πόθο

Χτες

Αυτό που θέλεις πιο πολύ από όλα, αυτό που σε συγκινεί πιο βαθιά

Τα ζώδια σήμερα: 24 Φεβρουαρίου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Η Influencer που έβαψε το πρόσωπό της μισό ‑ μισό

Προχτές

Πώς βαφόμασταν το 2016 Vs πώς βαφόμαστε τώρα

Η βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο

Προχτές

Και μπορείς να την βρεις παντού

Γιατί ενώ τρως υγιεινά δεν πέφτει η ζυγαριά;

Προχτές

Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί τι κάνουμε λάθος και δεν χάνουμε βαρος;

Το κραγιόν που πρέπει να έχουν όλες οι ξανθές στο νεσεσέρ τους

Προχτές

Τους πάει τρελά και μπορούν να το φοράνε όλη την ημέρα

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.