Style, Ομορφιά, Σχέσεις, Celebs
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΚΕΡΔΙΣΤΕ: Πτήσεις Aegean με έκπτωση 40%

Τι να φάτε σήμερα: Σπιτική πίτσα μαργαρίτα

Τι να φάτε σήμερα: Σπιτική πίτσα μαργαρίτα

Πιο έυκολα και γρήγορα από ότι φαντάζεστε

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 14/9/2019 | 05:00

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 70 ml νερό χλιαρό
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

  • 2 μπάλες (περίπου 60 γρ.) μοτσαρέλα, στραγγισμένη, σε λεπτές φέτες
  • 1 δόση σάλτσα ντομάτας*

Πάμε να την ετοιμάσουμε:

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα αφρίσει λίγο η επιφάνεια του μείγματος).
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη είναι πιο σφιχτή, ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό. Αν όμως είναι πιο υδαρής, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη λαδώνουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξεσκεπάζουμε, την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά, να ξαναφουσκώσει.
  4. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 38 εκ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.

Για την επικάλυψη

  1. Προθερμαίνουμε καλά (για τουλάχιστον 10 λεπτά) τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
  2. Καλύπτουμε τη ζύμη ομοιόμορφα με σάλτσα ντομάτας, απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.

*Σάλτσα ντομάτας

  1. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε 2 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου για 15 δευτερόλεπτα.
  2. Ρίχνουμε αμέσως 3-4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
  3. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, ή ρίγανη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

4+1 τροφές που σε βοηθούν κάψεις περισσότερες θερμίδες

Food Πριν 10 ώρες

Ξεκίνα να τις καταναλώνεις και δε θα χάσεις

Απρόβλεπτοι παράγοντες που μπορεί να μειώσουν τη γονιμότητα σου

Food Πριν 10 ώρες

Καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σε βάλουν σε μπελάδες

Αυτές οι τροφές θα σε κάνουν να κοιμηθείς σαν πουλάκι

Food Πριν 10 ώρες

Αν υποφέρεις από αϋπνίες, θα σωθείς

Τα νόστιμα γεμιστά της Δευτέρας

Food Πριν 10 ώρες

Για να πάει καλά η εβδομάδα

Τα ζώδια σήμερα: 14 Οκτωβρίου

Food Πριν 10 ώρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

7 φανταστικές φωτογραφίες από πόλεις του κόσμου που μπορείς να ταξιδέψεις φθηνά

Food Πριν 10 ώρες

Σίγουρα θα θελήσεις να ταξιδέψεις σύντομα

Το πανεύκολο φαγητό φούρνου με πατάτες που θα λατρέψουν όλοι

Food Χτες

Είναι σιγουράκι, δεν το συζητάμε

Τα ζώδια σήμερα: 12 Οκτωβρίου

Food Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Μεταξένια όνειρα από την ελληνική εταιρεία Emmanuelle

Food Προχτές

Με έμπνευση που αντλείται από την τέχνη και την φύση

Η σημασία του να κάνεις όνειρα

Food Προχτές

Καθημερινά…

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.