E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βασίλισσα Πάολα: Η ομορφότερη γαλαζοαίματη της Ευρώπης

Θεωρήθηκε μια από τις πιο εντυπωσιακές και τις πιο ποθητές Royals του 20ου αιώνα.

Βασίλισσα Πάολα: Η ομορφότερη γαλαζοαίματη της Ευρώπης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Η Ιταλίδα Πάολα, πριγκίπισσα της Λιέγης, που θα γινόταν αργότερα βασίλισσα του Βελγίου για 20 χρόνια. Ήταν τόσο σαγηνευτική που το πρόσωπό της κοσμούσε κάθε μήνα τα εξώφυλλα πολλών περιοδικών, ενώ το γούστο της στη μόδα και οι chic εμφανίσεις της την καθιέρωσαν ως Influencer σε μία εποχή που ο όρος ήταν ακόμη άγνωστος.

Η Πάολα γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1937 στο Φόρτε ντέι Μάρμι στην Τοσκάνη της Ιταλίας από αριστοκρατική οικογένεια. Είναι το έβδομο παιδί του πιλότου Φούλκο, Πρίγκιπα Ρούφο της Καλαβρίας και της συζύγου του Λουίζας Γκαζέλι ντέι Κόντι ντι Ροσάνα. Η γενεαλογία της προέρχεται από την Ιταλία και το Βέλγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1958, ο Άλμπερτ Φέλιξ, πρίγκιπας της Λιέγης και μικρότερο παιδί του βασιλιά Λεοπόλδου Γ, βρισκόταν στο Βατικανό για τη στέψη του Πάπα Ιωάννη XXIII. Στη δεξίωση που διοργάνωσε αμέσως μετά η βελγική πρεσβεία, είδε την πανέμορφη 21χρονη Πάολα που ήταν προσκεκλημένη. Την ερωτεύτηκε αμέσως.

«Ήμασταν τόσο ντροπαλοί» θα πει αργότερα η Πάολα «έτσι μιλήσαμε πολύ λίγο». Ο Άλμπερτ ήταν επίσης νέος και αρκετά δειλός, αλλά η ιταλική φινέτσα και η απίστευτη ομορφιά της Πάολα του έδωσαν θάρρος. Της έκανε πρόταση γάμου και αυτή την αποδέχτηκε. Η χάρη και η ομορφιά της Πάολα την έκαναν αμέσως ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα των Media της εποχής. Μεγάλα μάτια, καθαρό ευγενικό πρόσωπο, υπέροχη, φινετσάτη σιλουέτα. Ο αρραβώνας τους ανακοινώθηκε στο Chateau του Laeken το 1959.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και το ζευγάρι ήθελε να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου σε μια μεγαλειώδη τελετή στο Βατικανό με τον ίδιο τον Πάπα να ευλογεί αυτή τη δέσμευση, τα σχέδια τους ματαιώθηκαν από το βελγικό κράτος. Ο Άλμπερτ έπρεπε να νυμφευτεί σε βελγικό έδαφος, αν ήθελε να διεκδικήσει τον θρόνο. Έτσι, τα σχέδια άλλαξαν και ο βασιλικός γάμος τελέστηκε στο Βέλγιο, στον Καθεδρικό Ναό των Βρυξελλών που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μιχαήλ και την Αγία Γουδούλη, στις 2 Ιουλίου του 1959.

Το ζευγάρι υπήρξε αρκετά ευτυχισμένο και ερωτευμένο στα πρώτα χρόνια του γάμου. Το 1960 γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, ο Φίλιππος. Το 1962 ακολούθησε η Πριγκίπισσα Άστριντ και έναν χρόνο μετά, ήρθε στη ζωή και ο πρίγκιπας Λόρεν. H ζεστασιά και το χαμόγελο της Πάολα την έκαναν ιδιαίτερα προσφιλή στους Βέλγους πολίτες, οι οποίοι μάλιστα της έδωσαν και το όνομα «Sunshine Princess». Μάλιστα ήταν τέτοια η ομορφιά και το εκτόπισμά της που έκαναν τον Ιταλό τραγουδιστή Σαλβατόρε Αντάμο να γράψει γι’ αυτή το τραγούδι «Dolce Paola».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πράγματα ωστόσο για την Πάολα δεν ήταν εύκολα. Η «φωτεινή πριγκίπισσα» δεν κατάφερε να διαχειριστεί όλη αυτή τη δημοσιότητα. Δυσκολευόταν να προσαρμοστεί τόσο πολύ σε αυτόν τον νέο της ρόλο (με το φανατικό της κοινό και τους παπαράτσι να την ακολουθούν παντού) που μελαγχόλησε και κλείστηκε στο σπίτι. Η συχνή απουσία του συζύγου της λόγω της δουλειάς του και του έρωτα που είχε για τις μοτοσυκλέτες, δεν τη βοήθησαν καθόλου. Στα τέλη πλέον της δεκαετίας του 1960, ο γάμος τους βρισκόταν σε αδιέξοδο.

Οι φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις και σκάνδαλα -και από τις δύο πλευρές- όλο και φούντωναν. Το διαζύγιο φαινόταν μονόδρομος, και μέχρι να βγει, οι δυο τους αποφάσισαν να ζήσουν χωριστά. Τα πράγματα ωστόσο φάνηκε να πηγαίνουν προς το καλύτερο κάπου το 1980, αφού το ζευγάρι φάνηκε ότι θα τα ξανάβρισκε με τη βοήθεια πια των παιδιών τους και της Βασίλισσας Φαμπιόλα (γυναίκα του αδελφού του Άλμπερτ, βασιλιά Μπάντουιν).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχαμε τα προβλήματά μας, αλλά και οι δύο τα έχουμε ξεπεράσει πλέον και προχωράμε. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι τώρα» αυτό εξομολογήθηκε σε συνέντευξη που έδωσε με αφορμή τα 70ά της γενέθλια.

Στις 31 Ιουλίου 1993, ο βασιλιάς Μπάντουιν πέθανε χωρίς να έχει αποκτήσει κάποιον διάδοχο. Ο Άλμπερτ ανέβηκε στο θρόνο και η Πάολα έγινε Βασίλισσα των Βέλγων. Η ίδια θέλησε από την πρώτη στιγμή να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της χώρας. Ίδρυσε το Queen Paola, ένα ίδρυμα για τους νέους και την εκπαίδευση, ενώ συμμετείχε ενεργά στην προώθηση της τέχνης και της μουσικής.

Στις 21 Ιουλίου του 2013, ο Άλμπερτ παραιτήθηκε από τον θρόνο για λόγους υγείας. Ήταν ο τέταρτος ηγέτης που παραιτήθηκε εκείνο τον χρόνο μετά τον Πάπα Βενέδικτο XVI, την βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας και τον Εμίρη Χαμάντ Μπιν Καλιφά του Κατάρ. Το μεγαλύτερο παιδί τους, ο Φίλιππος, ανέβηκε στο θρόνο.

Η Πάολα όμως παραμένει στις καρδιές και το μυαλό των Βέλγων ως η λαμπερή Ιταλίδα που έγινε η ηλιαχτίδα τους.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.