E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι 5 καλύτερές ταινίες του Quentin Tarantino

Το σκεφτήκαμε και καταλήξαμε

Οι 5 καλύτερές ταινίες του Quentin Tarantino
@indiewire.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Ο Quentin Tarantino έχει συμμετέχει σε αρκετές ταινίες ως σεναριογράφος και ως παραγωγός. Ωστόσο, ο ίδιος μετράει ως «δικές του» τις ταινίες που έγραψε και σκηνοθέτησε. Η 9η έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στους κινηματογράφους και μας χάρισε 2,5 και πλέον ώρες μια κινηματογραφικής παρέμβασης στην αληθινή ιστορία του Χόλιγουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή λοιπόν το «Once Upon a Time in Hollywood», μπήκαμε σε σκέψεις. Ποιες 5 από τις 9 αυτές ταινίες είναι οι καλύτερες; Φυσικά, η επιλογή είναι εντελώς υποκειμενική και κάποιοι μπορεί να έχουν διαφορετική γνώμη. Πάντως η προσωπική μου επιλογή είναι η εξής:

5. Once Upon a Time in Hollywood

Η ματιά του Tarantino σε μια εποχή που ήταν «δική» του, είναι νοσταλγική, ρομαντική και επαναστατική. Οι χαρακτήρες χτίζονται ξανά με προσοχή, αποτελώντας κεφάλαια της ταινίας, ενώ μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι σινεμά όπως και όλες οι μορφές τέχνης, μπορούν να αλλάξουν την ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Kill Bill Vol. 1&2

Δυο ταινίες που ουσιαστικά είναι μια. Μια ωδή του Tarantino στα σπαγγέτι γουέστερν και στο ιαπωνικό σινεμά, μια ιστορία με ένα και μόνο στόχο, κάτι σαν video game, όπου περνάς τους πιο εύκολους αντιπάλους για να φτάσεις στον «αρχηγό». Μια εκπληκτική ταινία, πάντα σινεφίλ, από τον σκηνοθέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Reservoir Dogs

Η πρώτη ταινία του Tarantino ήταν ταινία - σταθμός. Η ληστεία στην ταινία είναι το λιγότερο. Ξανά οι χαρακτήρες κλέβουν την παράσταση, μαζί με την ειρωνία και το χιούμορ, που ξεχειλίζουν στην οθόνη. Ο Tarantino εδώ μας σύστησε κάτι που χαρακτηρίζει απόλυτα όλες τις ταινίες του: η φρεσκάδα που προσθέτει σχεδόν σε κάθε πλάνο, δεν σε αφήνει ποτέ να βαρεθείς και να δυσανασχετήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Inglourious Basterds

Το πρώτο παράδειγμα του Tarantino, που απέδειξε ότι το σινεμά μπορεί να αλλάξει την ιστορία. Η ναζί είναι πάντα ένα ευαίσθητο θέμα, όμως ο Tarantino ρίχνει την δική του ματιά χωρίς να θέλει απαραίτητα να μας ευχαριστήσει. Μια καταπληκτική ταινία, που δημιούργησε για ακόμα μια φορά αξέχαστους κινηματογραφικούς χαρακτήρες.

1. Pulp Fiction

Αν το «Reservoir Dogs» ήταν ταινία – σταθμός, τότε το «Pulp Fiction» ήταν επανάσταση. Διάφορες ιστορίες μπλέκονται σε χρόνο και χώρο, δημιουργώντας ένα σύμπαν, όπου και τα δυο δεν έχουν την σημασία που συνήθως τους δίνουμε. Είναι μια ταινία που η συνολική ιστορία έχει λίγη σημασία και σε προσκαλεί να αφεθείς στην κινηματογραφική της πρωτοτυπία και λάμψη.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.