E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Area 51: Η μυστική στρατιωτική βάση που έγινε viral εξαιτίας ενός αστείου

Οι θεωρίες για εξωγήινους και η εισβολή

Area 51: Η μυστική στρατιωτική βάση που έγινε viral εξαιτίας ενός αστείου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Για δεκάδες χρόνια έως και σήμερα η Περιοχή 51 είχε δημιουργήσει το δικό της μύθο. Απαγορεύεται να πλησιάσει κανείς χωρίς να ρισκάρει τη ζωή του, ενώ κανένα αεροπλάνο δεν μπορεί να πετάξει στον εναέριο χώρο πάνω της - η Area 51 παραμένει ως σήμερα μεγάλο κρατικό μυστικό των ΗΠΑ. Ώσπου ένα αστείο για μια... εισβολή που ξεκίνησε στο Facebook έφερε και πάλι την Area 51... στη μόδα!

We come in peace

Τι είναι όμως η Area 51; Μια στρατιωτική εγκατάσταση στη Νεβάδα, που κανείς δεν ξέρει τι υπάρχει εκεί ούτε και τι εργασίες πραγματοποιούνται, ούτε και φυσικά τι ερευνούν. Όπως είναι φυσικό οι θεωρίες πάντοτε ήταν πολλές και γεμάτες υπερβολικές εικασίες, όπως ερευνητικό κέντρο για εξωγήινους, φανταστικά οπλικά συστήματα που δεν αποκαλύπτονται ή πυρηνικές δοκιμές του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@standard.co.uk

Άλλωστε, μια θεωρία συνωμοσίας που ακούστηκε αρκετά ήταν εκείνη σύμφωνα με την οποία εκεί βρίσκεται ένας κατεστραμένος ιπτάμενος δίσκος και οι σοροί του εξωγήινου πληρώματός του μετά τη συντριβή του στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικού, το 1947.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μαρτυρία

Δεν έλειψαν φυσικά και οι μαρτυρίες που έριξαν λάδι στη φωτιά των συνωμοσιών. Ο Boyd Bushman, λίγο πριν πεθάνει το 2014, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι υπάρχουν πραγματικοί εξωγήινοι μέσα σε εργαστήρια στην Area 51, τους οποίους μελετούν ειδικοί επιστήμονες.

Storm Area 51, They Can't Stop All of Us

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εισβολή στην Περιοχή 51 

Toν περασμένο Ιούνιο, ένας φοιτητής ονόματι Matty Roberts δημιούργησε στο Facebook μια ανοιχτή πρόσκληση - εκδήλωση, καλώντας το κοινό να πάει στο σημείο για να δουν από κοντά τους εξωγήινους. "Αν είμαστε πολλοί δεν μπορούν να μας βλάψουν" συνήθιζε να γράφει. 

Ένας δρόμος μήκους περίπου 160 χιλιομέτρων που διέρχεται από την περιοχή ονομάζεται «Εξωγήινος Αυτοκινητόδρομος»

15 χιλιόμετρα από την Περιοχή 51, υπάρχει η μικρή πόλη Rachel, μια απομακρυσμένη πόλη 50 κατοίκων, δηλαδή σε πολύ μικρή απόσταση από τη στρατιωτική βάση. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προέτρεψε τους επίδοξους τουρίστες να μην παραβιάσουν τις πύλες της στρατιωτικής βάσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κάτοικοι ανησυχούσαν ότι η κοινότητά τους θα μπορούσε να αναστατωθεί από τα απείθαρχα πλήθη που θα πλησίαζαν στην περιοχή τους λέγοντας πως κάπως πρέπει να συγκρατηθεί ο κόσμος μακριά. Βέβαια οι κάτοικοι έχουν συμφιλιωθεί με το γεγονός πως η Περιοχή 51 παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία των UFO και πως αποτελεί καλώς η κακώς τουριστικό προορισμό. Άλλωστε ένας δρόμος μήκους περίπου 160 χλμ που διέρχεται από την περιοχή ονομάζεται "Εξωγήινος Αυτοκινητόδρομος".

Στις 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή εχτές, έγινε η περίφημη συγκέντρωση των φαν στο σημείο, και ενώ 2.000.000 άτομα "δήλωσαν" στο Facebook πως θα παρευρεθούν, η πραγματική προσέλευση απείχε πολύ από το προβλεπόμενο. Άλλωστε και ο ίδιος ο Matty είχε ακυρώσει την πρωτοβουλία και την εκδήλωση μεταφέροντας το πάρτυ κάπου αλλού, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα, η περιοχή απέκτησε πάλι τρομερή δημοσιότητα, κάτι που προφανώς θα οδηγούσε τον κόσμο να την πλησιάσει.

H εκδήλωση τελείωσε χωρίς την αναμενόμενη επιτυχία και ένταση. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι προβλεπόταν ότι θα συνέρρεαν στην έρημο της Νεβάδας. 

Αντ'αυτού μόλις 100 τόλμησαν να πατήσουν το πόδι τους στο σημείο. 

Η συγκέντρωση ήταν περισσότερο εορταστική παρά επιθετική και κατέληξε μόνο σε μία σύλληψη, ενός άνδρα που ούρησε στην είσοδο της Περιοχής 51!

Ο Μatty αποφάσισε να σχεδιάσει ένα μουσικό φεστιβάλ, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων από την κοινότητα, στο Λας Βέγκας. Βρήκε και σπόνσορα, την μπύρα Bud Light, η οποία σχεδίασε για την περίσταση περιορισμένο αριθμό πράσινα κουτάκια μπίρας με σχέδιο κεφάλια εξωγήινων!

Ο σερίφης της κομητείας ανέφερε ότι τα «φεστιβάλ» που οργανώθηκαν σε δυο μικρές κοινότητες, κοντά στη βάση, προσέλκυσαν περίπου 1.500 ανθρώπους, πολύ λιγότερους απ' όσους ανέμεναν οι διοργανωτές...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Πριν 10 ώρες

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Πριν 10 ώρες

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πριν 10 ώρες

Στις 19 Μαρτίου του 2019

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.