Τι να φάτε σήμερα: Πιτόγυρο κατ` οίκον
Από τα χεράκια σας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για τις πίτες
- 240 γρ. νερό χλιαρό
- 4 γρ. (1/2 φακελάκι) ξηρή μαγιά
- 15 γρ. ζάχαρη
- 25 ml ελαιόλαδο + λάδι για το ψήσιμο
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. αλάτι
Για τον χοιρινό «γύρο»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού, περίπου 300 γρ. η καθεμία, χωρίς κόκαλο
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο θυμάρι
- 3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
Για το σερβίρισμα
- 4-5 μέτριες πατάτες, με τη φλούδα τους, μισοβρασμένες, χοντροκομμένες και μετά τηγανισμένες μέχρι να γίνουν τραγανές
- ροδέλες από 4 κρεμμύδια, μαριναρισμένες με χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό για 10 λεπτά (στραγγίζουμε το μείγμα, χωρίς να το στύψουμε)
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Γύρος»
- Προθερμαίνουμε τον φούρνοστους 180°C.
- Βάζουμε τις μπριζόλες σε πολύ καυτό τηγάνι, σε δόσεις, με τα κλωνάρια θυμαριού και τα σκόρδα ανάμεσά τους.
- Τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψάκι με το υγρό του τηγανιού (χωρίς το θυμάρι και τα σκόρδα) και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Τις βγάζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Πίτες:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ πάγκου ανακατεύουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το μετρημένο λάδι. Προσαρμόζουμε τον γάντζο, προσθέτουμε αργά το μισό αλεύρι και το αλάτι και δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε μια ελαστική και λεία ζύμη.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά, τη χωρίζουμε σε 6-7 ισομεγέθη κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό δίσκο διαμέτρου 16-18 εκ.
- Ψήνουμε μία μία τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι, σε ελάχιστο λάδι, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Σερβίρισμα:
Αλείφουμε τις πίτες με κέτσαπ, γιαούρτι ή τζατζίκι, βάζουμε γύρο, ροδέλες κρεμμυδιού με μαϊντανό και 3-4 πατάτες και τυλίγουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Ο γύρος και τα μυστικά του: Ξέρεις πώς φτιάχνεται;
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Focus On
Πριν 246 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
Πριν 237 εβδομάδες
Τραγανά φιλετάκια κοτόπουλο στο φούρνο για να τσιμπάτε με την παρέα
Food
Πριν 231 εβδομάδες
Έτσι θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί
Food
Πριν 226 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Σπιτική πίτσα μαργαρίτα
Food
Πριν 237 εβδομάδες
Λαζάνια στο φούρνο με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο
Food
Πριν 232 εβδομάδες
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
Πριν 230 εβδομάδες
Έχουμε την απόλυτη συνταγή για Cheeseburger
Food
Πριν 225 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το μνημείο στην Αθήνα που όλοι ξεχνούν να επισκεφτούν
Food
Σήμερα
Κι όμως, περνάμε καθημερινά από εκεί!
Η θέση στο αεροπλάνο που πρέπει να αποφεύγουμε σύμφωνα με μια αεροσυνοδό
Food
Σήμερα
Υπάρχουν δυο λόγοι
3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε
Food
Σήμερα
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική
Tι μπορείς να τρως το βράδυ που να βοηθά να έχεις έναν ήσυχο ύπνο
Food
Σήμερα
Ό,τι τρως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου
Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια
Food
Χτες
Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση
4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ
Food
Χτες
Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα
Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές
Food
Προχτές
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!
Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ
Food
Πριν 3 μέρες