E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πως να αποφύγετε τη γονική αποξένωση στο διαζύγιο

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε ένα διαζύγιο

Πως να αποφύγετε τη γονική αποξένωση στο διαζύγιο
from pixabay at pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ

Εάν ρωτήστε έναν ψυχολόγο, θεραπευτή ή έναν δικηγόρο για το τι είναι η γονική αποξένωση, μπορείτε να πάρετε διαφορετικούς ορισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποξένωση, εξ’ ορισμού, σημαίνει απομόνωση ενός πράγματος από ένα άλλο. Στην περίπτωση της γονικής αποξένωσης, πρόκειται για βήματα, συχνά προγραμματισμένα και κακόβουλα, που ο ένας γονέας κάνει για να απομονώσει το παιδί ή τα παιδιά από τον άλλο γονέα μέσω λέξεων και συμπεριφορών και δημιουργεί μια διαίρεση, αποξένωση ή ακόμα και εχθρότητα μεταξύ του θυματοποιημένου γονέα και του παιδιού.

Η γονική αποξένωση είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε ένα διαζύγιο. Ο προσδιορισμός της επιμέλειας του παιδιού είναι αρκετά δύσκολος, αλλά γίνεται ακόμη δυσκολότερος όταν ένας γονέας προσπαθεί ενεργά να κάνει πλύση εγκεφάλου στο παιδί, για να πιστέψει ότι ο άλλος γονέας συνωμοτεί εναντίον του. Αυτή η “μάχη” θα είναι δύσκολη και θα χρειαστείτε έναν καλό δικηγόρο από την ομάδα του Οικονομάκης Χρήστος Διεθνής Δικηγορική Εταιρεία, για να μπορέσετε να βρείτε μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα σας.

Σχετικές έρευνες δείχνουν ότι η γονική αποξένωση εμφανίζεται σε ποσοστό περίπου 11 έως 15 τοις εκατό όλων των διαζυγίων. Αν εσείς και ο σύζυγός σας σχεδιάζετε να χωρίσετε, τότε θα πρέπει να συνεργαστείτε, για να διασφαλίσετε ότι αυτή σας η απόφαση δεν θα έχει επίπτωση στα παιδιά σας. Η αποτροπή αυτής της μορφής αποξένωσης είναι βέβαιο ότι θα κρατήσει τους πάντες πιο ευτυχισμένους μέσα σε αυτόν τον ταραχώδη χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη ότι ο γάμος σας έχει τελειώσει ή αν το διαζύγιο φαίνεται η μόνιμη συμβουλή του διαδικτύου, τότε σκεφτείτε το ενδεχόμενο μιας συμβουλευτικής από έναν ειδικό. Η συμβουλευτική δεν μπορεί απαραιτήτως να βοηθήσει στην αναβίωση της σχέσης, αλλά μπορεί να βοηθήσει και τα δύο μέρη να παραμείνουν φιλικά το ένα προς το άλλο. Μπορεί να μην θέλετε να συνεχίσετε το γάμο, αλλά θα βοηθήσει και τους δυο σας να δείτε το διαζύγιο από την πλευρά του άλλου. Στη περίπτωση που ο άλλος σύζυγος αρνηθεί να πάει σε σύμβουλο, θα πρέπει να το σημειώσετε αυτό. Ίσως χρειαστεί να δείξετε στο δικαστήριο αργότερα ότι προσπαθήσατε να το συζητήσουμε, αλλά ο άλλος γονέας αρνήθηκε.

Εάν ο άλλος γονέας αρνηθεί να σας αφήσει να δείτε το παιδί, ακόμη και αν η συμφωνία επιμέλειας του παιδιού αναφέρει διαφορετικά, τότε θα πρέπει επίσης να το σημειώσετε. Καλό είναι να επικοινωνείτε με τον πρώην σύζυγό σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γενικότερα μέσω γραπτού κειμένου, ώστε να μπορείτε εύκολα να αποδείξετε ότι προσπαθήσατε να επιλύσετε το ζήτημα φιλικά.

Δεν πρέπει να κάνετε κανένα λάθος: η γονική αποξένωση είναι μια μορφή κακοποίησης. Τα παιδιά θα πρέπει να είναι σε θέση να σέβονται και τους δύο γονείς, έτσι όταν κάποιος ενεργά συνωμοτεί εναντίον του άλλου, βλάπτει τα παιδιά. Πρέπει να είστε επίμονοι και να προσπαθείτε να δείχνετε στα παιδιά σας την αλήθεια. Ακόμα και αν τα παιδιά σας δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί σας, πρέπει να δουλέψετε σκληρά για να αναιρέσετε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση για όλους.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Πριν 9 ώρες

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Πριν 9 ώρες

Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Χτες

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Χτες

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Χτες

Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Προχτές

«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Προχτές

Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Προχτές

Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Πριν 3 μέρες

Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.